-->

Doğal Yollarla Saç Rengini Nasıl Açarım Diyorsanız Çözüm Burada

Doğallık her konuda ön planda olunca, saç rengini açmak için de doğal yollar neden olmasın? Saç boyaları, keratinler, saç açıcıları saçlarınızı yıprattığı için hem matlaştırır hem de uzamasını engeller. Doğal yöntemler arasında saçlarınızın rengini açmak da mümkün. Aşağıda listelediğimiz yöntemlerden kendinize uygun olanını seçip, hazır havalar da ısınmışken uygulamaya bir an önce başlayın güzeller. Çünkü doğal yollarla açılan saçlar hemen istenilen renge ulaşmazlar. İstenilen tona ulaşılana kadar sürekli işlemleri tekrarlamak gerekir. Bu yöntemlerin etkili olabilmesi için saçlarınızın kimyasal işlem görmemiş olması gerekir.


1- Papatya Suyu İle Saç Rengini Açma


En meşhur olan yöntemdir. 1 bardak suya 1 avuç papatyayı atarak 10 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra ılımasını bekleyin ve bu sırada dinlensin. Sonra ise karışımı süzgeçten geçirerek papatyaları suyundan ayırın. Papatyaları çöpe atabilirsiniz. Saçlarınızın nemli ya da kuru olması farketmez. Kuru saça uygulamanızı tavsiye ederiz. Suyu saçınıza sürmek için 3 farklı yöntem var. İster suya tarağınızı batırıp saçınızı tarayarak sürersiniz, ister saçınızda ombre etkisi yaratmak istiyorsanız saçınızı at kuyruğu yapıp sadece aç kısımlarını ıslatırsınız, isterse saçınızı komple hazırladığınız suyla yıkarsınız. Seçim size kalmış.


Saçınızı istediğiniz gibi ıslattıktan sonra hemen bahçeye ya da balkona çıkın. Hatta şöyle de bir fikir verebiliriz. Diyelim ki yazlıktasınız. Saat 3 civarı denize gitmeye hazırlanıyorsunuz. Saçlarınızı papatya suyuyla ıslatın ve dışarı öyle çıkın. Yarım saatten önce denize girmeyin ki saçlarınız kurusun. Eğer evde yapacaksanız az önce de dediğimiz gibi saçınız kuruyana kadar güneşe sırtınızı verip bekleyin.


Sonrasında ise mutlaka saçlarınızı yıkayın. Papatya suyu kurumuş vaziyette saçınızda kalmasın. Bekletirseniz saçınıza zarar verebilir. Denize girecekseniz zaten bir şekilde o sudan arınmış olacak. Ayrıca hergün hergün yapmanız da saçınıza zarar verebilir. 2 gün arayla yapmanız daha iyi. 3 haftadan sonra saçınız ne kadar açıldıysa o şekilde kalır, 2-3 tondan fazla ileriye gitmez. Yani sapsarı saçlara kavuşacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz güzeller. Fakat emin olun çok tatlı bir renge kavuşacaksınız ve en güzeli de kendi saç renginizmiş gibi duracak!


Ülkemizde yetişen fakat pek meşhur olmayan ravent bitkisi de saç rengini açma özelliğine sahiptir. Papatyada olduğu gibi aynı yolları izleyerek uygulayabilirsiniz.



2- Limon İle Saç Rengini Açma


Yazlıkta denize gideceğiniz zaman rahatça uygulayabileceğiniz bir yöntem. Eşit oranda limon suyu ve saf suyu karıştırın. Dilerseniz sprey şişesine koyabilirsiniz. Limonun asidik bir meyve olduğu için suyla seyreltmeniz şart. Ayrıca saç diplerinizi tahriş edebileceği için sadece saç boylarına sıkmalısınız. Saçlarınızı karışımla ıslattıktan sonra en az 3 saat dışarıda güneşin altında bekleyin. Bir kaç saat içinde saçlarınızın 1-2 ton açıldığını görebilirsiniz.



3- Bal İle Saç Rengini Açma


Saçlarınızı bal karışımlarıyla açmak isterseniz birden fazla seçeneğiniz var. Aynı zamanda saçlarınızı beslemiş olacaksınız. Tabii balınızın gerçek olmasına dikkat edin! Mümkünse kestane balı kullanın. Ayrıca papatya ve limon yöntemine göre daha hızlı etki ettiğini hatırlatalım.


– Eşit ölçüde saf su ve balı iyice karıştırıp saçınıza sürün. En az yarım saat bekleyip durulayın.


