-->

Siyah Noktalar İçin Kesin Çözüm (Maskeler)

Siyah Noktalar İçin Maskeler

Siyah noktalar; hem kötü bir görüntüye neden olup canımızı sıkar hem de cilt sağlığımızın sorunlu olduğuna işarettir. Bu siyah noktalarla savaşmak için genellikle kadınlar onları sıkmayı tercih ederler. Fakat bu büyük bir yanlıştır. Siyah noktaları sıkmak, kılcal damarlara ve alt doku hücrelerine zarar verir. Peki siyah noktalar neden oluşur? Tedaviye geçmeden önce bunların sebebini öğrenmenin daha mantıklı olacağını düşünüyoruz. Siyah noktalar çok gözenekli ve iyi temizlenmeyen yağlı ciltlerde oluşur. Küçültmek için uğraştığımız gözeneklerin de aslında hoş bir görevi vardır. Gözenekler yağ üretip salgılayarak cildi alerjiden ve çevre kirliliğinden korlinkar. Eğer gözenekler olmasaydı, yağlar derinin altına iner, yüzde kistler oluşur ve deri altında enfeksiyonlar oluşurdi. Ancak çok gözenekli ciltlerde, derli toplu temizlik yapılmazsa o zaman siyah noktalar oluşur.


Yani siyah noktalarla savaşmak demek aslında gözeneklerle savaşmak demek. Bunun için ise ciltteki yağ oranını düşürüp su oranını artırmamız gerekiyor. Kolayımıza kaçan siyah nokta bantlarında atladığımız küçük bir detay vardır. Suyla beraber yapışkanlık kazanan siyah nokta bantları, gözeneklerdeki siyah noktaları alırken o bölümdeki yağı olduğu gibi bırakır. Oksitlenen bölümü alabilen bantların, dokunun içindeki kanalı kapatan yağ kütlesini alması olası değil. Bu yüzden siyah nokta bandı kullanmak geçici bir çözümdür. Yağlı ciltlerin su bazlı temizlik ürünlerini kullanmasının yanısıra bazı maskelerle de gözenekler ve siyah noktalarla başa çıkması mümkün olabilir. İşte o maskelerden bazıları şunlardır:


Siyah Nokta Maskesi 1


Gerekli malzemeler;


1 çorba kaşığı yoğurt


1 adet rendelenmiş limon kabuğu


1 yemek kaşığı mısır unu


Malzemeleri iyice karıştırın ve yüzünüze masaj yaparak sürün. 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.


Siyah Nokta Maskesi 2


Gerekli malzemeler;


1 tatlı kaşığı mısır unu


1 tatlı kaşığı kil


1 tatlı kaşığı el kremi


Bir miktar su


Malzemeleri karıştırın ve krem kıvamına gelene kadar su ekleyin. Yüzünüze sürüp kilin kurumasını bekleyin. Daha sonra cildinizi aşındırmadan ovalayarak çıkartın ve ılık suyla durulayın.


Siyah Nokta Maskesi 3


Gerekli malzemeler;


1 adet kırmızı turp


1 adet tülbent


Bir miktar elma sirkesi


Turpu yıkayıp kabuklarıyla beraber rendeleyin. Bir tülbent sayesinde süzdüğünüz turp suyuna biraz elma sirkesi ekleyin. Güneş görmeyen yerde 3 gün bekletin. Pamukla problemlu bölgelerinizin üzerine sürün. Bu karışımı 10 gün boyunca her gün kullanın. 3. günden sonra etkisini göstermeye başlayacaktır.


Siyah Nokta Maskesi 4


Gerekli malzemeler;


Yarım su bardağı su


3 çorba kaşığı elma sirkesi


Bİr adet havlu veya örtü


Malzemeleri iyice kaynatın. Ateşin altını kısın ve başınıza bir örtü örtüp buhara yüzünüzü tutun. 15-20 dakika buharda bekleyin. Yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesiyle yüzünüzü silin. Bu prosedürleri haftada 2 kere yapın.


Siyah Nokta Maskesi 5


Gerekli malzemeler;


1 tatlı kaşığı yumurta beyazı


2 tatlı kaşığı toz şeker


Malzemeleri köpürene kadar çırpın. Çıkan köpüklerden bir miktar alıp tek tabaka durumunda yüzünüze sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Kuruyan katmanı parmaklarınızla çekin ve ılık suyla durulayın. 3 gün üst üst yaptığınızda etkiyi farkedeceksiniz.


Siyah Nokta Maskesi 6


Gerekli malzemeler;


1 yemek kaşığı limon suyu


1 kahve kaşığı gliserin


1 çay kaşığı badem yağı


Malzemeleri karıştırın ve yüzünüze sürüp 20 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın. Haftada 2 kere kullanabilmeniz mümkün.


Siyah Nokta Maskesi 7


Gerekli malzemeler;


1 çorba kaşığı yulaf unu


Bir tutam ebe gümeci


Bir tutam hatim çiçeği


1 çay kaşığı deniz tuzu


Malzemeleri çay gibi demleyin. Süzüp içine deniz tuzunu karıştırın ve bulamaç gibi bir karışım elde edin. Cildinize sürüp 10 dakika bekletin ve ovalayarak çıkartın. Bu uygulamayı haftada bir kere kullanabilmeniz mümkün.


Siyah Nokta Maskesi 8


Gerekli malzemeler;


1 çorba kaşığı kil


7 damla portakal yağı


7 damla kayısı yağı


7 damla okaliptüs yağı


1 tatlı kaşığı gül suyu


Malzemeleri karıştırıp cildinize sürün ve 20 dakika bekletin. Daha sonra durulayın. Haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır.


Yaptığınız bütün maskelerden sonra cildinizi su bazlı bir nemlendiriciyle nemlendirmeyi unutmayın hoşler.


Siyah Noktalar İçin Kesin Çözüm (Maskeler)

Siyah Noktalar İçin Kesin Çözüm (Maskeler)





YAZININ DEVAMI ==> Siyah Noktalar İçin Kesin Çözüm (Maskeler)
Siyah Noktalar İçin Kesin Çözüm (Maskeler)
Siyah Noktalar İçin Kesin Çözüm (Maskeler)
LihatTutupKomentar