-->

Evde Peeling Nasıl Yapılır?

Peeling tüm cilt tiplerinin ihtiyaç duyduğu bir cilt bakımıdır. Evde cilt tipinize fayda sağlayacak malzemeleri birleştirerek uygun fiyata kendi peelinginizi kendiniz yapabilirsiniz. Yani paranızı dışarıya harcamanıza gerek yok! Toz şeker, tuz, irmik, mısır unu gibi minik tanecikli besinler peelinginizin temel maddesini oluşturur. Ovalayarak uyguladığınız bu maskelerin içindeki tanecikler cildinizdeki ölü hücreyi soyarak çıkarmaya yardımcı olurlar.


Peeling yaparken dikkat edilmesi gerekenler oldukça basittir. Öncelikle cildinizi tahriş etmemek ve çizmemek için ovalarken nazik davranmak gerek. Peelingi hazırladıktan sonra hemen uygulamaya geçmelisiniz. Çünkü maske peeling etkisini kaybedecektir. Mesela toz şeker maskenin içinde kolayca erir. Bir sonraki uygulamaya kadar peelinginiz krem kıvamına gelmiş olur. Ayrıca peeling hazırlamak için kullandığınız malzemelerin cilt tipinize uygun olması ve bu malzemelerden herhangi birine alerjinizin olmaması çok önemlidir. Son olarak cildinizde sivilce ya da açık yara olan bölgelere peeling yapmamanız gerektiğini belirtelim. Şimdi farklı cilt tiplerine göre hazırlanan peeling tariflerine geçebiliriz. Aşağıdaki tarifleri yüzünüz ya elleriniz için kullanabilirsiniz. Ayrıca miktarlarını artırarak vücudunuza da vücut peelingi yapabilirsiniz.


Karma Ciltler İçin Peeling Tarifi


Gerekli Malzemeler:


– 1 tatlı kaşığı zeytinyağı


– 1 tatlı kaşığı süt


– 1 çay kaşığı şeker


– 1 çay kaşığı tuz


– 1 çay kaşığı limon suyu


Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Cildinize fazla bastırmadan karışımla ovarak masaj yapın. Ardından su ile durulayın.



 


Kuru Ciltler İçin Peeling Tarifi


– 1 çay kaşığı irmik


– 1 yemek kaşığı gül suyu


-1 tatlı kaşığı yeşil çay kremi


Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Cildinize fazla bastırmadan karışımla yüzünüzü ve boynunuzu ovarak masaj yapın. 5 dakika beklerek kremin cildinize nem vermesini sağlayın. Ardından ılık su ile durulayın. 2 haftada 1 defa uygulamanız yeterlidir.



 


Yağlı Ciltler İçin Peeling Tarifi


– 1 çay kaşığı pirinç


– 1 çay kaşığı kırmızı mercimek


– 1 çay kaşığı kil


– Aldığı kadar su bazlı nemlendirici


Pirinci ve kırmızı mercimeği mikserde çekerek toz haline getirin. Sonra diğer malzemelerle karıştırın. Cildinize fazla bastırmadan karışımla 2 dakika boyunca ovarak masaj yapın. Ardından bol su ile durulayın. 10 günde 1 tekrarlamanız yeterlidir.



 


Tüm Cilt Tipleri İçin Peeling Tarifi


– 3 yemek kaşığı toz şeker


– 2 adet çilek


– 1 tatlı kaşığı badem yağı


Çilekleri çatalla ezin ve diğer malzemelerle iyice karıştırın. Cildinize fazla bastırmadan karışımla yüzünüzü ve boynunuzu 3 dakika boyunca ovarak masaj yapın. Ardından ılık su ile durulayın. Haftada 1 defa uygulamanız yeterlidir.


Not: Hassas ciltliler toz şekeri fazla uygulamamalılar!



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Peeling, maske tarifleri, evde peeling nasıl yapılır, kolay tarifler, cilt bakımı, peeling yaparken dikkat edilmesi gerekenler, cilde peeling uygulama.





YAZININ DEVAMI ==> Evde Peeling Nasıl Yapılır?
Evde Peeling Nasıl Yapılır?
Evde Peeling Nasıl Yapılır?
LihatTutupKomentar