-->

Fotoğraflarda Güzel Çıkartacak 10 Makyaj Hilesi

Günümüzde internete, sosyal medya alemine fotoğraflarını atmayan kalmadı. Artık her anımızı paylaşır olduk. Haliyle fotojenik olmak istiyoruz. Başkalarının fotoğraflarına bakarken “Ne güzel çıkmış, aslında bu kız bu kadar güzel değil” dediğiniz olmuştur. Ya da bir düğüne, bir partiye katıldıysanız ve bol bol çekindiğiniz fotoğraflarda 1 tane bile beğendiğiniz olmamışsa bir şeyleri yanlış yapmışsınız demektir. İşte burada devreye makyaj hileleri giriyor. İnstagram’da, Facebook’ta ya da başka sosyal hesaplarınızda daha güzel görünmek istiyorsanız ya da hiç fotojenik değilim, aslında daha güzel bir kızım diyorsanız sizin için hazırladığımızfotoğraflarda güzel çıkartacak 10 makyaj hilesini mutlaka okuyun!


1- Arka Fonun Rengini İyi Ayarlayın!


Arka fonun rengi her ne kadar makyaj hilesine girmese de dakikalarca uğraştığınız makyajınıza gölge düşmemesi için ilk sıraya yazmamız gerekiyor. Fotoğraflarımızı artık genelde telefonumuzla çekiyoruz. Akıllı telefonların özelliğine dikkat etmeniz gerekir. Fotoğraf çekerken arka planda ne olduğu çok önemli. Eğer capcanlı, rengarenk ve bol desenli bir yerdeyseniz kendinize gölge düşürürsünüz. Çünkü akıllı telefonunuz nerede yoğun renk varsa orayı odaklar. Eğer daha canlı, doğal ve estetik görünmek istiyorsanız beyaz, krem, toz pembe, açık gri gibi tonları seçmelisiniz. En güzel seçenek tabii ki beyaz! Beyaz fonun önündeyken akıllı telefonunuzun kamerası otomatik olarak size yoğunlaşacaktır.



2- Yüz Kontürü Yapın!


Kontür yapmak artık çoğu makyaj severlerin gözdesi. Çünkü selfie yaparken yüz şekliniz çok önemli. Tombik bir yüzünüz ya da upuzun sert ifadeleriniz sizi estetikten uzaklaştırır. Daha önce pek çok kez kontür yapma videosu hazırladık. Her yüz şekline ayrı ayrı nasıl kontür yapıldığını ve yüz şeklinizin nasıl belirlendiğini gösterdik. Yapaylıktan uzak durmanız için kullandığınız kontür pudrasının gri alt tonlu kahve olmasına ve iyice dağıtılmasına dikkat edin. Ufacıkta olsa bir gıdığınız varsa, resimlerde bir yağ kütlesi gibi çıkabilirsiniz. Yüzünüzü kontürledikten sonra gıdığınızı da kontürlemeyi unutmayın. Kontürü yaptıysanız ve hala estetik görünmediğinizi düşünüyorsanız ışık ve gölge ayarlaması yanlıştır. Örneğin çenenizi hafif yukarıda tutarak gıdığınızı saklayabilirsiniz. Özellikle tam tepeden gelen yoğun ışık süzmesinden kaçının. Bu şekilde çektireceğiniz fotoğraflarda saçlarınızın üst kısmı parlayacak fakat suratınız gölgede kalacaktır.



3- Kaşlarınızı Doğru Şekillendirin!


Bir bayanın yüzünü en iyi gösteren 2 nokta vardır. Biri saçı diğeri ise kaşı. İfadenizin düzgün çıkabilmesinde kaşlarınızın payı oldukça büyük. Kaşlarınız mümkün olduğunca doğal kalınlığında ve içi homojen bir şekilde dağıtılarak doldurulmuş olmalı. Makyaj fotoğraflarına dikkat ederseniz kadınların kaşlarının ne kadar hoş olduğunu görürsünüz. Kaşlarınız çok inceyse “Kaş Kalınlaştırma Yöntemleri”ni, kaşlarınızın şeklinden memnun değilseniz “Kaş Şekli Nasıl Değiştirilir?” adlı yazımızı, daha çekici kaşlar için ise “Yüzünüze Uygun Kaş Şekilleri” adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.



4- Göz Makyajına Yoğunluk Verin!


