-->

Çatlaklardan Kurtulma Yolları | Çatlak Tedavileri

Çatlaklar, vücut güzelliğini olumsuz yönde etkileyen sorundur. Genelde göbek, kalça, göğüs ve basenlerde oluşurlar. Çatlakların oluşmasının nedenleri ya hamile ya boy uzaması ya da hızlı kilo alıp vermektir. Hamileyken, vücudun hacmi büyümeye başlar. Çoğu zaman vücut bunu kaldıramaz ve çatlar. Fakat bazı kadınlar doğuştan şanslıdır. Çatlaklara karşı hiç bir önem almasalar bile vücutları sapasağlam kalır. Çünkü kollajen lifleri vücutta yeteri kadar mevcuttur. Bazı kadınlar ise ne yaparlarsa yapsınlar onlardan kurtulamazlar. Diğer neden olan kilo alıp vermek de önemli bir sorun. Bi kişi 1 ay içerisinde en fazla kilosunun %2’si kadar kilo vermelidir. Aniden verilen kilolar yüzünden ciltteki kan dolaşımı bozulur, cildin kollajen ve elastin üretimi azalır ve cilt sarkarak kıvrım yerlerinde çatlaklar oluşturur.


Çatlaklar ilk zamanlar kılcal damarların etkisi ile pembe, hatta bazen mor renklerde olurlar. Zamanla bölgedeki kılcal damarlar görevlerini tamamlayıp ölürler ve çatlaklar beyaz renk alırlar. Güneşin etkisi ile bile renkleri bronzlaşmaz. Tam tersi daha da belirginleşirler. Bu tamamen bağ dokusunda ultraviyole ışınları ile deride pigmentasyon sağlayan melaninin eksikliğinden kaynaklanır.


Çatlaklardan Kurtulma Yolları


1- Bol bol su için!: Her zaman ve her yerde karşınıza çıkan bu cümleden sıkıldığınızın farkındayız. Fakat cildinizd yapacağınız en büyük iyilik günde en az 8 bardak su içmektir. Su vücudun nem dengesini koruyarak cildin kurumasını ve çatlamasını engeller.


2- Ağır diyetlerden uzak durun ve spor yapın!: Dediğimiz gibi hızlı kilo verirseniz çatlaklardan kaçmanız imkansızdır. “Acilen kilo vermem lazım” diyorsanız da spor yapmanız şart. Spor, vücuda elastikiyet kazandırır ve yırtılmaları engeller. Özellikle pilates sıkılaşmak için en güzel yöntem!


3- Her duşta kese yapın!: Banyoda kese yapmak ölü deriden kurtulmak için oldukça önemlidir. Bunun yanısıra oluşmuş çatlaklar üstünde de etkisi vardır. Çatlak bölgenin üstüne sıkı bir kese ardından da güzel bir nemlendirici o görünümü kesinlikle hafifletir. Çatlak olan bölgeleri bol bol nemlemdirmek yeni çatlakların oluşumunu engeller ve oluşmuş çatlakların da hafiflemesini sağlar. Hatta dönem dönem vücut peelingi yapmanız da doğru olur. Ayrıca her gün duş almak cildinizin nemini kaybetmesine neden olacağı için en fazla 2 günde 1 defa duş almanızı tavsiye ederiz.


4- Düzenli ve sağlıklı beslenmeye özen gösterin!: Bütün olarak cilt sağlığında olduğu gibi çatlaklar için de beslenmemize dikkat etmemiz gerekir. Ağır yağlar içeren, cildin yapısını bozan ve kolajen sentezini durduran şekerli gıdalardan uzak durmanız lazım.


5- Bitkisel yağlarla masaj yapın!: Doğal yöntemlerden vazgeçemeyen kadınların ilk tercihi bitkisel yağlar. Portakal, biberiye, nane, badem, limon, gül ağacı yağı gibi çeşitli bitkisel yağlarla masaj yapıldığında çatlakların görünüm hafifler. Bunun yanında duş sonrası kullanılan bebe yağının da çatlaklara etkisi olduğu bilinmektedir.


6- Dermarol: Ucunda mikro iğneler olan bu silindirik alet çatlak bölgede mikro kanallar açar. Vücut bu kanalları yara gibi algılayarak o bölgede yenileme başlatır. Bu sayede çatlaklar çok büyük oranda azaltılmış olur.


7- Lazer ile cilt soyma işlemi: Birçok estetik merkezinde çatlak tedavisi için kullanılan Lazer cihazları da çatlaklar için alternatif tedavi yöntemleri arasındadır. Doktorunuzun teşhisiyle doğru cihazla büyük yol katetmek mümkün olabilir. Lazer cilt soyma işlemleri uzun hazırlıklar gerektirir. Genellikle bir iki ay öncesinden, cilt vitaminler ile beslenerek hazırlık prosedürü başlatılır. Lazerle çatlakları yakma işlemi de anestezi altında gerçekleştirilir ve sonrasında cilt şişeceğinden 1-2 haftalık  rehabilitasyon dönemi vardır. Bu işlem için en uygun mevsim kış ayıdır, çünkü sonrasında vücut üç ay güneş yanıklarına karşı korunmalıdır.


8- Kimyasal peeling: Kimyasal peeling işlemi sırasında cilt yüzeyine uygulanan asitlerle, cildin kontrollü bir şekilde soyulması ve uyarılması sağlanır. Alfa-Hidroksi Asitler cildin üst ölü tabakasını kaldırarak, kollajen ve elastin dokusunu harekete geçirirler ve yeni baştan üretim yapılmasını sağlarlar. Cilt çok belirgin derecede gergin, daha iyi durumda ve yumuşak hal alır. Trikloroasetik asit prensip olarak aynıdır, sadece daha güçlü etkiye sahiptir. Fenolik asitler yüksek etkili maddeler grubundandırlar ve maksimum etki verirler. Asit, bağ dokusunu “yakar” ve yerinde kollajen üretilmeye başlar. Ancak fenolik asit peelingi oldukça ağrılıdır, bu nedenle tüm süreç genel anestezi altında gerçekleşir.


9- Abdominoplasti: Cerrahi bir yöntem ve tıbbi adı Abdominoplasti olan yöntemi de unutmamak gerek. Burada, genel olarak, bir neşter ile  cerrah çatlakları keser. Ancak ameliyat komplikasyonlar ile doludur ve bir kozmetolog tarafından değil bir doktor tarafından gerçekleştirilmelidir.


10- Mezoterapi: Çatlak tedavisinde az bilinen bir yöntem olan mezoterapi; daha çok selülit tedavisinde bilinse de bu yöntem ile çatlak tedavisi de yapılmaktadır. Mezoterapi ile çatlak tedavisi: C vitamini, A vitamini, mineraller, nükleik asitler ve pek çok cilt yenileme özelliği olan maddelerden kombinasyonlar yapılmaktadır. Bu karışımlar cilde sistematik şekilde uygulanmaktadır.



 


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Çatlaklardan kurtulma yolları, çatlak tedavisi, çatlaklar nasıl gider, çatlaklar neden oluşur, çatlaklar için doğal yöntemler, çatlaklar için tıbbi yöntemler, çatlaklar için kimyasal yöntemler.





YAZININ DEVAMI ==> Çatlaklardan Kurtulma Yolları | Çatlak Tedavileri
Çatlaklardan Kurtulma Yolları | Çatlak Tedavileri
Çatlaklardan Kurtulma Yolları | Çatlak Tedavileri
LihatTutupKomentar