-->

Kuru Ciltler İçin Doğal Maske Tarifleri

Kuru cilt tipi en fazla bakım isteyen cilt tipidir. En ufak alkol içerikli ürün yüzünden bile hemen kuruyup kırışabilir. Öncelikle cilt tipinizin kuru olup olmadığından emin olmak için “Cilt Tipi Nasıl Belirlenir?” adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Çünkü eğer cildiniz kuru değilse aşağıda verdiğimiz maskeler cildinizi yağlandırır ve sivilcelere neden olabilir.  Kuru cildiniz varsa ve canlı görünmek istiyorsanız her gün sabah ve akşam cildinize bakım yapmalısınız. En çok da nemlendirmeye önem vermelisiniz. Zaten yapısı kuru olan cildinizi bir de siz kurumaya terk ederseniz, çabuk yaşlanırsınız ve cildiniz kırışarak pul pul dökülür. Diğer ciltler haftada bir kez maske yapması yeterli gelirken siz her gün yapsanız yine de yaranamazsınız cildinize. Maskenin ya da nemlendiricinin etkisi geçtiği an cildiniz gerilmeye, kurumaya, makyajınız kusmaya başlar. Fondöten kullanmayı seviyorsanız cildinizi fondötene bir saat önceden hazırlamanız gerekir. Bu sıkıntıları en aza indirmek için evinizde hazırlayacağınız maskeler ya da kaliteli nemlendiriciler imdadınıza koşuyor. Kaliteli nemlendiricilerin fiyatlarını görüyorsunuz. Aynı etkiyi kendi hazırladığınız maskelerle de yaratabilirsiniz. Bu maskelerle cildinizi nemli tutabilir ve daha rahat etmesini sağlayabilirsiniz. İşte kuru ciltler için doğal maskeler!


1. Maske


– 1 orta boy muz


– 1 tatlı kaşığı yağsız yoğurt


– 3 çay kaşığı bal


Muzu kaşığın tersiyle bir kabın içinde ezdikten sonra diğer malzemelerle karıştırın ve krem kıvamını almasını sağlayın. Temiz yüzünüze maskeyi parmaklarınızla eşit bir şekilde dağıtın. 20 dakika sonra temizleyip nemlendiricinizi sürün. Bu maske, antioksidan bakımından zengindir. C vitamini, demir, kalsiyum ve potasyum içerir. Tahriş olan cildi yatıştırır, kızarıklıkları giderir. Antibakteriyeldir ve cildi nemlemdirir. Haftada bir uygulayabilirsiniz.



2. Maske


– 1 orta boy elma


– 2 tatlı kaşığı bal


– 2 yemek kaşığı pişmemiş yulaf


– 2 tatlı kaşığı yağlı yoğurt


Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Temiz yüzünüze ve boynunuza eşit miktarda parmaklarınızla dağıtın. 15 dakika sonra ılık suyla temizleyin. Bu maske, cildinizin kolajen üretimini tetikler, yumuşatır aynı zamanda sıkılaştırır. Cildinizi ölü hücrelerden arındırır ve sivilcelere karşı savaşır. Haftada bir uygulayabilirsiniz.



3. Maske


– 1 yemek kaşığı bal


– 1 yumurta beyazı


– 1 çay kaşığı gliserin


– 1 çay kaşığı un


Malzemeleri iyice karıştırın. Göz çevresi hariç yüzünüze ve boynunuza sürün. Maske en fazla 15 dakika yüzünüzde kalmalı. Ardından ılık su ile temizleyin. Bu maske, cildi nemlendirir, yatıştırır. Cildin yenilenmesini sağlar, gerginleşmesine yardımcı olur, kan dolaşımını uyarır. Ciltteki iltihaplanmaları giderir. Haftada bir uygulayabilirsiniz.