–  Gece yatmadan önce yarım çay bardağı saç kreminin içine çeyrek çay bardağı bal ekleyin. Saçlarınızı şampuanlayıp duruladıktan sonra karışımı sürün. Daha etkili olması için streç filmle sarıp üzerine havlu ya da bone geçirin. Sabaha kadar karışım saçınızda uyuyun. Çünkü maske en az 10 saat saçta bekletilmeli. Sabah kalktığınızda yıkayabilirsiniz.


– Eşit oranda karıştırdığınız bal ve limonu sprey şişesine koyun. Nemli saçlarınıza püskürtüp güneşin altında bir kaç saat bekleyin. Saçınızı baldan arındırmak için 2-3 defa yıkamak zorunda kalabilirsiniz.


– Eşit oranda karıştırdığınız bal ve zeytinyağını nemli saçınıza sürün. En az yarım saat bekledikten sonra durulayın. Saçlara hiç bir zararı olmayan bu yöntemleri 3 günde 1 tekrar edebilirsiniz.



4- Sirke İle Saç Rengini Açma


Sirkenin neredeyse her soruna çare olduğunu biliyorsunuz. Saçlara da mükemmel bir bakım yapan, kepekten arındıran ve parlatan bir ürün olan sirkeyi her duştan sonra durulama suyuna karıştırıp yarım su bardağı kadar karıştırıp düzenli olarak kullanırsanız aynı zamanda saç renginizi açabilirsiniz. Kokusu sizi rahatsız ediyorsa içine bir kaç damla lavanta yağı eklemeniz mümkün.



5- Zeytinyağı İle Saç Rengini Açma


Saç bakımınızda kullandığınız zeytinyağını saç rengini açmak için de kullanabileceğinizi hiç düşündünüz mü? Bol miktarda hakiki zeytinyağını tüm saçınıza masaj yaparak yedirin 2 saat boyunca güneşin altında bekleyin. Saçlarınız hem nemini alsın hem de rengi açılsın.



6- Karbonat İle Saç Rengini Açma


Doğal ve sağlıklı saç açma yöntemlerinden biri daha. Banyoda saçlarınızı yıkadıktan sonra bir miktar karbonatı başınıza serpip iyice yedirin. Derinlemesine temizlik yaptığı için yağlı saç derisine iyi gelir. Ayda 1 defa şampuanınıza karıştırıp kullanarak saçlarınıza derinlemesine temizlik de yapabilirsiniz.



7- Çay ile Saç Rengini Açma


Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi siyah çaydan kalan posayı atmadan önce bir düşünün! Siyah çay tanik asit dolu içeriği sayesinde saç renginizi doğal yoldan açar. Çay keyfi yaptıktan sonra demlikte kalan çayı saçlarınıza sürmeniz yeterli. Saçınızda yarım saat bekletip durulayın.



8- Tarçın İle Saç Rengini Açma


Tatlılarınızda kullandığınız bu hoş kokulu bitki saçlarınızın rengini açma özelliğine sahip. 2 kaşık saç kremi ve 4 kaşık toz tarçını karıştırıp tüm saçınıza masaj yaparak yedirin. En az 10 saat saçınızda beklemesi gerektiği için gece uygulayıp sabah yıkamanız daha mantıklı. Saçlarınızın hem beslensin hem de renklensin!



9- Bira İle Saç Rengini Açma


Haftada bir defa saçlarınıza bira dökerek de saçlarınızın rengini açabilirsiniz. Birayı seyreltmenize gerek yok. Saçlarınızı birayla ıslattıktan sonra en az 1 saat güneşin altında bekleyin ve durulayın. Zamanla saçlarınızın rengi açılacaktır.



10- C Vitamini Tabletle Saç Rengini Açma


Saçları boyalı olanlar ne yapacak peki? Onlara da bir yöntem verelim. Sağlıklı ve güçlü bir vücut için büyük öneme sahip C vitamini kolajen üretiminde de etkilidir. Doğal yollarla aldığınızda saçlarınızdaki kopup kırılmaları önler, ışıldayan saçlara sahip olmanıza yardımcı olur. Saçlarınızın renginin bir kaç ton daha açık görünmesini istiyorsanız 10 adet C vitamini tabletini ezip toz haline getirdikten sonra günlük şampuanınızın içine karıştırın ve düzenli olarak kullanın. Zamanla saç renginiz açılacaktır.


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Doğal Yollarla Saç Rengini Nasıl Açarım Diyorsanız Çözüm Burada
Doğal Yollarla Saç Rengini Nasıl Açarım Diyorsanız Çözüm Burada
Doğal Yollarla Saç Rengini Nasıl Açarım Diyorsanız Çözüm Burada
LihatTutupKomentar