-->

Cilt Gözenekleri Neden Açılır?

Cilt gözeneklerinin genişlemesi hem görüntü hem de sağlık açısından büyük bir sorundur. Genişleyen gözeneklerle savaşmak için sorunun kökenine inmek gerekir. Şunu da unutmamak gerekir ki cilt gözenekleri yağ üreterek salgıladıklarından cildimizi alerjilerden ve çevre kirliliğinden korurlar. Onlar olmasaydı, yağlar derimizin altına inerdi, yüzümüzde kistler meydana gelir ve deri altında enfeksiyonlar oluşurdu. Gözeneklerin genişlemesini önlemek ve siyah noktalardan kurtulmak mümkün.


Öncelikle cilt gözenekleri neden genişler bunun cevabını bulalım.


– Cildi yağlı olan kişilerin gözenekleri daha açık olur, bu şekilde içerideki yağı ve solunum işlemini daha kolay yaparlar. Yağlı ciltler herzaman su miktarı az olan ciltlerdir. Su miktarı az olduğunda ölü hücrelerin doku yüzeyine çıkarak asitli tabakayla koruma faktörü oluşturması zorlaşmaktadır. Bu sebeble cildin yüzeyi dış etkenlerden zarar görmektedir.


– Tedavi maksatlı kullanılan ilaçlar cilt yüzeyinde yağlanmaya sebep olabilir ve bu da gözeneklerin genişlemesine sebep olur


– Gözenek genişliği kalıtsal olabilmekte, anne ve babadan taşınan genler etkili olabilmektedir.


– UV gibi ışınların da gözenek genişliğinde etkili olduğu saptanmıştır.


Siyah Nokta Bantları İşe Yarar Mı?


Çok kolay göründüğü için çok sık başvurulan yöntem olan siyah nokta bantları, kimi zaman siyah noktaları tamamen temizler. Bantları yapıştırmadan önce uygulayacağınız alanı ıslatıyorsunuz, suyla birlikte yapışkan bir özelliğe kavuşan bandı yapıştırıp kuruyunca çıkartıyorsunuz. Ancak bu bantlar, gözeneklerdeki yağları boşaltamaz. Oksitlenen bölümü alabilen bantların, dokunun içinde bulunan kanalı kapatan yağ kütlesini alması mümkün değil! Bu yüzden kullanmamanızı tavsiye ederiz.


Cilt Gözenekleri Nasıl Sıkıştırılır?


Bu konuyla ilgili pek çok maske ve tonik tarifi verdik. Maske ve tarif uygulamanın yanısıra aşağıdaki ufak tüyoları uygulayarak da gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.


 Yağ üretiminin yavaşlatılması, ciltteki su miktarının çoğaltılmasıyla mümkündür. Bunun için de su bazlı ve doğru ürünlerin kullanılması şart. Cildinize uygun olan ürünü kullanmak için de bir uzmana danışmanız faydalı olur. Yağlı ciltlerde gözenek sıkılaştırıcı ürün kullanırken glikolik veya salisilik asit içeren ürünleri tercih etmek daha uygundur. Bunlar ciltteki aşırı yağı temizler ve gözenekleri küçülterek sıkılaştırır.


– Soda çok ciddi bir gözenek sıkılaştırıcısı, tonik görevi görür. Soda ile yüz yıkamanın yanı sıra, sodayı buz haline getirip cildinize sürebilirsiniz.


– Doğal gül suyunu sabah, akşam kullanmanız cildi temizler, ferahlatır ve toparlar.

– Kuşburnunu çay gibi demleyip pamuğa batırarak cildinizi temizleyin. Kuşburnunun cildi sıkıştırma özelliği vardır.

– Bitkisel kayısı cekirdeği yağı kremi; cilt yıpranmalarının onarılmasında, vücut sarkmalarında ve yaşlanma sürecinin yavaşlatılmasında etkin bir rol oynar.

– Yüzünüze günlük olarak güneşten koruyucu uygulayın. Güneş cildinize zarar verir ve yüzünüzdeki cilt gözeneklerini genişletir. Bu yüzden cildi ve özelikle yüz bölgesini güneşin zararlı etkilerinden korumak için yaz kış demeden her zaman dıları çıkmadan önce güneşten koruyucu krem sürün.


