-->

Sir Ağda Nasıl Yapılır? Sir Ağda Tarifi

Hepimizin muzdarip olduğu konulardan biri de istenmeyen tüyler! En olmadık zamanlarda bize engel olmadılar mı? Vitrinde görüp beğendiğimiz elbiseyi denememize engel olan, soğuk kış günlerinde çok fazla zaman kaybına neden olan… Şimdi bir de yaz gelince daha fazla ilgi alanımız oldu değil mi bu baş belaları?


Vücudunuzdaki kıl ya da tüyleri nasıl almayı tercih ediyorsunuz? Bize soracak olursanız sir ağda en güzeli! Yapılan araştırmalara göre sir ağda kullanan kadınların normal ağda, epilasyon aleti ya da jilet kullanan kadınlara göre daha az tüylerinin olduğu gözlenmiş ve uzun süreli sir ağda kullanımı tüylenmeyi azalttığı kanıtlanmıştır. Sir ağda; çam reçinesinden üretilen yapışkan, ısı ile akışkanlık kazanan doğal bir epilasyon ürünüdür. Klasik ağdanın bulunan şeker sir ağdada bulunmaz. Şeker bulunmadığı için tüyleri beslemez, inceltir ve azaltır. Ölü hücreleri vücuttan uzaklaştırdığı için de doğal peeling etkisi vardır. Sir ağda yöntemi son yıllarda oldukça benimsenmiş ve büyük bakım merkezlerinin en fazla işleyen tüyden arınma servislerinde aktif olarak kullanılan malzemelerdir. Sir ağdalar uygulama bölgesine göre; kartuş sir ağda, kalıp sir ağda ve konserve ağdalar şeklinde çeşitlere ayrılırlar.


Bu yazımızdan sonra şimdiye kalan kullandığınız tüm tüy alma yöntemlerinizi bırakıp sir ağdaya yöneleceğinizi düşünüyoruz. Sir ağda malzemelerinize evinizde küçük bir dolap açmanız size huzur verecektir. Sir ağdayı yaptıktan sonra yaklaşık 3 hafta boyunca rahat edebilirsiniz güzeller. Normal ağdaların aksine sir ağdanın tüyleri çıkışını yavaşlatmasını gözle görebilirsiniz. Normal ağdanın verdiği o yapış yapış duyguya artık son! Peki sir ağda nasıl kullanılır?


Sürekli olarak bakım merkezine gidip paralar dökmekten sıkıldıysanız ya da gidemiyor utanıyorsanız ve kendinizle bireysel olarak ilgilenmek istiyorsanız sir ağda yöntemi ile tanışmanın vakti gelmiş demektir. Sir ağda kolay uygulaması olan ve bayanların kendi kendilerine de yapabilecekleri bir yöntemdir.


sir agda nasıl yapılır ?


Kartuş sir ağdaların içinde ağda sıvısı yer almaktadır. Katı halde olan bu sıvı ısınan makine ile birlikte eriyecek bu sayede de kolay bir şekilde ile sürülebilecektir. Aleti fişe takıp yarım saat bekleyin ve sıvının erimesini sağlayın. Sorunlu bölge üzerine sürdüğünüz ağda üzerine yapıştırılan ağda bezinin ardından tek seferde tüylerin çıkış yönüne doğru hızlıca çekilmesi ile birlikte tüylerden arındırılacaktır. Çekiş esnasında üstten parmaklarınızla destekleyip alttan tek seferde çekebilirsiniz. Kartuş sir ağda yöntemini kol ve bacaklar için kullanabilirsiniz.


sir agdaKalıp sir ağda ya da konserve ağdalara gelecek olursak bu yöntemler ise bikini bölgesi, yüz ve koltuk altı için kullanılır. Macun kıvamına gelene kadar ısıttığınız kalıp ağdayı spatula ile alıp kalın bir şekilde uygulama bölgesine sürün ve el ile kılların çıkış yönünün tersine doğru çekin. Kalıp ağda yüz gibi dar ve küçük alanlar için önerilir ve erkekler de kullanabilir. Yüzünüze kullanacaksanız öncesinde cilt tipinize uygun bir temizleyici ile temizlemeyi unutmayın.


Ada yapılan bölgede gözenekler açılmış olacağından dolayı 3 saat su ile temas ettirilmemesi gerekir. Aksi takdirde bölgede sivilce çıkma olasılığı yüksektir. Bunların yanında ağda uygulamanızı daha da kolaylaştırmak için farklı ürünleri setinize ekleyebilirsiniz. Örneğin canınız çok yanıyorsa ya da cildiniz çok hassassa ağdaya başlamadan önce, ağdanın verdiği acıyı hafifletmek için ağda acısını azaltan jel sürebilirsiniz. Kıl ve batık oluşumundan şikayetçiyseniz, 3-4 gün önceden batık ve kıl dönmesi losyonlarını kullanmaya başlayabilirsiniz. Ağda sonrası vücudunuzda ağda kalıntıları olabilir. Ağda kalıntıları sadece ağda yağı ile temizlenebilir. Ağda sonrası kullanacağınız yağın kıl köklerini beslemeyen bir ürün olması gerekir. Bu yüzden ağda için özel olarak üretilen ağda yağlarını tercih etmelisiniz. Ayrıca ağda sonrası tahriş azaltıcı ve nemlendirici losyonlarda piyasada oldukça fazla. Bu tür losyonlar yanma hissi ve kızarıklık oluşumunun önüne geçmeyi vaat ediyor. Son olarak tüylerinizin daha yavaş çıkmasını isterseniz ağda yaptığınız günden itibaren 3-4 gün boyunca tüy geciktirici ampuller kullanabilirsiniz.


Sir ağda yaparken bilinmesi gereken en önemli kural; hangi ürünün nerede kullanılacağını bilmektir. Örneğin kartuş ağdayı yüzünüz gibi çok hassas yerler için kullanırsanız cildinizi tahriş edebilirsiniz. Ayrıca hangi ağda çeşidi olursa olsun güneş yanığı, kesik ve yaraların üstüne kesinlikle uygulama yapmayın güzeller. Hepinizin pürüzsüz tertemiz bir cildi olması dileğiyle…


Güzelleşmek üzere.


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Sir ağda nasıl yapılır, sir ağda kullanımı, kartuş sir ağda, konserve sir ağda, kalıp sir ağda, sir ağda nasıl eritilir, sir ağda nasıl temizlenir, sir ağda nasıl sürülür, sir ağda nasıl uygulanır, sir ağda nedir, sir ağda nasıl olmalı.





YAZININ DEVAMI ==> Sir Ağda Nasıl Yapılır? Sir Ağda Tarifi
Sir Ağda Nasıl Yapılır? Sir Ağda Tarifi
Sir Ağda Nasıl Yapılır? Sir Ağda Tarifi
LihatTutupKomentar