-->

Kepeklere Karşı 5 Doğal Çözüm

Kepek, cilt hastalıkları arasından çok sık görülür. Latince adı Pityriasis Capitis olan kepek, seboreik egzemanın hafif bir şeklidir. Kepek özellikle koyu renkli kıyafetler giyildiğinde sıkıntı yaratmaktadır ve kaşıntı ile birlikte seyredebilir. Saç güzelliğinizi bozan kepeklerle başa çıkmanız mümkün. Sadece biraz zaman ve düzen gerekiyor. Öncelikle kepek neden oluşur? Kepek , özellikle saçını az veya çok yıkayanlarda görülür. Çünkü bu kişilerin saçları çok yağlanır. Bu yağı dengelemek gerekir. Aksi taktirde saçlar kepeğe maruz kalır. Saçlara sürülen jöle , briyantin , saç spreyi gibi ürünler saç derisinde kepek oluşumuna neden olur. Saç için kullanılan bir çok ürün içerisinde kimyasal maddeler barındırır ve bu maddeler saç derinizdeki gözenekleri kapatır. Bu da kepeğe davetiye çıkartır. Kuru bir cilde sahipseniz, kepek etkisi daha fazladır. Bu kuruluk durumunda saç derisi de etkilenir. Saç derisi resmen pullanarak dökülür. Sedef ve egzama hastalarında kepek sorunu daha çok gözlenir. Ayrıca aşırı stresli hayat süren, az su içen kişilerde kepek daha fazla görülmektedir. Kepek, saç deriniz kuruyunca oluştuğu için burada amaç saç derisine nem vermek ve temiz tutmak olmalı.


Kepek probleminin giderilmesinde çeşitli ilaçlar kullanılmaktadır. Kepeğe karşı şampuan, krem ve jeller bulunmaktadır. Bu ürünlerin yanında kepek problemini doğal yollarla gidermek isterseniz size verdiğimiz farklı tarifleri deneyebilirsiniz. İşte kepeğe karşı 5 doğal çözüm!


Kepeğe Karşı Saç Maskesi 1


  • Tuz

Çok ama çok basit bir yöntem. Sofra tuzunun aşındırıcılığı sayesinde kepekten kurtulmanız mümkün. Saçınızı şampuanlamadan önce tuzluğu alın ve kuru olan saç derinize biraz tuz serpin. Sonra, saç derinize masaj yaparak tuzu yedirmeye çalışın. Kuru ve pul pul olan saç derinizi şampuan uygulaması için hazır hale getirmiş olacaksınız. Daha sonra şampuanla yıkayın.



Kepeğe Karşı Saç Maskesi 2


  • 2 adet aspirin

  • Kepeğe karşı etkili şampuan

Şimdiki tarifimiz oldukça basit. 2 adet aspirini toz haline getirin. Saçınızı yıkarken avucunuza aldığınız şampuana aspirin tozlarını ekleyip karışımı saçınıza masaj yaparak köpürtün. Karışımı saçınızda 1-2 dakika bekletin, sonra iyice durulayın ve normal şampuan ile tekrar yıkayın. Bu uygulamayı her duşa girdiğinizde yapabilirsiniz.



.Kepeğe Karşı Saç Maskesi 3


  • 2+1 yemek kaşığı taze limon suyu

Pul pul kepek kafanızı kaşındırıyorsa bu kolay yöntemle bu sorundan kurtulabilirsiniz. Sadece saç derinize 2 yemek kaşığı limon suyu ile masaj yapın ve sonra suyla durulayın. Daha sonra bir fincan suya 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırın ve bununla saçlarınızı durulayın. Bu uygulamayı kepekleriniz kaybolana kadar her gün yapın.



.Kepeğe Karşı Saç Maskesi 4


  • 2 fincan soğuk su

  • 2 fincan + 3 yemek kaşığı elma sirkesi

Bu kürü duşa her girdiğinizde yapmalısınız. Saçınızı şampuanlamadan önce saçınıza doğrudan 3 yemek kaşığı sirke uygulayarak saç derinize masaj yapın. Birkaç dakika bu şekilde bekleyin ve saçınızı durulayın. Sonra her zamanki gibi saçınızı şampuanlayın. Saçınızı her şampuanlamadan sonra yukarıdaki malzemelerin karışımı ile durulayın.



.Kepeğe Karşı Saç Maskesi 5


  • 750 gram kaynar su

  • 1 tutam ısırgan otu (4-5 gram)

Malzemeleri 3 dakika kaynatın. Karışımı süzün ve ılımasını bekleyin. Bu ılık su ile temiz saçlarınızı ıslatın ve 30 dakika bekleyin. Daha sonra ılık su ile durulayın. Bu kür, kesinlikle temiz saça uygulanır. Ayrıca, bu kürün kısa sürede etkisini görmek istiyorsanız, saçlarınıza nüfus etmesi için saçınızda yarım saat bekletmeyi ihmal etmeyin. Kullandığınız ısırgan otu, taze veya kuru olabilir. Taze veya kuru olması sonucu olumsuz etkilemez. Saçlarınızı durulamayı da unutmamalısınız.


Gördüğünüz gibi çok basit yöntemlerle kepeklerinizden bir kaç ay içinde tamamen kurtulabilirsiniz güzeller. Azmin sonu başarıdır. Sakın pes etmeyin. Saçlarınıza önem verin. Bir kadın en çok saçlarıyla dikkat çeker.


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Kepeklere Karşı 5 Doğal Çözüm
Kepeklere Karşı 5 Doğal Çözüm
Kepeklere Karşı 5 Doğal Çözüm
LihatTutupKomentar