-->

Gece Yatmadan Önce Yapılması Gereken Güzellik Bakımı

Her gece yatmadan önce kendinize ayıracağın 10-15 dakika ile ileriye dönük yatırım yapmanız sizin elinizde. Yatağa girmeden önce saçınıza, cildinize ve dişlerinize ayıracağınız bu kısacık vakit çok da zor olmasa gerek!Gece yatmadan önce yapılması gereken güzellik bakımlarından kısaca bahsedelim!


Saçlar!


Saç köklerinizin de tıpkı vücudunuz gibi kan dolaşımına ihtiyacı vardır. Bir günde ortalama 100 tel saçınız dökülür. Her akşam saçlarınızı tahta bir tarakla tararsanız hem başınıza masaj yapmış hissi olur hem de saçlarınızın gün içinde dökülmesi gereken miktarda dökülmesini sağlayarak gündüzleri saçlarınızın çok dökülmesinden şikayetçi olmazsınız. Saç diplerini harekete geçirmek; saçlarınıza binevi bakım gibi gelir. Daha canlı ve parlak görünmesini sağlar.


Yatacağınız zaman saçlarınızı sıkı sıkı örmeyin ya da at kuyruğu yapmayın. Bu, onların diplerden koparak dökülmesine neden olur. Ayrıca avuç içinizde ısıtarak saç uçlarına bir kaç damla argan yağı gibi saça bakım yapan yağlar sürmeniz de saç uçlarınızın kurumasını önlemeye yardımcı olacaktır. Tüm bu işlemlerden sonra diğer bakımlara geçmek için saçlarınızı gevşek bir şekilde tepeden toplayın!



Cilt!


Sıra geldi cilt bakımına. Her ne kadar haftada ya da ayda bir yaptığımız cilt bakım maskeleri önemli olsa da yatmadan önce yaptığımız bakımlar cildimize yapabileceğimiz en güzel iyiliktir. İster hiç makyaj yapmayan bir kadın olun, ister aylık bakımlar için yeterli bütçeniz olmasın, isterse cildinizin genç ve sağlıklı olduğunu düşünün. Tüm kadınlar hatta erkekler dahil gece için yapılması gereken cilt bakımını ihmal etmemelidir. Siz ne kadar düzenli olursanız cildiniz o kadar geç yaşlanacak ve yaşıtlarınızdan hep daha genç görüneceksiniz. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki reklamlara aldanıp markaların çıkardığı her ürünü kullanmanız şart değil. Her çıkan ürün vaat eettiklerini yerine getirmez. Ayrıca çok fazla ürün kullanmak cildinizi yorar.


Her zaman bilmeniz gereken ilk şart cildinizi  temiz ve nemli tutmaktır. Saat 00:00 ile 03:00 arası cilt yenilenmeye başlar. Bu aralıkta uykuda olmaya özen göstermelisiniz. Cilt kendini yenilerken de ona yardımcı olmak gerekir. Bu yüzden varsa gündüz yaptığınız makyajınızı cilt tipinize uygun bir temizleyici ile temizleyin. Temizlik ürünü olarak sabun kullanmayın. Çünkü sabun cildinizin PH derecesini düşürür. Jeller en ideal temizlik ürünleridir. Kullandığınız jelin mümkün olduğunca en az kimyasal maddesi içerdiğine dikkat edin. Gözlerinizi temizlik sütüyle ya da makyaj temizleme sularıyla daha rahat temizlersiniz. Makyajınızı temizledikten sonra nemlendiricinizi sürün. Nemlendirici seçimi çok önemlidir.


Örneğin yağlı cildiniz varsa ve su bazlı nemlendirici kullanmazsanız yüzünüzde yağ bezeleri oluşabilir, gözenekler tıkanarak cildiniz sivilcelenebilir. Bu yüzden cilt tipinize uygun nemlendirici kullanmalısınız. Göz çevreniz yüzünüzün diğer bölgelerine göre daha hassastır ve daha çok nem ihtiyacı vardır. Bu bölgelere genellikle göz çevresi kremi kullanılır. Fakat göz için en iyi nemlendirme aracı kayısı çekirdeği yağıdır. Dikkat edilmesi gereken nokta kayısı çekirdeği yağının soğuk pres yöntemiyle üretilmiş olmasıdır. Bu yağı yağlı ciltliler 3 günde 1 kez kullanabilirken kuru ciltliler her gün kullanabilir. 30’lu yaşlara yaklaşıyorsanız nemlendiricileriniz yaşlanma karşıtı (anti-aging) olmalıdır. Şunu da belirtmek isteriz ki bilindik bir marka da olsa 20 liralık kırışık kremleri işe yaramaz. Yani alacaksanız kalitelisini alın. Zaten genç yaşlardan beri her gece temizlenip nemlendirilmiş bir cilt kırışıklık kremine çok ihtiyaç duymaz. Bulunduğu yaştan çok daha genç görünür.



