-->

Süt İle Yapılabilecek 3 Yüz Maskesi

Süt sağlıklı olduğu kadar cildimiz için de çok faydalıdır. Eski Mısır ve Yunan kadınlarının ciltlerine güzellik bakımı yaparken sütten faydalandığını biliyor muydunuz? Süt ile banyo yapar, yoğurt ile maskeler uygularlardı. Sütün içeriğindeki A, D, E vitaminleri hem derinlemesine temizlik yaparak cildin genç kalmasını sağlayan bir botoks etkisi hem de doğal bir nemlendirici! Ayrıca büyük gözenekleri sıkılaştırma ve peeling etkisi özelliği ile de tercih sebebi.


Süt Maskelerinin Faydaları


  • Tek başına kullanıldığında bile cildi çok iyi nemlendirir. Sütü hem içerek hem de süt maskeleri yaparak cildinize hasar vermeden sütün cildi koruyucu etkisiyle cildinizi nemlendirebilirsiniz.

  • Ölü hücreleri temizleyerek cildin yenilenmesini hızlandırır. Nasıl temizlediğini anlayabilmek için sütün içerisine bir parça pamuk batırıp yüzünüzü silin ve 5 dakika sonra durulayın. Yüzünüzün nasıl parlaklık kazandığını görebilirsiniz.

  • İçerdiği kalsiyum, selenyum ve protein sayesinde serbest radikaller ile savaşarak cildinizde hasar oluşumunu büyük oranda engeller. Cildinizin doğal bir gençlik ve sıkılık kazanmasını sağlar. Yaşlanmanın getirdiği ince çizgileri hafifletir. Cilde elastikiyet kazandırarak yeni kırışıklıkların oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

  • Sivilce ve sivilce izleriyle savaşır.

  • Kolajen üretimini tetikler. Süt yüksek miktarda D vitamini içerir ve D vitamininin vücuttaki kolajen üretimini artırdığı saptanmıştır. Kolajen; cildin yaşlanmasını önleyen ve eksikliğinde cildin hızlıca yıprandığı görülen, güzellik için olmazsa olmaz bir bileşendir. Kolajen üretiminiz ne kadar yüksek olursa o kadar diri, genç ve sıkı bir cilde sahip olursunuz.

  • İçerdiği B12 vitamini sayesinde cilt kuruluğuna, egzamaya, ciltte oluşan kızarıklık ve lezyonlara ciltteki hücre yapılanmasına ve yenilenmesine oldukça etki eder.

  • Ten rengini düzenler. Zengin vitamin ve mineral yapısıyla cildinize canlılık kazandırır.

  • Ciltteki gözenekleri sıkılaştırır. Yalnızca süt değil süt ürünlerinin bile gözenekleri sıkılaştırdığına dair bilgilere ulaşılmıştır.


1- Ölü Hücreleri Temizleyen Süt Maskesi


Gerekli malzemeler:


  • 1 çay kaşığı bal

  • 2 çorba kaşığı süt

  • 2 çay kaşığı yulaf

  • Kase

Balı, sütü ve yulafı bir kasenin içerisinde iyice karıştırın. Yüzünüzü jel ile temizledikten sonra kasenin içerisine parmaklarınızı batırarak cildinize uygulayın. Gözeneklere nüfus etmesi için 10 dakika kadar bekleyin. Ardından bol su ile yıkayarak temizleyin. Balın cilde faydaları arasında ilk sıralarda cildi nemlendirmesi ve yumuşatması,doğal bir antioksidan olarak kırışıklıklara, güneşin zararlı ışınlarına karşı koruması ve cilt yüzeyinde oluşan yaraların daha hızlı iyileşmesi gelmektedir. Yulafın içerisinde yüksek miktarda kepek ve lif vardır. Ayrıca mineral tuzlar, vitaminler ve B grubu vitaminleri içerir.Yulaf cildiniz için çok besleyici bir besindir. Yulafın cilde faydalarından birisi de cildi derinlemesine temizlemesidir.  Bu özelliği ile özellikle cilt hastalıklarına karşı faydalıdır. Sedef, deri döküntüleri, egzama gibi hastalıklarda faydalıdır. Yulaf ayrıca siyah noktalara etkilidir ve cildin yağlanmasını önler.



2- Botoks Etkili Süt Maskesi


Gerekli malzemeler:


  • 1 tatlı kaşığı süt

  • 1 tatlı  kaşığı taze sıkılmış limon suyu

  • 1 adet yumurtanın sarısı

  • 1 tatlı kaşığı bal

  • Çok az bir miktar tuz

  • Kase

Sütü, taze limon suyunu, yumurta sarısını, balı ve çok az tuzu bir kasenin içine ekleyin ve iyice karıştırın. Jel ile temizlediğiniz yüzünüze hazırladığınız karışımdan ince bir tabaka olacak şekilde sürün. 10 dakika bekleyip ikinci bir ince kat daha sürün. Tekrar 10 dakika bekleyip üçüncü katı sürün. Son kat için de 10 dakika olmak üzere toplamda 30 dakika bekleyerek cildinizin maskeyi emmesini sağlayın. Ardından yüzünüzü ılık su ile temizleyerek arındırın ve nemlendiricinizi sürün. Ünlü manken Ebru Şallı’nın da tavsiye ettiği bu maskeyi cildinizin daha ışıltılı ve canlı görünmesini istediğiniz zamanlar yapabilirsiniz.



3- Cilt Elastikiyetini Artıran Süt Maskesi


Gerekli malzemeler:


  • 2 adet orta boy domates

  • Az bir miktar süt

  • Mikser

Domatesin kabuklarını soyduktan sonra az miktarda sütle birlikte mikserde püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün ve 20 dakika kadar kurumasını bekleyin. Ardından ılık su ile durulayın. En iyi sonuç için haftada 2 kez uygulayın. Domateste bol miktarda bulunan E vitamini cildi güçlendirerek çevresel faktörlere ve cildi yıpratan serbest radikallere karşı koruma sağlar. Etkili bir antioksidan olan E vitamini kırışıklıkların görünümünü, cilt lekelerini ve sivilce izlerini azaltmak için kullanılabilir. Ayrıca süt içinde bulunan laktik asit; cildin en üst tabakasını soyarak burada biriken ve gözenekleri tıkayan ölü cilt hücrelerini temizler. Bu maskeyi düzenli uyguladıktan sonra cildinizin daha taze, genç ve pürüzsüz göründüğünü fark edebilirsiniz.


Güzelleşmek üzere.


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Süt ile yapılabilecek yüz maskeleri, süt maskesi, süt maskeleri, sütün faydaları, sütün cilde faydaları, süt ile yapılan maskeler, güzellik maskeleri, kırışıklık önleyen maskeler, cildi nemlendiren maskeler, sivilce ve sivilce izleri için maskeler.





YAZININ DEVAMI ==> Süt İle Yapılabilecek 3 Yüz Maskesi
Süt İle Yapılabilecek 3 Yüz Maskesi
Süt İle Yapılabilecek 3 Yüz Maskesi
LihatTutupKomentar