-->

Akmayan Makyaj Nasıl Yapılır?

Özene bezene yaptığınız makyajınız 1-2 saat içinde akıyor mu? Birazcık koşturmayla yüzünüz lekeler içinde mi kalıyor? Bu demektir ki makyajınızı sabitlemeyi bilmiyorsunuz. Kadınların en büyük derdi makyajların kısa süre sonra akmasıdır. Her ne kadar kalıcı ruj kullansanız bir bardak kahvede ruju olduğu gibi bardağa bırakıyorsunuz değil mi? Akşamları eve dönmeye yakın aynaya baktığınızda rimelinizin göz altına döküldüğünü görüyor olabilirsiniz. Çözümü bizde! Hazır yaz ayı da geliyorken akan makyajların çoğalacağı sıralarda, akmayan makyaj nasıl yapılır sorusuna cevap aradık. Akmayan makyaj konusunda bir kadının en iyi dostu transparan pudra! Bu pudranın sihrine gelin birlikte göz atalım.


1- Cilt Makyajı


Öncelikle fondötenlerin akmasını engellemenin biraz daha zor olduğunu belirtmeliyiz. Hepiniz bilirsiniz ki fondötenden önce cildinizi güzelce nemlendirmelisiniz. Fakat bu krem fondötenin daha kolay akmasına neden olur. Fondöteni tek başına kullanırsanız cakey görünceğinden şüphemiz yok. O zaman renkli nemlendirici kullanmayı deneyin. Piyasada nemlendirme özelliği olan pek çok bb, cc hatta dd kremler mevcut. Kendi cilt tipinize uygun renkli nemlendiricinizi bulun. Fondötensiz yapamam, cildim çok sorunlu diyorsanızstick fondötenler kullanmanıız tavsiye ederiz. Kalıp halindeki fondötenler sivilce ve lekeleri daha iyi kapatır ve cilde daha iyi tutunur. Göz altı kapatıcınızın kalıcılığını artırmak için ise küçük bir far fırçası ile kapatıcıyı sürdükten sonra üzerine transparan pudra geçmeniz yeterli. Ayrıca tüm yüzünüze sürdüğünüz transparan pudra da parlamaya engel olur. Tüm bunların yanında son olarak da makyaj sabitleyici sıkmayı unutmayın. Makyaj sabitleyicinizi ister kendiniz yapabilir isterse satın alabilirsiniz.


2- Göz Makyajı


Farlarınız kalıcı olması çok önemli. En çok vakit alan göz makyajının uçup gitmesini kim ister ki! Bir yere davetliyseniz göz makyajınızda pırıltılar kullanabilirsiniz. Krem farların kalıcılığı daha uzundur. Bol sim içeren farların ömrü daha uzundur. Eyeliner mutlaka sürmem lazım diyorsanız da suya dayanıklı likit eyeliner’ları tercih edin. Ayrıca kullandığınız farların kalitesi çok önemli!  Göz kalemi sürdüğünüz zaman ise onu bir fırça ya da kulak çubuğu yardımıyla dağıtın. Dağıtılmış göz kalemi hem daha kalıcıdır hem de daha seksi görünür. Rimelinizin waterproof yani suya dayanıklı olması da çok önemli!


3- Allık


Kalıcı yanak makyajlarının sırrı krem allıklardır. Fakat allığın krem içeriği bunun yüze kolayca yayılmasına sebep olur. Bunu önlemek için de allığınızı sürdükten sonra yanaklarınıza yine transparan pudra sürün. Böylece allık yanaklarınızda kalır ve makyaj etrafa yayılmaz.


4- Dudak Makyajı


Dudağınızı nemlendirdikten sonra yağlı hissi gidermek için bir peçeteyi dudaklarınız arasında sıkıştırın. Dudak kalemini çektikten sonra rujunu sürün. Rujun daha kalıcı olması için üzerine transparan pudra sürün ve ikinci katı uygulayın. Parlatıcılar da rujun akmasını engeller. Bu yüzden rujunuzun üzerine parlatıcı sürebilirsiniz. Rujun kalıcı olması için yöntemleri öğrenmek isterseniz buraya tıklayın.


Bu kolay tekniklerle umarız makyajınız daha uzun süre kalıcı olur.



 


Bize bu kelimelerden ulaştınız: akmayan makyaj nasıl yapılır, yaz makyajı, kalıcı makyaj, makyajın akmaması için öneriler, makyaj sabitleme.





YAZININ DEVAMI ==> Akmayan Makyaj Nasıl Yapılır?
Akmayan Makyaj Nasıl Yapılır?
Akmayan Makyaj Nasıl Yapılır?
LihatTutupKomentar