Kaşlar!


Cilt bakımını hallettikten sonra sıra geldi kaş ve kirpiklere. Gür kaş ve kirpiklerin modası hiç geçmez. Kirpiklerin en güzel dostlarından biri vazelindir. Kolaya kaçan bir işlem olduğu için de vazelin seçilir. Kulak temizleme çubuğu yardımıyla kirpik diplerinize vazelin sürün. Farklı yöntemler denemek isterseniz sizin için hazırladığımız hızlı kirpik uzatma yöntemleri videomuza buradan ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde kaşlarınıza kulak temizleme çubuğu ya da temiz rimel fırçası yardımıyla nemlendirici, vazelin ya da tatlı badem yağı sürebilirsiniz



Dişler!


Diş bakımında esas nokta diş fırçası seçimidir. En makul diş fırçası orta sertlikte ve başı küçük olandır. Fırça başı ne kadar küçük olursa arka dişlere o kadar rahat ulaşılır ve bulantı refleksi en aza iner. Doğru fırçayı seçtikten sonra sıra geldi diş macunu seçimine. Diş macunu satın alınırken flüorür içerikli olmasına dikkat edilmelidir. Her seferinde farklı bir ürün alınmalıdır. Çünkü diş macununun içindeki aşındırıcılar her üründe farklı şekil ve boyutlara sahiptir. Farklı aşındırıcılara sahip diş macunu kullanmak aynı yönde aşındırma olmasını ve dişlerimizin zarar görmesini engeller. Öncelikle diş macunu fırçaya boydan boya değil mercimek büyüklüğü kadar sıkılmalıdır. Fazla sıkılan diş macunu ağızda çabuk ferahlık sağlayacağı için dişlerin tamamen temizlemeden işlemin sonlanmasına neden olacaktır. Ayrıca diş fırçalamaya geçmeden önce diş fırçası asla ıslatılmamalıdır. Ağızdaki tükürük diş macununun köpürmesi için yeterlidir. Diş fırçasını ıslatmak, fırçanın kıllarının yumuşamasına ve etkinin azalmasına neden olacaktır.


Dişlerden sonra unutulmaması gereken şey dilinizi fırçalamaktır. Ağız kokusuna sebep olan bakteriler dilde bulunduğu için dili fırçalama işlemi kesinlikle atlanmamalıdır. Fırçayı dilin arka kısmından öne doğru sürükleyerek nazik hareketlerle uygulama yapmak gerekir. Fırçanızı güzelce yıkadıktan sonra diş ipiyle ayrıntılı temizliğe geçebilirsiniz. İstatistiklere göre diş ipi kullanmak insan ömrünü 1 yıl uzatıyor! Diş ipi kullanırken diş etlerine zarar vermemeye ve ipin dişle teması kopmadan C harfi çizerek uygulamaya dikkat edilmelidir. Diş macunu dışında dişlerimizin için diş pastaları ya da karbonat da kullanılabilir. Fakat bunların içindeki aşındırıcılar çok büyük olduğu için ayda bir iki kez kullanılmalıdır. Bu aşındırıcılar diş minesinin çizilmesine neden olabilir. Bu yüzden günlük diş bakımında tercih edilmez. En son dudaklarınıza lip balm sürdükten sonra işlem tamam.


Güzelleşmek üzere.


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Gece yatmadan önce yapılması gereken güzellik bakımı, gece bakımı, günlük bakım, günlük diş bakımı, günlük cilt bakımı, günlük saç bakımı, günlük bakım.





YAZININ DEVAMI ==> Gece Yatmadan Önce Yapılması Gereken Güzellik Bakımı
Gece Yatmadan Önce Yapılması Gereken Güzellik Bakımı
Gece Yatmadan Önce Yapılması Gereken Güzellik Bakımı
LihatTutupKomentar