-->

Yaz Öncesi Canlı Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Tarifleri

Havalar iyice ısınmaya başladı. Yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarına saçlarınızın hazır olduğunu düşünüyor musun? Yazın saç bakımına biraz daha dikkat etmek gerekiyor. Özellikle denize girdiğiniz günler, saçlarınız tuzlu suyla güneşlenirken çok daha fazla yanıyor, kuruyor ve kırılıyorlar. Bu yüzden haziran ayına girmeden önce saç için bir ön bakım şart. Gerek evde hazırladığınız maskelerle gerekse sağlıklı beslenmelerle saçlarınızı güneşin zararlarından en iyi şekilde koruyabilirsiniz. İşte yaz öncesi canlı saçlar için bakımtavsiyelerimiz!


1- Bol su için!


Günde en az 8 bardak su içmeye özen gösterin. Su cilt sağlığınız haliyle saç derisi için çok önemli. Günlük koşuşturmalar yüzünden su içmeyi genelde ihmal ediyoruz. Bulunduğunuz ortamda bir şişe suyu bulundurun. Çalışma masanızda, evinizin bir köşesinde ya da çantanızda. Aklınıza geldikçe hemen suya saldırın. Sadece saçlarınız için değil vücudunuzun pek çok faydası için su için!



2- Stresten uzak durun!


Saç dökülmelerinin başlıca sebepleri arasında tabii ki stres var. Kellik tehlikesi yaşayan, saçları çok dökülen ve azalan kişiler genelde stresli bir hayat sürdürenlerdir. Gerek geçim sıkıntısı gerekse manevi problemler sizi strese sürükler. Bu da daha erken yaşlanmanıza neden olur. Evet stresten uzak durmak çok zor! Elinizden geldiği kadar sorunlarınızı kafanızdan atmaya çalışın. Düşündükçe boğulacak, boğuldukça daha çok stresleneceksiniz. Düşünerek, kafaya takarak hiç bir şeyi çözemezsiniz. Sizi mutlu eden renklerle etrafınızı süsleyin. Aynı şekilde mutluluk hormonlarınızı çalıştıracak besinler tüketin.



3- Elektrikli saç aletlerini bırakın!


Kış boyunca saçlarınıza yeterince maşa yapıp, düzleştirip, fön çektiniz. Artık saçlarınızı kendi doğal haline bırakmanın zamanı geldi. Duştan çıktıktan sonra bırakın kendisi kurusun. Sadece saç kremi ya da saç köpüğüyle ellerinizle şekil verin. Mümkün olduğunca sıkı toplamayın. Saçlarınız biraz nefes alsın! Zaten yazın sürekli terlediğiniz için saçlarınız bir şekilde bozulacak, fönü maşası tutmayacak!



4- Saçlarınızın uçlarından kestirin!


Muhtemelen saçlarınızın uçları çatallaşmış ve kırılmıştır. Kırılan saçı artık ne yapsanız onaramazsınız. O yüzden kuaför yolunu tutmanızın vakti geldi. Merak etmeyin, yazın bol bol ıslanacak saçlarınız en kısa sürede uzayacaktır. Kırıklarını aldırdıktan sonra yapacağınız tüm bakımların işe yarayacağından emin olabilirsiniz. Ayrıca kırıkları gitmiş saçınızın havuz ve deniz suyu yüzünden tekrar kırılmaması için bone ya da şapka takmayı, koruyucu ürünler kullanmayı unutmayın!



5- Mümkün olduğunca akşam duş alın!


Evet yanlış duymadınız. Saçlarınızı güneş ışığından, tozdan, sıcak hava gibi etkenlerden korumak ve daha az elektriklenmesini sağlamak için akşam yatmadan önce duş almanız işinize yarayacaktır. Çünkü kullandığınız şampuan ve bakım ürünleri güneş ışığı olmayan yerde etkisi daha iyi gösterecek ve böylece doğal dalgalı, hacimli, parlak ve canlı saçlara sizi kavuşturacak!



6- Uyku düzeninizi oturtun!


Günde düzenli olarak 8 saat uyumanız lazım. Gece 12 ve sabah 8 saatleri arasında en ideal uykuya sahipsiniz. Saçlarınız, tıpkı cildiniz gibi gece 12 ve 3 arasında yenilenmeye başlar, yani terapiye girer. Sabaha enerjik bir şekilde uyanmak, dolayısıyla mutlu olmak için uykunuzu almış olmanız şart.



7- Sağlıklı beslenin!


Sağlıklı saçlara sahip olmak sadece düzenli saç bakımı ve dışarıdan uygulanacak ürünlerle mümkün olmamaktadır. Canlı, parlak ve gür saçlar için düzenli ve sağlıklı beslenme de bir o kadar önemlidir. Bunun için saçın ihtiyacı olan vitamin, mineral, amino asit, protein ve yağları içeren besinler tercih edilmelidir. Örneğin silika; hücrelerin gelişmesine katkıda bulunan, saçlarının ağarmasını önleyen ve sağlara büyük fayda sağlayan bir madde. Yulaf, arpa, soğan ve ekmek zengin birer silika kaynağı. Ayrıca “Sivilceye İyi Gelen Besinler” adlı yazımızda en çok kullanılan besinlerin hangi değerleri içerdiğini öğrenebilirsiniz.



8- Saç maskeleri uygulayın!


Tabii ki son olarak saç maskelerini ihmal etmemelisiniz. Haftada 2-3 kez uygulayacağınız karışımlarla saçlarınızı yaza hazırlayın güzeller. Aşağıda verdiğimiz tarifler sayesinde saçlarınızı daha canlı ve parlak gösterip, daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz!


1. Maske


  • 1 adet bephanten ampul

  • 1 adet yumurta

  • Zeytinyağı

  • 2-3 damla limon suyu

Tüm malzemeleri iyice karıştırıp saçlarınıza uygulayın ve en az yarım saat bekleyin. Ardından saçlarınızı ılık suyla iyice yıkayın.


2. Maske


  • 8 su bardağı kaynar su

  • 1 avuç adaçayı

  • 1 avuç papatya

Kaynar suya malzemeleri atıp 5 dakika ocakta üstü kapalı kaynatın. 30 dakika demlenmesini bekleyin ve süzün. Yıkanmış temiz saçlarınızı ve saç diplerinizi bu tonik ile ovaralayarak masaj yapın. Durulamanıza gerek yok.


3. Maske


  • 2 çorba kaşığı hint yağı

  • 2 çorba kaşığı beyaz ispirto

  • 2 adet yumurtanın sarısı

Malzemeleri bir şişenin içinde iyice çalkalayın. onra bu karışımla, saçlarınızı ve saç diplerini iyice ovalayın. Yarım saat bekleyin. Ardından ılık su ve kükürtlü sabunla güzelce yıkayın.


4. Maske


  • 10 adet taze veya kurutulmuş ısırgan otu

  • 5 litre su

Ağır ateşte ısırgan otunu kaynatın. Daha sonra 5-10 dakika süreyle demlenmeye bırakın. Süzdükten sonra saçınızı bu su ile yıkayın. Durulamanıza gerek yok.


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Yaz Öncesi Canlı Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Tarifleri
Yaz Öncesi Canlı Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Tarifleri
Yaz Öncesi Canlı Saçlar İçin Bakım Önerileri ve Tarifleri
LihatTutupKomentar