-->

Kim Kardashian Makyajı Nasıl Yapılır?

Hollywood camiasında akla ilk gelen kadınlardan biri de Kim Kardashian! Meşhur kalçalarını bir kenara bırakacak olursak bu kadının yüzü de oldukça ilgi odağı haline geldi. Çünkü makyajın nasıl yapılacağını çok iyi biliyor. Kendine özgü tarzıyla, tüm fotoğraflarında Kim Kardashian imzası diyebileceğim bol kirpikler ve dolgun dudaklarla onu görebilirsin. Bu kadar güzel bir makyajı eminim sen de merak ediyorsun. Hem doğal hem de çekici olan Kim Kardashian makyajını bir defa yaptıktan sonra çok sık yapmak isteyeceğini düşünüyorum. Her cilt rengine gidecek olan doğal tonlarla makyajı yapmaya başlayalım.


  • Öncelikle makyajına bir bazla başlamalısın. Kullanacağın baz hem makyajının ömrünü uzatır hem de daha canlı görünmesini sağlar. Kim Kardashian makyajında pürüzsüz bir ten olmazsa olmazlardan. Üzerine bol bol kontür, allık ve aydınlatıcı uygulaması yapacağın için fondötenin çok pürüzsüz görünmeli.

  • Sıra geldi fondötene. Seçtiğin fondöten mat bitişli olmamalı. Yani cildini sağlıkla parlıyormuş gibi gösteren ışıltılı fondötenler kullanmalısın. Göz altlarına uygulayacağın kapatıcı da yine aydınlık veren cinsten olmalı. Bu yüzden her zaman kullandığın kapatıcından bir tık daha açık rengini kullanabilirsin. Kapatıcını göz altından burun hizasına bitişe kadar uygula. Ardından göz altlarını ve gün içinde parlama yapabileceğini düşündüğün bölgelerini transparan pudrayla sabitle.

  • Şimdi de kontür yapmaya geçelim. Kim Kardashian makyajında kontür her zaman var. Kontürünün doğal görünmesini istiyorsan stick yani krem formlu kontür ürünleri kullanabilirsin. Fakat cildin çok yağlıysa kontür pudralarından vazgeçme. Seçtiğin kontür ürünüyle elmacık kemiklerini vurgula ve ihtiyaca göre çene altına ve alnına da dağıtma işlemini gerçekleştir. Tabii ki burun kontürünü de unutma. Kim Kardashian her zaman keskin burun gölgeleri olan makyajı tercih eder.

  • Allıkta ise cilt renginle çok uyumlu, belli belirsiz fakat ışıltılı olan ürünler kullanmalısın. Sanki allık yokmuş da o kısımda yanaklarının doğal ışıltısı varmış ve sadece kontür dikkat çekiyormuş gibi olmalı. Kullanacağın bu belli belirsiz allık sayesinde kontürünü da daha iyi vurgulayacaksın. Aynı zamanda elmacık kemiklerine ve burun üzerine aydınlatıcını uygula. Aydınlatıcın ile allığının birbirinin üzerine gelip etkilerinin düşmemesine dikkat etmelisin.

  • Kim Kardashian gözlerinde hiç renkli ürünlere kaçmaz. Ya nude, toprak tonlarında ya da koyu buğulu göz makyajını tercih eder. Genelde mat yerine satin bitişli farları tercih ettiğini görürsün. Tek bir renk yerine 3-4 çeşit farla geçişler yapar. Göz makyajına astar far olarak krem rengi ya da toz pembe tonlarıyla başlayabilirsin. Bu farı gözünün katlanma noktasını biraz geçecek şekilde sürmelisin. 2 sırada uygulayacağın orta tonlardaki farını da sadece göz kapaklarına ve gözünün katlanma bölgesini geçmeyecek şekilde dağıtmalısın. Son olarak makyajının asıl rengini belirleyen farın ışıltılı siyah, bronz sarısı, ışıltılı kahverengi gibi parlak koyu bir renk seçmelisin. Bu koyu renkli farı da gözünün sadece katlanma noktasına sürdükten sonra iyice dağıtarak buğulu bir görünüm elde edebilirsin.

  • Kim Kardashian’ın çoğunlukla tercih ettiği makyaj malzemelerinden birisi de eyeliner. Göz makyajına fazla gölge düşürmemek için ince kuyruklu ve siyah bir eyeliner çekebilirsin. Kirpik diplerindeki eyelinerı dağıtırsan daha güzel bir görünüm yakalarsın. Bu makyajda siyah göz kalemini alt ve üst kirpiklere çekmek de olmazsa olmazlardan.

  • Ardından takma kirpiklerini takıp bol bol rimel sürmeye geçebilirsin. Kirpik kıvırıcın ile kripiklerini kıvırarak takma kirpiklerinle kendi kirpiklerinin bütünleşmesini sağlamayı ihmal etme. Yoksa yapay bir görüntü olacaktır. Kaşları kavisli bir yapıya sahip olduğu için kaşlarına kavis vererek çok hafif bir şekilde kaşlarını kaş kalemiyle doldur.

  • Kim Kardashian çoğunlukla koyu göz makyajları yaptığı için dudaklarını nude tonlarda kullanıyor ki doğru olan da bu! Dudaklarının dolgun görünmesi için parlak rujlar tercih ediyor. Sadece lip gloss kullanmak seni rahatsız ediyorsan mat rujunu sürdükten sonra sadece alt dudağıa lip gloss uygularsan da yine dolgun dudaklara kavuşacaksın! Dudaklarını dudak rengi bir kalemle çerçeveleyip doldurduktan sonra yine üzerine lip gloss sürebilirsin. Dudaklarının daha da kusursuz görünmesini isterse dudak çevreni kapatıcı ile çevreleyerek belirginleştirebilirsin.

     


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Kim Kardashian makyajı, Kim Kardashian makyajı nasıl yapılır, Kim Kardashian makyajı nasıldır, Kim Kardashian makyajı nasıl olmalı, Kim Kardashian makyajında dikkat edilmesi gerekenler, adım adım Kim Kardashian makyajı, Kim Kardashian göz makyajı, Kim Kardashian cilt makyajı, Kim Kardashian kontür uygulaması, Kim Kardashian dudak makyajı.





YAZININ DEVAMI ==> Kim Kardashian Makyajı Nasıl Yapılır?
Kim Kardashian Makyajı Nasıl Yapılır?
Kim Kardashian Makyajı Nasıl Yapılır?
LihatTutupKomentar