-->

Banyo Tuzu Yapımı | Banyo Tuzu Nasıl Yapılır.

Banyo tuzları bilirsiniz ki çok pahalı fiyatlara satılırlar. Genel olarak süslemesine ayrılan malzemeler para eder. İçindeki banyo tuzu oldukça ucuz malzemelerde üretilir. İster canınız sıkıldığında yapabileceğiniz kendin yap(DIY) projesi olarak düşünün, isterse ihtiyacınız olan banyo tuzu ucuza getirmek! Haydi başlayalım.


Banyo Tuzu Yapımı İçin Gerekli Malzemeler


– 1 kase deniz tuzu


– 1 kase İngiliz tuzu


– Yağlı kağıt


– Tepsi


– Büyük bir kap


– Büyük cam şişe


– Gıda boyası (tercihen)


– Güzel kokulu bitkisel yağ


– Kaşık


Banyo Tuzunun Yapılışı Banyo Tuzunun Yapılışı


Kabın içinde İngiliz ve deniz tuzunu birleştirerek iyice kaşıkla karıştırın. Banyo tuzu mis kokmasa olmaz! Seçtiğin esanstan 2-3 damla ekleyin. Bu esans nane, biberiye, lavanta, badem, nar çiçeği, tarçın, portakal, limon yağı v.s. olabilir. Rahatlatıcı etki vermesini isterseniz gül, lavanta, yasemin, ylang ylang yağı gibi yağlar ekleyebilirsiniz. Esans, tuzların içine iyice işleyene ve dağılana kadar karıştırın.



banyo-tuzu-yapimi-2[1]


Dilerseniz bir damla gıda boyası ekleyin. Gıda boyası şart değiş fakat renkli görüntü daha güzel oluyor. Boya tuzun her yerine eşit şekilde dağılana kadar karıştırın. Arzuya göre karışımınıza çeşitli otlar da ekleyebilirsiniz. Nane yaprağını ya da papatyayı kurutabilirsiniz. Aktarlardan dilediğiniz bir otu temin edebilirsiniz. Lavanta, gül yaprakları ve nane yaprakları güçlü koku yayacaklardır. Bu nedenle bu bitkileri tercih etmenizde fayda var. Daha sonra tepsiye yağlı kağıdı serin. Tepsinin içine tuzları yayın ve 2 saat kadar ışık görmeyen bir ortamda kurumasını bekleyin.



banyo-tuzu-yapimi-3[1] Son olarak ise seçtiğiniz cam şişeye banyo tuzunu doldurun.


Dikkat!


– Banyo tuzunun rahatlatıcı etkisi olmasını isterseniz bir çay kaşığı gliserin ekleyebilirsiniz. Bir çay kaşığından fazla koymayın aksi takdirde tuz topaklanma yapacaktır. Gliserini eczaneden ya da aktarlardan bulabilirsiniz.


– Bazı esansların kendi boyama özellikleri vardır. Bu yüzden gıda boyası gerekli olmayabilir.


– Ellerinizle tuzları asla karıştırmayın.


Banyoda kendinizi şımartmak için oldukça kolay bir yöntem değil mi? İster dekoratif olarak isterse koku yayması için kullanın.



 


Bize bu kelimelerden ulaştınız: banyo tuzu yapımı, banyo tuzu nasıl yapılır, vücut bakımı, banyo kokusu, peeling, diy, kendin yap projeleri, do it yourself.





YAZININ DEVAMI ==> Banyo Tuzu Yapımı | Banyo Tuzu Nasıl Yapılır.
Banyo Tuzu Yapımı | Banyo Tuzu Nasıl Yapılır.
Banyo Tuzu Yapımı | Banyo Tuzu Nasıl Yapılır.
LihatTutupKomentar