-->

Günlük Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Cilt bakımı hayatınızda en fazla önem vermeniz gereken konudur. Cildiniz size hayatınız boyunca eşlik edecektir ve ona iyi bakmak sizin görevinizdir. En hoş kıyafetleri giyseniz, en iyi makyajları yapsanız bile bakımsız cildiniz varsa her şey sönüktür. Bakımlı bir cilt esasen makyaja ihtiyaç bile duymaz. Bu yüzden günlük cilt bakım rutininize özen göstermeli ve bunu yaşam haline getirmelisiniz. Genel olarak 4 farklı cilt tipi vardır ve her cilt tipinin günlük cilt bakımı bakımı tek tekdır.


Kuru ve Hassas Ciltlerde Günlük Cilt Bakımı


Yapısı incecik olan kuru ve titiz ciltler aslında en zor cilt tipidir. Elinizle cildinizi tutup çektiğinizde yanaklarda, göz kenarlarında incecik çizgiler oluşur. Yüzünüzü yıkadığınızda cildiniz gerilir ve sizi rahatsız eder. Soğuk sıcak demeden her mevsim kızarırlar ve kaşınırlar. Bu yüzden en çabuk yaşlanan cilt tipidir. Kuru bir cilde sahipseniz bir bile nemlendiricisiz gezmemelisiniz. İhmal edilen nemlendirme rutinleriniz size ileride daha çabuk kırışan bir cilde sahip olmanıza neden olur. Cildin kurumasına neden olan alkollü ürünler sizin hayatınızda yoktur. Kimyasal prosedürler ve güneş ışınları sizin düşmanınızdır. Kozmetik ürünleriniz yağ bazlı olması gereklidir. Kış aylarında ürünleriniz daha da fazla yoğun yapıda olması gereklidir. Nemlendiricinizi sürmeden önce cildinizi serumla desteklemeniz size çok yardım eder. Serum cildinizin ihtiyacı olduğu suyun cilt içine hapsolmasını ve hücrelerin onarılmasını sağlar. Makyaj temizleme ürünü olarak süt kullanmalısınız. Cildinizi sabah akşam sütle temizleyip nemlendirmelisiniz.


Yağlı Ciltlerde Günlük Cilt Bakımı


Alın, burun, çene parlak ve gözenekler açıksa cildiniz yağlıdır. Yağlı ciltlerin bakımı bilhassa de buluğ döneminde sivilcelerden kaynaklı zor olduğu halde şanslı cilt tipindendir. Yağlı ciltler en geç yaşlanan cilt tipidir. Bu yüzden cildiniz yağlıysa sivilce ve siyah noktalarınızı dert etmek yerine yaşıtlarınızdan her zaman daha genç göstereceğiniz için şükredin. Sivilce ve siyah noktalarla karşılaşmamak için de günlük cilt bakım rutininizi derli toplu hale getirin. Çünkü cilt bakımlı olduktan sonra sağlığı da yerinde olacaktır. Peeling hayatınızın vazgeçilmezi olmalı! Tabi ki her gün cildi yoran peelingler uygulamak olmaz. Bunun için makyajınızı temizlemek için kullandığınız jellerin tanecikli olanlarını tercih edebilirsiniz. Cildinizi çizmeden, hırpalamadan ve incitmeden her gün tanecikli jeller kullanabilmeniz mümkün. Bazı yağlı ciltler diğerlerine göre çok daha çokdır ve yalnızca jel kullanmak yeterli olmaz. Sizin toniğiniz az miktar alkollü olması gereklidir. Kullandığınız bütün kozmetik ürünleri su bazlı olmalı. Cildiniz yağlı diye nemlendirici kullanmamanız anlamına gelmiyor. Nem ile yağı birbirine karıştırmayın. Siz de derli toplu olarak sabah akşam temiz cildinizi su bazlı nemlendiricilerle nemlendirmelisiniz. Ayrıca siz de serumla nem desteği alabilirsiniz.


Karma Ciltlerde Günlük Cilt Bakımı


Karma citlerde alın ve burun yağlıyken diğer bölgeler kurudur. Bu yüzden yüzün belli bölgelerinde sivilce ve siyah noktalar oluşabilirken belli gölgelerde ise kuruluklar ve kırışıklar oluşur. Karma ciltliler günlük cilt bakımında hem kuru hem de yağlı cilt bakımını kendilerine göre uyarlamalıdırlar. Eğer karma bir cildiniz varsa makyajınızı hem sütle hem de jelle temizleyebilirsiniz. Sütle temizlerseniz kesinlikle su ile durulamalı ve yağlı hissettiğiniz bölgeleri az alkollü tonikle temizlemelisiniz. Jel ile temizlerseniz de yine kuru hissettiğiniz bölgelerinize daha yoğun nemlendirici kullanmalısınız. Kullandığınız nemlendirici akışkan (fluid) yapıda olması gereklidir. Akışkan yapılı ürünlerin emilimi daha basittir. Mineral içerikli nemlendiriciler hem kuru hem de yağlı cilt yapısını dengelerler. Yani hem su bazlı hem de yağsızdırlar. Sizin nemlendiriciniz mineralli içerikli olması gereklidir.


Normal Ciltlerde Günlük Cilt Bakımı


En şanslı cilt tipidir. Normal ciltlerde gözenekler sıkı, cilt esnek, yumUşak, ten rengi canlıdır. Normal cilde sahip kadınlar çoğu zaman makyaj yapmaya bile gerek duymazlar. Yağ-su dengesi doğru olduğu için hoş görünürler. Eğer normal bir cildiniz varsa günlük cilt bakımına çok özen göstermelisiniz. Cildinizi derli toplu olarak temizlemezseniz cilt yapınız değişecek kuru veya yağlıya dönük cilt haline gelecektir. O zaman siz de kapatıcı özellikli kozmetik ürünlerine saldıracaksınız. Bu yüzden cilt tipinizin kıymetini bilmeli ve ona hak ettiği özeni göstermelisiniz. Kullandığınız kozmetik ürünleri cildinizin normal işlevlerini korumasına yardımcı olması gereklidir. Cildinizin Ph dengesi yerindedir ve Ph dşayet 5.5 olan (yağ-su dengesini koruyan) ürünler sizin hayatınızın bir ögesidir. Nemlendiricinizin koruyucu etkeni yüksek ve normal ciltler için makul olması gereklidir. Tonik şeklinde de yine normal ciltler için makul olan tonikleri kullanmalısınız.


Cildinize ihtiyacı olduğu bakımı yaptığınız sürece cildiniz de siz de mutlu olacaksınız HERŞEY BİZ KADINLAR ÇİN…


 


Günlük Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Günlük Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?





YAZININ DEVAMI ==> Günlük Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Günlük Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Günlük Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
LihatTutupKomentar