-->

Taze ve Canlı Gösteren Makyaj Teknikleri

Makyaj, karakteristik yüz hatlarını belirginleştiren, yüz kusurlarını kapatan mükemmel bir rötuş gerçekten. Doğru, bilinçli ve dozunda yapıldığında harikalar yaratan bu işlem, aynı zamanda genç gösteren bir özelliğe de sahip. Yoğun iş ya da okul hayatın yüzünden göz altların çökmüş, göz torbaların şişmiş, gözlerin morarmış ve kızarmış, gözeneklerin genişlemiş hatta sivilcelenmiş bile olabilirsin. Günler zor geçiyor diye kendini kenara atma. Çeşitli makyaj hileleriyle olduğundan daha taze ve canlı görünebilirsin. Tabii püf noktalarını bilirsen… İşte taze ve canlı gösteren makyaj teknikleri!


  • Tazelenmiş, gençleşmiş, hafiflemiş ve duru bir ifade istiyorsan her şeyden önce makyaja hazır durumdaki temiz cildini, cilt tipine uygun bir nemlendiriciyle nemlendirmelisin. Aksi takdirde cildin makyajı kusabilir; veya pul pul bir görünüme neden olabilir.

  • Fondöten kullanıyorsan, cildi sıcak ve canlı gösteren sarımsı tonları tercih et. Makyaj öncesi daha genç bir fon oluşturmuş olursun. Fondötenini yüzüne hafif nemli bir süngerle uygula.

  • Toz şeklindeki ürünler cildi daha katmanlı, ağır ve yaşlı gösterir. Likit, krem ve jel ürünleri tercih et. Kremsi göz farları, krem aydınlatıcılar, krem allıklar tam saa göre.

  • Maskaradan önce kirpiklerini, kirpik kıvırıcıyla kıvırabilirsin. Yukarıya doğru bakan kıvrılmış kirpikler seni daha genç gösterir, enerjik ve parlak bakışlar vadeder ve gözlerin olduğundan da iri gözükür.

  • Siyah göz kalemi yerine daha yumuşak kahve tonlarını tercih etmen, gözlerindeki ifadenin yumuşamasını sağlar. Bu da daha genç bir ifade demektir.

  • Pudra kullanımı, ince çizgileri ve derin kırışıklıkları belli edeceğinden, pudra yerine daha yumuşak bazlı pata krem yahut fondöten kullanabilirsin. Eğer pudra kullanmak istiyorsan da, daha şeffaf, ışığı yansıtan hafif formüllü bir pudra seçmende fayda var.

  • Morlukları ve kusurları kapatmak için tercih edeceğin kapatıcının tonuna dikkat et. Cildinle uyumlu bir ton yakala ki doğal dursun. Doğal duran bir makyaj, genç bir yüz ifadesinin de olmazsa olmazıdır.

  • Özellikle şakakları ve elmacık kemiği hatlarını belirginleştiren ve yüze sıhhatli bir görünüm veren yumuşak dokulu kremsi parlatıcılardan kullanabilirsin.

  • İlerleyen yaşla birlikte dudaklar da hacim kaybetmeye başlar. Dudakları daha dolgun gösterecek şeffaf yahut natürel tonlu lip glosslar ve doğal tonlu rujlar işine yarayacaktır.

  • Kirpiklerine kalın tabakalar halinde maskara uygulama; zira kirpikler kalınlaştıkça ağırlaşır ve daha düz durur. Kalınlaştırmaktan ziyade kirpikleri uzatacak formüle sahip rimellerle daha da genç bakışlar yakalayabilirsin.

  • Göz farında önce kapatıcı bir baz ürün kullan ki, ince kırışıklıkların arasına dolan far, göz kapaklarını daha da yorgun ve ağırlaşmış göstermesin.