Gölgeli göz makyajı, kuyruklu eyeliner, bol sürülmüş rimel… Gözlerinizin olduğundan büyük görünmesi ve Türkan Şoray gibi kirpiklere sahip olmanız sizi oldukça çekici gösterecektir. Hatta takma kirpik takabiliyorsanız ne mutlu size! Bol bol rimel sürün ve farkı görün. Hatta fotoğraf çektirmeden evvel, gözlerinize bir kaç damla su ya da lens solusyonu damlatırsanız, hem daha canlı bir göze, hem de pırıl pırıl parlayan ve ışık saçan bir göz formuna sahip olursunuz.



5- Doğru Fondöten Kullanın!


Cilt renginizle uyuşan bir fondoten sürdüğünüze emin olun. Zira özellikle flash kullanılarak yapılan gece çekimlerinde hortlak gibi çıkabilirsiniz. “Fondöten Nasıl Seçilir?”, “Fondöten Nasıl Sürülür?” ve “En Kaliteli 10 Fondöten” adlı yazılarımız tam size göre!



6- Pudra Kullanın!


Tamam fondötenle pürüzsüz görünen bi cilde sahip olmuş olabilirsiniz. Fakat ön kamerayı açtığınızda yüzünüzün parladığından şikayetçiyseniz pudra kullanmalısınız. Tercihen transparan pudra cildinizdeki tüm yağı ve parlamayı alarak mat ve düzgün görünmenizi sağlayacaktır.



7- Allığı Doğru Sürün!


Allığı iyice dağıtmazsanız resimlerde çift yanaklı çıkabilirsiniz. Yanaklarınızın doğal görünmesi için likit allıklar seçebilirsiniz. Ayrıca yüz kontürlemede olduğu gibi allık uygulamasında da yüzünüzü olduğundan daha ince gösterebilmeniz mümkün. O zaman hemen “Yüzü Daha İnce Gösterebilmek İçin Allık Nasıl Sürülür?” adlı yazımızı okuyun!



8- Açık Renk Göz Kalemi Kullanın!


Gözü büyük gösteren makyaj hileleri arasında göz kalemlerinin payı oldukça büyük. Beyaz, gri ya da nude renkteki göz kalemlerini göz içinize sürdüğünüzde daha hoş ve büyük görünen gözlere sahip olabilirisiniz. Fotoğraf çektirmeden evvel 5 saniye kadar ışığa bakın, bu göz bebeklerinizi canlandıracak, ayrıca kırmızı gözlü çıkmanızı engelleyecektir.



9- Bronzer ve Aydınlatıcı Kullanın!


Çok beyaz olduğunuzdan ve ruh gibi göründüğünüzden şikayetçiyseniz bronzer kullanmaya ne dersiniz? Sadece fondöten, pudra ve allıkla işinizi bitiremeyebilir ya da kontürle renksiz görünebilirsiniz. Bronzer sıcak kahve tonlarını içeren ürünlerdir. Dolayısıyla cildinizin daha sıcak ve renkli görünmesini sağlar. Son zamanlarda da meşhur olan ıslak görünümlü makyajlar sizi çok daha güzel gösteriyor. Teninizin inci gibi parlaması hoşunuza gidecek!



10- Dudak Makyajına Dikkat!


Fotoğraf çektirmeden evvel mutlaka rujunuzu tazeleyin. Rujunuz mutlaka canlı ve parlak olmalı. Böylece daha kalın ve çekici dudaklara sahip olabilirsiniz. Daha önce çekindiğiniz fotoğrafları incelediğinizde; en beğendiğiniz ve en iyi çıkan fotoğraflarınızın parlatıcı kullandığınız günler olduğunu fark ettiniz mi?


Güzelleşmek üzere.


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Fotoğraflarda güzel çıkartacak 10 makyaj hilesi, nasıl fotojenik olunur, fotojenik çıkmak için, nasıl makyaj yapılır, fotoğraf makyajı nasıl olmalı, güzel fotoğraflar için makyaj hileleri.





YAZININ DEVAMI ==> Fotoğraflarda Güzel Çıkartacak 10 Makyaj Hilesi
Fotoğraflarda Güzel Çıkartacak 10 Makyaj Hilesi
Fotoğraflarda Güzel Çıkartacak 10 Makyaj Hilesi
LihatTutupKomentar