-->

Siyah Nokta Temizleme Maske Tarifleri

Siyah noktaları temizlemek için maske tarifleri vermeye devam ediyoruz güzeller. Biliyorsunuz ki siyah noktalardan kurtulmak hiç kolay değil. Piyasada siyah nokta temizleme bantları adı altında satılan ürünlerin birçoğu işe yaramıyor. Bize de cildimiz için mutfağa girmem kalıyor. Düzenli olarak yapacağınız maske ve peelinglerle siyah noktalarınızdan kurtulabilirsiniz. Öncelikle inanmak ve güzel bir plan hazırlamak gerek. Haydi başlayalım!



 


Siyah Nokta Temizleme Maske Tarifi 1


– 4 tatlı kaşığı yulaf kepeği


– 2 tatlı kaşığı kuru papatya


– 1 tatlı kaşığı narenciye suyu (greyfurt veya limon)


Tüm malzemeleri karıştırın. Tüm yüzünüze dikkatlice uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra durulayın.



 


Siyah Nokta Temizleme Maske Tarifi 2


-1 çay kaşığı kastil sabunu


-1 damla çay ağacı yada kekik yağı


Bu karışımla her akşam yüzünüzü temizlemeniz gerekiyor. Bunun için sabununuzdan 1 çay kaşığı kadar alıp 1 damla yağ ile karıştırmalısınız. Maskeyi temiz yüzünüze uygulayın. Yani makyajınızı temizlemek için önce her zamanki ürününüzü kullanın.



 


Siyah Nokta Temizleme Maske Tarifi 3


– 1 tatlı kaşığı yoğurt


– 10 damla taze limon suyu


Malzemeleri iyice karıştırıp yüzünüze uygulayın. 2 saat bekledikten sonrs durulayabilirsiniz. Siyah noktaların yanısıra cilt lekelerine de iyi gelen bir maskedir. Haftada 2 defa yapılması önerilir.



 


Siyah Nokta Temizleme Maske Tarifi 4


– 1 tatlı kaşığı kil


– Çok az miktar zeytinyağı


– Yeteri kadar limon suyu ya da gül suyu


Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Cildiniz hassassa limon suyu yerine gül suyu kullanın. Tüm yüzünüze uygulayın. Kuruyunca ovalayarak çıkartın ve durulayın. Ardından nemlendiricinizi kullanmayı unutmayın. Limon suyunun asitli yapısı gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur. Böylece siyah noktaların oluşması gecikir. Zeytinyağı maskenin kaskatı kesilmesini önlerken cildi besler. Gül suyu hassas ciltlere yumuşak maske imkanı sağlar. Kil maskesi siyah nokta temizleme hususunda en iyi sonucu veren maske çeşidi olarak görülür. Doğal kil maskesine eklenen bazı malzemeler onu daha etkili hale getirir. Cildin ölü tabakasını atarak yenilenmesine yardımcı olur.



 


Siyah Nokta Temizleme Maske Tarifi 5


– 1 paket jelatin


– Yeteri kadar meyve suyu


Jelatini eritmek için seçtiğiniz meyvenin suyunu tavaya alın ve jelatin tamamen çözülünceye kadar ocakta sürekli karıştırarak ısıtın. Ardından karışımı bir kaseye alın ve buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Maskeyi dolaptan çıkardığınızda jelatin yoğun ve sıvı kıvamında olmalı. Yüzünüze ve boynunuza sürüp 20-25 dakika bekleyin. Maske tamamen kuruyunca maskeyi soyarak çıkartabilirsiniz. Yüzünüzü temizlemek için soğuk su kullanın. Böylece siyah noktalarınız jelatine yapışacaktır. Bu maskeyi cildinize peeling yaptıktan sonra uygularsanız daha etkili olur.



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Peeling tarifleri, peeling nasıl yapılır, siyah noktaların nedenleri, siyah noktalar nasıl temizlenir, cilt bakımı, siyah noktalar için maskeler.





YAZININ DEVAMI ==> Siyah Nokta Temizleme Maske Tarifleri
Siyah Nokta Temizleme Maske Tarifleri
Siyah Nokta Temizleme Maske Tarifleri
LihatTutupKomentar