4. Maske


  • 1 adet yumurta

  • 1 çay kaşığı doğal bal

  • 1 çay kaşığı taze limon suyu

Yumurtanın içerdiği yüksek mineral ve kaliteli protein yapısı yüzünüzü sıkılaştırıp genç bir görünüm katmaya yardımcı olacaktır. Bu maske aynı zamanda yüzünüzü lekelerden temizlemeye yardımcı olması için çok az limon ve nemlendirici özelliği için bal içerir. Limon suyu yüksek derecede asidik olması nedeniyle, yüze çok sık ve fazla miktarlarda uygulanmamalıdır. Limon cildinizde alerjiye de neden olabileceğinden kullanmadan önce test etmenizde fayda var. Malzemeleri iyice karıştırın yüzünüze eşit bir şekilde yayıp 15 dakika bekleyin, ardından durulayın.



5. Maske


– 1 çay kaşığı bal


– 1 çay kaşığı kaymak


– 2 damla portakal yağı


– Biraz süt


Süt hariç diğer malzemeleri karıştırın. Temiz cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Daha sonra sütü ılıtın ve bu süt ile cildinizi temizleyin. 5 dakika daha bekletip durulayın. Bu maske cilde yoğun nem verir. Özellikle kaymak kaygan yapıya sahip olduğu için en önemli malzemedir. Haftada 1 kez tekrarlayabilirsiniz.



6. Maske


– 1 bardak süt


– 2 yemek kaşığı yulaf içi


– 1 çay kaşığı bal


Sütü bir tencereye alın ve içine yulaf içini atıp kaynatın. Ardından balı ilave edin. Soğumaya bırakın ve ılık hale geldiğinde yüzünüze ve boynunuza maskeyi yedirin. 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla temizleyin. Bu maske, cildinizin haftalık bakımını karşılar, yoğun yapılıdır. Bu yüzden haftada 1 kez tekrarlamanız yeterlidir.



7. Maske


–  Yarım yemek kaşığı gül suyu


1 yemek kaşığı süt


1 tutam zerdeçal


Zerdeçalı süt ve gül suyu ile karıştırdıktan sonra (yoğun kıvamda olmalı) yüzünüze sürün ve 2 saat bekletin. Bu maske cildi nemlendirirken doğal bir parlaklık verir.



8. Maske


– 1 yemek kaşığı zeytinyağı


– 2 yemek kaşığı haşlanmış kabak


– 1 tatlı kaşığı badem yağı


Haşlanmış kabağı kaşığın tersiyle ezin ve yağları içine ekleyin. Tüm cildinize uygulayıp 20 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile temizleyin. Bu maske, yaşlanma karşıtı bir maskedir. Düzenli olarak haftada 2 kez taze olarak hazırlayıp uygularsanız etkisini görebilirsiniz.



9. Maske


  • 2 çorba kaşığı doğal zeytinyağı

  • Zeytinyağının 3’te 1’i kadar hint yağı

  • Temiz pamuk veya havlu

Yüzünüzü pamuk gibi yumuşatıp temizleyerek aynı zamanda nem kazandıran, yapımı oldukça basit bir yağ maskesidir. Derinize derinlemesine nüfuz ederek temizlerken, özellikle kışın soğuk nedeniyle tahriş olan cildinizi tedavi ederek nemlendirir. Hint yağı cildi temizler ve cilt lekelerini tedavi etmede yardımcı olur. Zeytinyağı ise zaten geçmişten bugüne güzellik için sıklıkla kullanılmış, yüksek oranda nemlendirici etkisi bulunan bir yağdır. Yüzünüzde 5-10 dakika kadar bekletip temizleyin.



10. Maske


  • 1 adet avokado

  • 1 çay kaşığı bal

Cilt güzelliği ve kozmetik ürünlerinde adını çokça duyduğumuz avokado, cilt için oldukça faydalıdır. Bu faydalardan başlıcaları şöyle: İçerdiği antioksidanlar sayesinde cilt yaşlanmasını yavaşlatır. Cildin sıkılığını artırır ve nemlendirir. Bal ise kaliteli bir nemlendirici görevi görür ve yüzünüzün ışıltısını artırmaya yardımcı olur. Yüzünüze uyguladıktan sonra 10-15 dakika kadar bekletip yıkayın.


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Kuru Ciltler İçin Doğal Maske Tarifleri
Kuru Ciltler İçin Doğal Maske Tarifleri
Kuru Ciltler İçin Doğal Maske Tarifleri
LihatTutupKomentar