  • Eğer kemikli, kemerli ya da büyük bir burnun varsa, kontürleme işlemi uygulamak, burun hatlarını inceltecek ve küçültecektir.  Bu işlemde öne çıkarmak istediğin bölümleri aydınlık; saklamak istediğin bölgeleri ise koyu tutmalısın. Yüzünden iki ton koyu bir fondöteni burnunun iki yanına boylu boyunca çizgi halinde çek. Daha sonra bu koyulukları parmağınla dağıtarak yumuşat. Ardından daha açık tonda bir fondötenle burnunun sırt kısmını vurgula ve tekrar iki fondöteni birbirine karıştırarak hatları yumuşat. Her iki tondaki fondötenin de mat olmasına dikkat etmelisin.

  • Kontürleme işlemi bitince mat bir pudrayla işlemi tamamla. Matlık, burnunun küçük görünmesini sağlar. Dikkati burnunun dışında bir bölgeye çekmiş olursun. Yanaklar, gözler, dudaklar  gibi.. Bu bölgelere kullanacağın parıltılı allıklar yahut parlak rujlar, dikkati buralarda toplayacaktır.

  • Gözlerin birbirine yakınsa dikkati, gözün kuyruk kısmına çekmek gerekecek. Astar farını tüm göz kapağına uygula. Göz pınarından ortaya kadar açık renk; ortadan dış kısma kadar koyu renk far uygula. Karıştırma fırçası ya da parmak ucunla farların sınırlarını birbirine karıştır ki, keskin çizgiler oluşmasın. Eyeliner ya da göz kalemini, gözün iç ucundan değil de biraz daha geriden başlat, gözün dış ucundan dışarı ve biraz da yukarı doğru taşır.

  • Gözlerin küçükse açık renkli astar farın üzerine biraz daha koyu bir mat far ile gölge yap, farı göz kuyrukları üzerinde yoğun kullan. Göz içlerine beyaz ya da krem rengi kalem çek, üst kirpiklerle birlikte alt kirpiklerini de rimelle.

  • Düşük gözler kişinin daha yaşlı ve kederli görünmesine sebep olur. Bu tip gözlerde göz kapakları belirsiz hale getirilip, gözler vurgulanmalıdır. Mat bir astar far uygula, gölge amaçlı kullanacağın ikinci farı göz pınarından kaşın orta bölümüne doğru çıkar. Gözün dış uç kısmına yoğun olarak sürdüğünüz farı kaş kemiğine kadar çıkarın. Sadece üst kirpiklerini rimelle.

  • Dudakların inceyse orta kısımlarına açık renk bir ruj, kenarlara doğruysa daha koyu tonda ruj uygula. İnce dudaklarda ağırlıklı olarak kullanılması gereken tonlar daha çok açık ve parlak tonlar ve parlatıcılardır; zira açık renk rujlar ışığı daha iyi yansıtır.

  • Dolgun dudakları ince göstermek için ise tabii ki işlem tam tersi olacak. Dudak kalemi kullanma ve parlak tonları tercih etme. Bu tonlar dudakları daha dolgun gösterir. Koyu renk ruj kullanmak istersen de, ruju dudaklarının ortasına uygula ve dağıt.

Aslında çok uzun işlemler gibi görünse de kendine yakışan makyajı bulduktan sonra elin alışacak ve zamanla ezbere yapmaya başlayacaksın. Sürekli kullandığı makyaj malzemelerin gözünün önünde olursa full yaptığının makyajının bile 15 dakikadan fazla zaman alacağını düşünmüyorum. Kaliteli bir kadın her zaman bakımlı görünür, stresini dışa yansıtmaz.



 


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Taze ve canlı gösteren makyaj teknikleri, genç gösteren makyaj teknikleri, makyaj tüyoları, nasıl daha güzel görünürüm, makyajı doğru yapmak, canlı gösteren makyaj, daha genç görünmek için, iş makyajı, okul makyajı, makyaj hileleri.





YAZININ DEVAMI ==> Taze ve Canlı Gösteren Makyaj Teknikleri
Taze ve Canlı Gösteren Makyaj Teknikleri
Taze ve Canlı Gösteren Makyaj Teknikleri
LihatTutupKomentar