-->

Kaş Dökülmesine Kesin Doğal Çözümler

Kalın ve şekilli kaşlar bakışlarınızın güzelliği için olmazsa olmaz. Bazı kadınlar kaşlarının çok kalın olmasından, bazıları ise aksine çok seyrek olmasından şikayetçi. Kaş dökülmesinin başlıca nedenleri arasında stres, kemoterapide kullanılan ilaçlar, yanlış kontür ve kalıcı makyaj yaptırmak, troid hastalıkları, genetik faktörler, hormon seviyesinde değişiklik, yaralanma ve yanma, enfeksiyonlar ve ağır hastalıklar, kıl köklerini etkileyen cilt hastalıkları, lupus vitiligo gibi bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklar, trikomania (kişinin farkında olmadan kaşlarını koparması), küçükken geçirilen laserasyonlar, zehirli guatr hastalığı vs. bulunuyor.


Kaşlarınızın dökülmemesi için öncelikle stresten uzak durmalısınız. Güzellik adına vücudunuza bir işlem yaptıracağınız zaman gideceğiniz yeri çok iyi araştırmalı ve işin uzmanı olduğundan emin olmalısınız. Kaşlara uygulanan tıbbi tedavi yöntemleri biraz maliyetli. Dolayısıyla herkesin tercih edebileceği yöntemler arasında değil. Fakat kaş dökülmesine iyi gelen doğal tedavi yöntemleri de bulunmakta. Her akşam yapacağınız ufak kürlerle kaşlarınızı uzun süre zarfında gürleştirebilirsiniz.


Doğal zeytinyağı ve tatlı badem yağı kılları besleyen en önemli iki yağdır. Her akşam yatmadan önce bu yağlardan biriyle ya da ikisini karıştırarak yumuşak hareketlerle masaj yaparak kaşlarınıza uygulayabilirsiniz. Kulak temizleme çubuğundan yardım alarak temiz bir iş çıkarabilirsiniz.


Sarımsak kıl kökünü beslemede en etkili yöntemdir. Fakat uygulaması biraz acı vericidir. Bir adet sarımsağı ikiye kesin. Yarısını bir kaşınız, yarısını ise diğer kaşınız için kullanın. Sarımsağın iç kısmını kaşlarınıza aşağı yukarı, sağ sol hareketlerle sürerek o bölgenin biraz tahriş olmasını sağlayın. Çok zahmetli olduğunu düşünüyorsanız ya da gözleriniz hassassa sarımsak yağı da kullanabilirsiniz. Fakat kendisini kullanmak her zaman için daha iyidir.


Suna Dumankaya’nın da tavsiyesi olan fındık yağı kaşları gürleştiren bitkisel yağlar arasında. Yağ kullanmaktan hoşlanmıyorsanız, bir adet fındığı teflon tavada kavurup sıcak halde iken kaşlarınıza sürebilirsiniz. Gece yatmadan önce ve haftada 4 gün olmak üzere istediğiniz kalınlığa gelene kadar küre devam edebilirsiniz.


Seyrelen kaşlara iyi gelen kürler arasında çam balı kürü de vardır. Bunun için 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tatlı badem yağı, 1 çay kaşığı çam balı ve küçük cam kavanoz lazım. Sarımsağı minik minik dilimledikten sonra çam balı ve tatlı badem yağı ile iyice karıştırın. Küçük cam kavanozda bir gün dinlendirin. Sabah akşam kaşlarınıza bu kürü sürebilirsiniz. Kulak temizleme çubuğundan yardım alabilirsiniz. Süresi tamamen size kalmış.


Yine ara ara tercih edeceğiniz çok etkili olan bir yöntem de zeytinyağı ve sarımsak karışımı. 2 diş sarımsağı havanda ezin. İçine çok az zeytinyağı ekleyin. Krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız macunu kaşlarınıza sürün. Düz bir yere uzanın ve 15-20 dakika bekledikten sonra durulayın ve sarımsağın kokusunun gitmesi için kaşlarınızı sabunlayın.


Sarımsak içerikli kürlerin kirpiklere de iyi geldiğini fakat gözlerinizin çok fazla yanağı için yapmamanız gerektiğini belirtmeliyiz.


Vazelin, kaşları nemlendirir, güçlendirir ve popüler kirpik uzatma yöntemlerinden bir tanesidir. Gece yatmadan önce pamuklu çubuk yardımıyla kaşlarınıza uygulayıp gece boyu kirpiklerinizi beslemesini sağlayabilirsiniz.



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Kaş dökülmesine bitkisel çözüm, kaş dökülmesi sarımsak, kaş dökülmesine ne iyi gelir, kaş dökülmesi nasıl önlenir, kaş dökülmesi için bitkisel çözüm, kaş dökülmesi bitkisel yağlar.





YAZININ DEVAMI ==> Kaş Dökülmesine Kesin Doğal Çözümler
Kaş Dökülmesine Kesin Doğal Çözümler
Kaş Dökülmesine Kesin Doğal Çözümler
LihatTutupKomentar