-->

Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Cilt bakımı diyince aklınıza temizlik gelmelidir. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için cildinizi derinlemesine temizlemeli, sivilce oluşumunu azaltmalı, gözeneklerinizi küçültmeye çalışmalı, maske ve peelingleryapmalısınız. Cildinizin ihtiyacı olduğu bakımı yapmadan önce cilt tipinizi bilmelisiniz. Genel olarak 4 farklı cilt tipi vardır ve her cilt tipinin cilt bakımı farklı olmalıdır.


Kuru Ciltler İçin Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?


Eğer kuru bir cilde sahipseniz cildiniz çabuk kırışıyor, çabuk yaşlanıyor, çevre şartlarından ve hava durumundan çabuk etkileniyorsunuz demektir. Yaz kış demeden cildiniz kızarıyor, pul pul dökülüyordur. Her cilt tipinde olduğu gibi sizin en önem vermeniz gereken nokta nemlendirmektir. Kullandığınız her ürün veyoğun yapılı ve yağ bazlı olmalıdır. Tonikleriniz alkolsüz olmalıdır. Serum kullanmaya özen göstermelisiniz.Kayısı yağı, papatya yağı, sarı kantaron, aloe vera yağı, kediotu, bademözleri, melissa otu, aynısefa otu, ısırgan otu, ıhlamur, susam yağı gibi ürünler içeren kozmetikler cildinizin hassasiyetini dengeler. Kışın daha yoğun yağ, yazın ise daha yoğun su içeren nemlendiriciler tercih edin. Haftada iki defa cildinize yağ takviyesi yapan ve cildinizi sakinleştiren maskeler uygulayın. Siz peeling yerine haftada bir kez arındırıcı kullanmalısınız. Bu arındırıcılar kimyasal olmamalı ve granülsüz olmalıdır. Yaz sonlarında kürler yapabilirsiniz. Ampuller ve serumlar cildinizi nemlendirmek için harika ürünlerdir. Cildiniz alkole karşı hassas olduğundan parfümünüz alkol oranı en düşük olan cinsten ve yağlı olmalıdır. Duştayken son olarak cildiniz ıslakken vücut yağı kullanmalısınız. Derinin suyu ve yağı beraber emmesi için beklemelisiniz. Ayrıca beslenmenize de çok dikkat etmelisiniz. Bol bol su içmeli ve sıvı içeren besinler tüketmelisiniz.


Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?


Yağlı bir cildiniz varsa sivilce ve siyah noktalarınız eksik olmaz. Bu yüzden peelingler ve çeşitli maskeler sizin hayatınızın bir parçası olmalıdır. Temizleme ürünü olarak kullandığınız jeller ve tonikler az miktarda alkoliçerebilir. Tüm kozmetik ürünleriniz su bazlı olmalıdır. Güneş; yağ salgı bezlerinin en büyük düşmanıdır. Nemlendiriciniz yağ salgı bezlerinin salgısını dengeleme özelliğine sahip olsa bile güneş onların daha çok salgılanmasına neden olur. Bu yüzden sizin en çok önem vermeniz gereken şey güneş ışınlarından korunmaktır. Evden çıkmadan yarım saat önce su bazlı bir güneş koruyucu kullanmaya özen göstermelisiniz. Haftada iki kere peeling yapmalısınız. Jel olarak üretilmiş fakat kuruduktan sonra soyularak çıkarılan maskeler tam size göredir. Ayrıca kil ve kaolin içerikli peelingler de kullanabilirsiniz. Maskenizi banyo sonrası yapmanız daha mantıklıdır. Gözenek sıklaştırıcı maske kullanacaksanız öncelikle ölü tabakasını soyan arındırıcı peeling kullanmalısınız. Yağlı ciltlerde arka arkaya iki farkı maske kullanmak cildi yormaz. Yaptığınız bu uygulamalar sayesinde de siyah noktaları engellemiş olacaksınız. Yaz aylarında maske uygulamasını haftada 3’e çıkarabilirsiniz. Yağlı ciltler kremleri sevmese de bunları kullanmak zorundadır. Çünkü salgının normale çekilmesini sağlayan aktif maddeler gece saatlerinde daha iyi çalışır. Adaçayı, asya sarmaşığı, aynısefa, gül, ceviz yaprağı, limon gibi arındırıcı ürünler içeren nemlendiricileri tercih etmelisiniz.


Karma Ciltler İçin Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?


Karma cildiniz varsa T bölgeniz (alın ve burun) parlarken, diğer bölgeleriniz kurumaya meyillidir. Bu yüzden yüzünüzdeki bölgelere ayrı muamele göstermelisiniz. Temizlemek için ister tonik isterse süt kullanabilirsiniz. Cildiniz yağlanan bölgelerine tonik kullanmalısınız. Nemlendiriciniz ise akışkan (fluid) yapıda, mineralli ve en az 15 SPF içerikli olmalıdır. Yaz aylarının başlarında cildiniz normale dönüyor gibi görünse de 2 hafta içinde yağlanır ve gözenekler genişler. Bu yüzden her mevsim nemlendiricinizi düzenli olarak kullanmalısınız. Haftada 1 kez peeling adı altında satılan arındırıcılar kullanmalısınız. Uygulama yaparken yüzünüzün yağlı yerlerine dairesel hareketleri yoğun, kuru yerlerine yumuşak davranmalısınız. Ayrıca haftada 1 kez yüzünüze iki farklı maske uygulamalısınız. Yağlı bölgelere kil bazlı, yağ emici özellikli maske, kuru bölgelere isenemlendirici özellikli maske kullanmalısınız. Mevsim geçişlerinde ise kürler (ampul, serum) uygulayabilirsiniz.


Normal Ciltler İçin Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?


Cildiniz normal tipte ise çok şanslısınız. Sizin savaşmanız gereken cilt sorunlarınız yok! Yapmanız gereken tek şey cildinizin PH dengesini (5.5)  korumak. Güneş koruyucu kreminiz günlük hayatınızın bir parçası olmalıdır. Haftada 1 kez nemlendirici maske kullanabilirsiniz. Yaşınız 30’un üzerindeyse haftada 2 kez maske yapabilirsiniz. İkinci maskeniz arındırıcı ya da meyve bazlı olabilir. Ayrıca haftada 1 kez cildinizi ölü hücrelerden arındırmalısınız. Yaz aylarında bunu haftada 2’ye çıkartabilirsiniz. Ayrıca siz de mevsim geçişlerinde kürler yapabilirsiniz.





YAZININ DEVAMI ==> Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
LihatTutupKomentar