-->

Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

Sizce gelin makyajı nasıl yapılır? Düğününüzün sizin için en güzel gününüz olması çok önemli! Yüzlerce fotoğrafınızı çektireceğiniz o günde makyajınız en dikkat etmeniz gereken nokta olmalı. Gelin makyajınızın doğallığı, yüzünüzü farklı göstermeyecek fakat çok da güzel gösterecek olması gelinliğinizin modelinden bile daha önemli diyebiliriz. Karakterinizle, hislerinizle, düşlerinizle, mutlu planlarınızla uyumlu bir makyaj…Makyajınızın tüm gün kalıcı olması ve dinç görünmesi için o gün mutlaka uykunuzu almış olmalısınız. Evet, heyecandan nasıl uyuyacağız diyorsunuz ama fotoğraflarda soluk çıkacağınızı aklınıza getirin ve en az 8 saat uyuyun! Sabah uyandığınızda ise cilt bakımlarınızı yaparak akşamki makyaj için cildinizi hazırlayın. Bu stresli dönemde elbette sivilceleriniz çıkabilir, adet döneminize denk gelebilirsiniz. Mümkün olduğunca stresten uzak durun. Stresli bir cildin makyajı sabit tutması biraz zordur. En ufak terlemede ya da heyecanda akabilir. Bu yüzden makyajınıza ayrı bir özen göstermeniz gerekecek.


Peki bu makyajı kim yapacak? Siz? Arkadaşınız? Kuaförünüz? Bize soracak olursanız profesyonel bir makyöz dahi olsanız makyajınızı makyaj uzmanlarına yaptırın. Yani bir kuaförden değil gerçek bir makyaj uzmanından bahsediyoruz. Çünkü makyajınızın en iyi nasıl olacağına, sizin yüzünüze en güzel hangi makyajın yapılması gerektiğine, cilt tipinize göre hangi ürünlerin kullanılması gerektiğine ancak bir makyaj uzmanı karar verebilir. Uzmanın daha önceden yaptığı gelin makyajı çalışmalarını inceleyin. Tanımadığınız birinin düğün günü moralinizi bozmasına izin vermeyin. 1 hafta önceden yüz şeklinize uygun prova makyajınızı mutlaka yaptırın. En kaliteli ürünlerin kullanıldığına emin olun. Ölümsüzleşecek olan fotoğraflarda yıllar sonra bile harika olduğunuzu düşünmelisiniz. Doğal bir makyaj için toprak tonlarında ve ağır görünmeyen bir makyaj istediğinizi belirtin. Eyeliner mutlaka olmalı! Gözlerinizi daha büyük gösteren ve anlam katan en güzel makyaj malzemesi bize göre eyeliner’dır.


Makyajınıza karar verirken düğün ortamınızı da göz önünde bulundurun. Yapılacak makyaj düğün mekanına göre farklılık gösterir. Kış düğünü mü yoksa yaz düğünü mü olacağı, açık ortamda mı yoksa kapalı ortamda mı olacağı çok önemli. Kapalı ortamda düğünler için çarpıcı makyajlar yapılabiliyorken açık ortamda makyajınız daha soft olmalı. Bir kır düğününde bol simli ve kusursuz bir cilt için kat kat sürülmüş fondötene gerek yok!


O gecenin en önemli ürünü makyaj sabitleyicisidir. Makyajdan önce, aralarda ve sonra katman katman sıkılarak makyajın kalıcılığı sağlanmalıdır ki düğün sonuna kadar bozulmasın. Yüzünüz pürüzsüz ve tertemiz görünmeli! Cilt lekeleriniz, yara izleriniz, sivilceleriniz, göz altı morluklarınız varsa kapatılması için fondötenden önce bölgesel ya da genel olarak kamufle makyajı yapılmalıdır. Fondötenden önce baz kullanılarak pürüzsüzlük sağlanmalıdır. Uygulanan fondöten cildiniz ile aynı tonda olmalı ve göğüs dekoltesine kadar sürülerek en ufak renk farkına neden olunmamalıdır. Makyajınızda gözlerinize ağırlık verilmelidir. Gelin makyajında vazgeçilemeyen şey takma kirpiklerdir. İster tekli ister bütün halinde takma kirpikler kullanılabilir. İsteğinize göre taşlı, yıldızlı gibi takma kirpikler de denenebilir. Bizim terciğimiz bakışlarınızı daha hoş gösterecek gür ve uzun simsiyah takma kirpiklerden yana… Kullanılacak göz farları çok koyu olmamalı, nude renkler kullanılarak gözler belirginleştirilmelidir. Simler ve parıltılı farlar kullanılarak daha da etkili sonuçlar alınabilir. Fakat dediğimiz gibi mümkün olduğunca doğallığınızdan uzaklaşmayın. Kaşlar mutlaka yüz şekline göre doldurulmalıdır.


Kontür yapmayı seviyor musunuz? Bize kalırsa bu gecede kontür yapmanıza çok da gerek yok. Çünkü cildinize ne kadar az işlem yapılırsa o kadar doğal görünecektir. Tabii bu kararı biraz da makyaj uzmanınıza bırakmalısınız. Yüz şekliniz kontür yapmaya uygunsa ve kontür yapıldığında sizi daha güzel gösterecekse prova makyajında deneyebilirsiniz.


En ufak bir detay bile hoşunuza gitmediyse mutlaka bunu belirtin ve yaptırmayın. Çünkü o detayı başta sevemediğiniz için sonrasında ısınmanız zor olacaktır. Bu da sizi düğün günü pişman edecektir. Sonuçta bu sizin makyajınız. Sizin tarzınız! Kimsenin kararı önemli değil. Arkadaşınız buğulu siyah bir göz makyajı yaptırmanız için sizi zorluyorsa, ona “Hayır, istemiyorum!” deme hakkına sahipsiniz. Merak etmeyin o hafta dostlarınız size katlanacaktır. Çünkü her şey sizin için. Haftanın prensesi, en güzel kadını sizsiniz!


Dudaklarınızda ise simli rujlardan kaçının. İster parlak ister mat olsun kullanacağınız ruj doğal renklerde, dudak rengine yakın olmalıdır. Kırmızı, bordo ya da buna benzer koyu bir ruj sizi seksi gösterir. Bunun yerine pembe tonlarda hatta fuşya renk bir ruj ile masumluğunuzu, genç kızlığınızın saflığını sergileyebilirsiniz. Zaten ne yaparsanız yapın o gecenin yıldızı sizsiniz! Rüya gibi bir düğün yapmanız dileğiyle…


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?
Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?
Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?
LihatTutupKomentar