– Gün boyunca yüzünüzde kalan makyaj cilt gözeneklerinizi kapatır. Hava almayan cilt hücreleriniz zamanla zarar görür. Ayrıca her gün yıkanmayan yüzde yağ ve bakteri birikir. Tüm bunlar cilt gözeneklerinin genişlemesine yol açar. Sık sık yıkamak ise aşırı yağ üretimine neden olabilir. Gün içinde en fazla 3 defa yüzünüzü yıkamanız yeterlidir.

– Yüzünüzü nazikçe fırçalayarak yüzünüzdeki ölü hücreleri atın. Yüzdeki ölmüş cilt hücrelerinin dışarı atılmaması zamanla o bölgelerdeki gözeneklerin genişlemesine yol açar. Düzenli olarak bu işlemi yapmak cildin daha temiz, taze, yenilenmiş görünmesine yardımcı olur ve gözenekleri sıkılaştırır.

– Haftada 1 defa yüzünüze maske uygulayın. Maske tariflerimize buradan ulaşabilirsiniz.

– Her gün su bazlı nemlendirici ile cildinizi nemlendirin.

– Her gün bol bol su içerek vücudunuzun sıvı ihtiyacını karşılayın. Su cildinizdeki toksinleri dışarı atar. Vücudun susuz kalması gözenekleri genişletir.

– Cilt gözeneklerinizin daha sıkı görünmesini istiyorsanız gece yüzünüzde makyajla asla uyumayın. Akşama yatmadan önce yüzünüzdeki makyajı temizleyin.


– Her gün cildinizi tonikleyin. Toniğinizi buzdolabında bekleterek kullanırsanız daha da etkili bir hale getirmiş olursunuz. En iyi gözenek sıkılaştıran toniklere buradaki yazımızdan ulaşabilirsiniz. Kendi doğal toniğinizi yapmak isterseniz buradaki yazımızı okumalısınız!


– Meyve kabukları da tonik işlemi görür. Özellikle limon, karpuz, elma ve badem kabuklarını gözenekleri sıkılaştırmada oldukça etkilidir.


– 1 adet ıslak havluyu buzdolabında 10 dakika bekletin. Sonra yüzünüze 5-10 dakika tampon hareketlerle bastırın.


– Limonun kabuğu kadar limonun suyu da gözenekleri sıkılaştırmaktadır. Yüzünüzü yıkarken yıkama suyunun içine bir miktar limon sıkabilirsiniz.


– Ezilmiş taze muşmula yaprağı ile cildinize 20 dakikalık kompres olarak uygulayın.


– Dilimlenmiş havuç, salatalık veya domatesi cildinize yatırarak 20 dakika bekleyin.


– Cildinize bal sürün ve 20-25 dakika bekledikten sonra ılık sütle yıkayın ve soğuk suyla güzelce durulayın.


Dengeli bir cildin gözenekleri kendiliğinden kapanır. 35 yaş altındaki genç ciltlerde gözeneklerin kapanması daha kolaydır. Cildin su ve yağ dengesi düzeldiğinde gözenekler ya kendiliğinden ya bakımla veya maskeyle kapatılabilir. Fakat yaşınız 35′in üstündeyse deri kalınlaşmış ve çizgiler kırık çizgi haline gelmiştir. Bu gözenekleri kapatmak biraz daha zor olabilir. Gözenekleri kapatmak için mücadele etmek yerine, daha fazla büyümelerini önlemek daha iyi bir çözüm olur. Bu yüzden daha fazla zaman geçmeden işe koyulun güzeller.



 


Bize bu kelimelerden ulaştınız: geniş gözenekler, cilt gözenekleri neden açılır, cilt bakımı, gözenek sıkılaştırıcı ürünler, gözenek sıkılaştırıcı tonikler, doğal maske, doğal tonik yapımı, tonik kullanımı.





YAZININ DEVAMI ==> Cilt Gözenekleri Neden Açılır?
Cilt Gözenekleri Neden Açılır?
Cilt Gözenekleri Neden Açılır?
LihatTutupKomentar