-->

Deniz Tuzu Peeling Nasıl Yapılır? Deniz Tuzu Peeling Faydaları

deniz-tuzu-peeling-faydalari[1]


Deniz tuzunun yapısında bol miktarda klorit, demir, potasyum, manganez, sülfür, magnezyum, bromit ve kalsiyum bulunur. Bu cümleden de anlaşılacaktır ki cildinize çok faydası vardır. Genelde kadınlar pahalı yerlere gidilerek yapılan cilt bakımlarının daha işe yarayacaklarına inanırlar. Halbuki evinizde kolayca yapacağınız doğal peelingler ile cildinize daha çok iyilik yapmış olabilirsiniz.Deniz tuzu peelingi de bunlardan biri.


Peelingin cildinizi ölü hücrelerden arındırarak nefes aldırdığını biliyorsunuz. Peelinginizi deniz tuzu ile birlikte yaparsanız içeriğindeki bileşikler sayesinde etkisi katbekat artacaktır. Deniz tuzu vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olur. Selülit giderici etkiye sahiptir.


Deniz Tuzu Peeling Nasıl Yapılır?


Deniz tuzunu çeşitli peeling tariflerinde kullanabilirsiniz. İçerisine ekleyeceğiniz malzemelerin özelliğine göre peelinginizin özelliği de farklılık gösterecektir.



 


1- Deniz Tuzlu Vücut Peelingi Tarifi


Gerekli malzemeler;


– Yeteri kadar dövülerek inceltilmiş 6 tatlı kaşığı deniz tuzu


– 6 tatlı kaşığı kadar yoğurt


– 2 yemek kaşığı kadar bal


Hazırlanışı ve uygulanışı;


Öncelikle deniz tuzu ve yoğurdu bir kabın içerisinde karıştırın ve cildinize masaj yaparak uygulayın. 5  dakika bekleyip iyice durulayın. Daha sonra bal ile vücudunuza masaj yapın. Ilık bir duş alın. Duş sonrası cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.



 


2- Deniz Tuzlu Vücut Peelingi Tarifi


Gerekli malzemeler;


– 4 tatlı kaşığı lavanta çiçeği


– 2 tatlı kaşığı öğütülmüş ardıç tohumu


– 1 kase kadar deniz tuzu


– 1 adet rendelenmiş limon kabuğu


– Yeteri kadar sıvı yağ


Hazırlanışı ve uygulanışı;


Tüm malzemeleri bir kap içerisinde homojen hale gelene kadar karıştırın. Kıvamını alınca cildinize masaj yaparak uygulayın ve 5 dakika kadar bekledikten sonra duş alın.



 


3- Deniz Tuzlu Canlandırıcı Yüz Peelingi Tarifi


Gerekli malzemeler;


– 1 su bardağı zeytinyağı


– 1 su bardağı deniz tuzu


– 5 damla kadar kayısı yağı


Hazırlanışı ve uygulanışı;


Deniz tuzu ve zeytinyağını bir kabın içinde iyice karıştırın. Ardından kayısı yağını da ekleyerek kıvamını alana kadar karıştırın. Karışımınız sulu olursa deniz tuzu ilave edebilirsiniz. Yüzünüzü tahriş etmeden, cildinizi çizmeden nazik hareketlerle yüzünüze masaj yapın ve 5 dakika sonra ılık suyla durulayın. Maskenizden artan olursa daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz.



 


4- Deniz Tuzlu Selülit Giderici Peeling Tarifi


Gerekli malzemeler;


– 1 su bardağı deniz tuzu


– Bir miktar biberiye yağı


– Bir miktar portakal yağı


– Bir miktar limon yağı


Hazırlanışı ve uygulanışı;


Eşit oranda karıştırdığınız limon, portakal ve biberiye yağını deniz tuzunun üzerini tamamen kapatacak şekilde kaba ekleyin. Selülit olan her yerinize (bacak, kalça, göbek) uygulayabilirsiniz. Masaj yaparak uyguladığınız maskenizi durulamadan önce 10 dakika kadar bekleyin. Kuru cilde sahipseniz sıcak su ile durulama yapabilirsiniz. Fakat cildiniz kuru değilse sabunlayarak durulama yapmalısınız.



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Peeling tarifi, deniz tuzu, deniz tuzunun faydaları nelerdir, deniz tuzu ne işe yarar, deniz tuzu peeling, cilt bakımı.





YAZININ DEVAMI ==> Deniz Tuzu Peeling Nasıl Yapılır? Deniz Tuzu Peeling Faydaları
Deniz Tuzu Peeling Nasıl Yapılır? Deniz Tuzu Peeling Faydaları
Deniz Tuzu Peeling Nasıl Yapılır? Deniz Tuzu Peeling Faydaları
LihatTutupKomentar