-->

Cilt Tipi Nasıl Belirlenir?

Her akşam düzenli olarak cildinizi temizlediğini biliyoruz. Makyajla uyumanın zararlarını hep birlikte öğrendik. O zaman cildiniz için kullandığınız ürünler cilt tipinizle ne kadar uyumlu? Cildinizin sağlığı için cilt tipinizi bilmeniz şart. Peki cilt tipi nasıl belirlenir? Cilt tipini belirlemek için neler yapılır? Haydi hemen başlayalım.


Yaptığınız güzellik maskelerinden tutun satın aldığınız makyaj ve temizlik ürünlerine kadar her şeyde cilt tipiniz göze alınır. Kozmetik firmalarda çalışanlar sizlere ürünlerini satmak için genel olarak yüzünüze bakıp yorum yaparlae. Halbuki cilt tiplerinin arasında çok ince ayrıntılar vardır. Hatta cilt tipiniz mevsimden mevsime göre bile geçiş gösterebilir. O yüzden işinizi şansa bırakmamalı ve kendiniz çözmelisiniz. Cilt tipinizi bildikten sonra ona uygun yapacağınız her bakım yaşlanmayı daha da ileriye atacaktır.


Genel olarak 5 farklı cilt tipi vardır ve bu cilt tiplerinin özelliklerini okuyarak kanıya varabilirsiniz. Fakat bu herkes için kolay olmasa gerek. Bu yüzden gözlem yaparak belirleyebileceğiniz kolay bir yöntem vermek istedik. Tek bir peçete yardımıyla cilt tipiniz hakkında yorum yapmanız mümkün.


Sabah uyandığınızda peçetenizi alın ve doğruca banyonun yolunu tutun. Yüzünüzü hemen yıkamayın. Peçeteniz olabildiğince ince olsun. Mümkünse katlarını ayırıp daha ince kullanın. Peçeteyi elinize alın ve tam yüzünüze gelecek şekilde koyun. Alnınıza, yanaklarınıza, burnunuza, çenenize peçeteyi yırtmamaya özen göstererek bastırın. Yeterince bastırdığınızı hissediyorsanız peçeteyi kaldırın.


Hassas Cilt


Hassas cilt çoğunlukla kuru ve gergin hissetmeye meyilli olur. Çok kolay tahriş olabilir. Genel olarak, hassas ciltte kaşıntı ve yanma hissinin olduğu kırmızımsı ve pullu alanlar gözlemlenir. En sorunlu ve narin cilt tipi olduğu için hassas cilt özel bir bakım gerektirir. Eğer hassas bir cilt tipine sahipseniz yapacağınız güzellik maskelerini uygulamadan önce iki defa düşünmelisiniz. Çünkü cildinizin maske içindeki herhangi bir maddeye ya da besine alerjisi olabilir. Sonuç önceki halden daha da kötüye gidebilir. Cildinize asla sabun kullanmayın. Güneş kremi sürmeden güneş altına çıkmayın. Yazın her zaman şapka ve gözlük kullanın.



Normal Cilt:


Eğer normal cilt tipine sahipseniz yüzünüzü sildiğiniz peçetede herhangi bir yağ kalıntısı olmayacaktır. Cildinizi canlı, elastik ve esnek hissedersiniz. Normal cildiniz varsa çok şanslısınız, çünkü en sorunsuz cilt tipine sahipsiniz. İyii bir kan dolaşımınız var ve muhtemelen cildiniz sağlıklı, temiz, pürüzsüz görünüyor. Çok az bir bakımla ileri yaşlarda bile iyi ve sağlıklı görüntüsünü koruyacaktır. Normal ya da karma cilt tipi için üretilen temizlik ürünleri ve kremler size uygun. Makyajınızı temizlemeniz için misel suları da kullanabilirsiniz.



Yağlı Cilt


Eğer yağlı bir cildiniz varsa yüzünüzü sildiğiniz peçetenin başta yanaklarınız, burnunuz ve alnınız olmak üzere yüzünüzün temas ettiği çoğu bölümünde cildinizdeki yağın izlerini göreceksiniz. Yağlı cilt en çok sorunla karşılaşılan cilt tiplerinden birdir. Her zaman yağlı ve parlak görünür, geniş gözeneklere sahiptir ve akne oluşumuna eğilimlidir. Eğer bakımınızı ihmal etmezseniz en şanslı cilt tipinden birisine sahipsiniz diyebiliriz. Çünkü cildinizin ürettiği yağ sayesinde yaşıtlarınızdan daha genç yaşlanmanızı sağlar. Özenli bir cilt temizliği uygulamak, karbonhidrat tüketimini azaltmak ve su bazlı nemlendiriciler kullanmak sizin vazgeçilmezleriniz olmalı. Kullandığınız temizlik ürünleri yağ içermemeli çünkü en ufak bir yağ miktarı bile sivilceye ve yağ bezelerine neden olabilir. Bir miktar alkol içeren tonikler de vazgeçilmeziniz olmalı.



Karma Cilt


Karma cilt en yaygın cilt tiplerinden biridir. Bu cilt tipine sahipseniz yüzünüzü sildikten sonra peçete üzerinde, burun ve alnı kapsayan T bölgesine denk gelen yerlerde yağ izleri görebilirseniz, yanaklarınıza temas eden kısımlar ise temiz olacaktır. Karma cilt, yağlı ve kuru cildin karışımıdır. Bu yüzden cilt bakımında bölgesel çalışılır. Kuru bölgeler genellikle yanaklar ve göz çevresinde görülür ve içerik olarak daha yoğun krem ve nemlendiriciler bu bölgeler için uygundur. Yağlı bölgeler olan alın ve burun (T bölgesi) üzerinde ise yağlı ciltler için önerilen bakımlar uygulanmalıdır. Tüm cilt bakımı adımlarınızda 2 farklı ürüne ihtiyacınızın olması sizi maddi olarak zorlayacağını düşündürebilir. Fakat ürünleri yarı yarıya kullandığınız için aslında daha uzun süreli gidecektir. Keyifli bakımlar.



Kuru Cilt


Eğer cilt tipiniz kuruysa yüzünüzü sildiğiniz peçete yine temiz olacaktır; ama sildikten sonra cildinizi kuru ve gergin hissedeceksiniz. Hatta aşırı kuruysa pul pul dökülmeler bile olabilir. Aynadaki soluk görüntünüzün sizi tatmin etmesi için sürekli bakım yapıp nemlendirmeniz şart. Düzenli bakım yapmazsanız kırışıklık ve ince çizgilerle çabuk karşılaşırsınız ve çabuk yaşlanırsınız. Hayatınız boyunca her hafta cilt bakımlarını ihmal etmemek sizin başlıca göreviniz. Nemlendiricinizin kaliteli olması çok önemli. Yağlı bir cilt belki uygun fiyatlı bir nemlendirici ile idare edebilir fakat sizin cildinizin nem ihtiyacı çok çok daha fazla olduğu için en çok para harcadığınız ürün krem olmalı.


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Cilt Tipi Nasıl Belirlenir?
Cilt Tipi Nasıl Belirlenir?
Cilt Tipi Nasıl Belirlenir?
LihatTutupKomentar