-->

Gözenek Sıkılaştırıcı Doğal Maske Tarifleri

Gözenekleri sıkılaştırmak için çeşitli yollar deniyoruz. Daha önce gözenek sıkılaştırıcı en iyi 5 ürünü ve tonikleri anlatmıştık. Şimdi sıra doğal yollarda! Cilt gözenekleri, düzenli temizlenmen ve yağ tabakası oluşturan ciltte meydana gelir. Aslında gözenekler bizi çeşitli cilt hastalıklarından korurlar. Bu yüzden onlara isyan etmeyelim. Bunun yerine cildimizi temiz tutalım ve haftalık bakımlar uygulayalım. İşte gözenek sıkılaştırıcı maske tarifleri!


Gözenek Sıkılaştıran Peeling Tarifi


– 2 yemek kaşığı mısır unu


– 1 tatlı kaşığı bal


– 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı


– Az miktarda su


– Maden suyu


Ürünleri iyice karıştırın ve yumuşak hareketlerle cildinize dairesel masaj yaparak uygulayın. Göz çevreniz hariç tüm cildinize 5-6 dakika uyguladıktan sonra bol su ile durulayın ve maden suyu ile tonik yapın.


Gözenek Sıkılaştıran Maske Tarifi 1


– 1 adet yumurta


– Biraz sızma zeytinyağı


– Tuz


– 3 damla limon suyu


Yumurtayı çırpın ve diğer malzemelerle iyice karıştırın. Haftada 3 defa bu uygulamayı yapabilirsiniz.


Gözenek Sıkılaştıran Maske Tarifi 2


– 5 adet kestanenin zarı


– 1 çorba kaşığı bal


Kestanenin zarını döverek balla karıştırın. Yüzünüzün esneyen ve gözenekleri açılan bölgelerine sürün. Bir kaç uygulamadan sonra cildiniz sıkılaşmaya başlayacaktır.


Gözenek Sıkılaştıran Maske Tarifi 3


– 1 adet olgun domates


– Bir miktar nişasta


Domatesi rendeleyerek püre haline getirin. Yüze sürülecek kıvama gelecek kadar içine nişasta ekleyin ve karıştırın. Karışımı cildinize sürerek 20 dakika kadar bekleyin ve önce sıcak sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın.


Gözenek Sıkılaştıran Maske Tarifi 4


– 1 kaşık bal


– 3 damla limon suyu


Malzemeleri iyice karıştırıp cildinize sürün. Haftada 1 kez uygulamayla gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.


Gözenek Sıkılaştıran Maske Tarifi 5


– 1 yemek kaşığı nişasta


– 1 yemek kaşığı üzüm suyu


Malzemeleri karıştırarak cıvık hale gelmesini sağlayın. Çok cıvık olursa biraz nişasta, çok katı olursa biraz üzüm suyu ilave edin. Karışımı yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Bu maske mükemmel bir şekilde cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırır ve cilde gerginlik verir.


Gözenek Sıkılaştıran Maske Tarifi 6


– 1 adet küçük boy elma


– 1 adet yumurta beyazı


– Bir miktar nişasta


Elmayı rendeleyin, yumurtayı çırpın ve ikisini karıştırın. Yüze sürülecek kıvamı elde edecek kadar nişasta ekleyin ve cildinize maske olarak uygulayın. 15-20 dakika bekleyip önce sıcak sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın.


Gözenek Sıkılaştıran Maske Tarifi 7


– Yarım fincan ekşimiş süt


– 2 adet aspirin


– 1 tatlı kaşığı limon suyu


– Sünger


Aspirinleri ezip diğer malzemelerle karıştırın. Karışımı nazikçe makyaj süngeri yardımı ile cildinize sürün. 20 dakika sonra cildinizi durulayın. Not: Cildiniz alerjikse bu maskeyi uygulamayın.


Gözenek Sıkılaştıran Maske Tarifi 8


1 avuç yulaf


– Bir miktar kaynar su


– Gazlı bez


– Biraz soğuk süt


Yulafı tencereye koyun ve üzerine aşacak kadar kaynar su ekleyin. Şişmesini bekleyin ve iyice şiştikten sonra yavaşça avucunuzda suyunu sıkın. Bir gazlı bezi maske şeklinde göz, burun ve ağız kısmından keserek bulamaç halinde yulafı üzerine yayın. Yüzünüze yerleştirdikten sonra 15 dakika bekleyin. Maskeyi çıkardıktan sonra cildinizi soğuk süt ile silin.



 


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Genişleyen gözenekler, cilt gözenekleri neden genişler, siyah noktalar, cilt bakımı, karma ve yağlı cilt, cilt gözeneklerine iyi gelen maskeler, kadın sitesi.





YAZININ DEVAMI ==> Gözenek Sıkılaştırıcı Doğal Maske Tarifleri
Gözenek Sıkılaştırıcı Doğal Maske Tarifleri
Gözenek Sıkılaştırıcı Doğal Maske Tarifleri
LihatTutupKomentar