-->

Kil Maskesi Çeşitleri

Pek çok kadının geleneksel cilt bakım malzemeleri arasında kil var. Piyasaya sunulan dermatolojik maskelerin bile kil içerdiğini düşünürsek cildinize ne kadar faydalı olduğunu tahmin edebilirsiniz. Kilin cilde faydalarısaymakla bitmez. Kullanım kolaylığı, ulaşılabilir olması ve ekonomik olması açısından da sık tercih edilen bu mucize tozu biraz daha yakından tanımaya ne dersiniz?


Kilin mineral özelliklerinden dolayı farklı cilt tipleri için yararlı olabilen kil, akne ve cilt kuruması gibi dermatolojik hastalıklar üzerindeki olumlu etkilerinden tutun da daha genç görünen bir cilde sahip olmanızı sağlayan yaşlanmayı geciktirici (anti-aging) özelliği ile de cilt sağlığımız için son derece önemli.


Kili genel olarak yeşil renk biliriz. Aktara gidip kil istediğimizde hemen yeşil bir toz verirler. Fakat kırmızı, mavi, gri, pembe, sarı ve beyaz gibi birçok farklı renge sahip çeşitleri var. Her kilin kendine özgü mineral ve aktif enzim içeriği var ve aslında kile kendine has rengini veren de bu içerik. Genel olarak tüm kil çeşitlerinin ölü hücreleri uzaklaştırmak, bağ dokusunu güçlendirmek ve kan- lenf dolaşımını arttırmak gibi özellikleri bulunuyor.


Yeşil Kil: Normal, normalden yağlıya dönük ya da yağlı cilt tipine sahip kişilerin kullanabileceği ve en çok tercih edilen kil çeşididir. Deri altındaki toksinleri ve iltihaplanmaları giderir. Özellikle sivilceleri ve sivilce izlerini iyileştirmede başarılıdır. İçeriğinde en çok magnezyum ve demir vardır. Kile yeşil rengini veren ise içeriğindeki magnezyumdur. Demir ve magnezyumun bir araya gelmesiyle cildin okside olması sağlanır. Yeşil kil; toksinleri uzaklaştırıp cildi saflaştırır. Ayrıca gözeneklerde biriken kirleri çıkartarak siyah nokta oluşumunu önler. Akne ve deri döküntüleri için çok faydalıdır. Cilt hücrelerinin sebum üretimini denetleyerek yağ üretimini dengeler.


Beyaz Kil: Yeşil kilden sonra ikinci bilinen kil çeşidi beyaz kildir. Kaolin ya da arı kil olarak da bilinir. Çok gülü antibakteriyel ve detoks etkilidir. Tüm cilt tipleri için uygundur. Cildi yumuşatır ve rahatlatır. Ciltteki pürüzleri temizlemenin yanı sıra yağ molekülü olan sebumun üretimini azaltarak cildin doğal ışıltısını kazandırır. Beyaz kil gözeneklerde biriken toksinleri ve kirleri çıkararak cildi temizlemek için günlük olarak kullanılabilir. Cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur, cildin genç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Düzenli olarak kullanırsanız zaman içinde cildinizin pürüzsüz ve kaymak gibi göründüğünü fark edebilirsiniz.


Kırmızı Kil: Bu kile kırmızı rengini veren demir oksit içeren bakır tozlarıdır. Bu yüzden genelde demir eksikliğinden yakınan insanlarda kullanılır. Özellikle normal ve kuru hassas cilt tipine sahip olanlara önerilir. Zengin içeriği sayesinde cildin yağ dengesini sağlayarak parlamayı önler. Siyah noktalar için bire bir olan kırmızı kilin, kan dolaşımını arttırıcı ve cildi canlandırıcı özelliği de bulunur. Emilimi kolay olduğundan cildin renksiz görünümünü geri kazandırır.


Sarı Kil: Eğer çok hassas ve alerjik bir cildiniz varsa sarı kil tam size göre! Sarı kil, mineral bakımından oldukça zengindir. Cilt hücrelerinin oksijenlenmesini sağlayarak uyarıcı ve canlandırıcı etki gösterir. Yüzünüzün tabakalı bölgeleri için mükemmel bir çözümdür.


Gri Kil: Bentonit olarak da bilinen gri kil inatçı sivilcelerinizin düşmanı diyebiliriz. Zengin kalsiyum içeriği ve antibakteriyel özelliği sayesinde kan dolaşımını hızlandırır. Sivilce ve sivilce izlerinin silinmesini sağlar. Yüzünüzdeki sivilcelerden şikayetçiyseniz ve o çok tehlikeli sivilce haplarını kullanmak istemiyorsanız aynı etkiyi gösteren gri kili tercih edebilirsiniz. Tıpkı o haplar gibi ilk başta yüzünüzdeki sivilcelerin çoğalmasına neden olur. Bunun anlamı cilt altında biriken toksinlerin atılmasıdır. Haftada 2 defa düzenli olarak uyguladığınızda sivilcelerinizin gün geçtikçe azaldığını görebilirsiniz.


Pembe Kil: Yine hassas ve alerjik reaksiyona yatkın ciltler için birebir diyebileceğimiz bir kil çeşididir. Eser elementler bakımından zengindir. Özellikle donuk, yorgun ve canlılığını kaybetmiş ciltler için kullanılmaktadır. Mükemmel bir cilt temizleyicisidir.. Işıltılı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Gözeneklerin açılmasına ve biriken yağ kalıntılarının temizlenmesine yardımcı olur. Yatıştırıcı ve onarıcı etkisi vardır. Tek sorunu uyguladıktan sonra ciltte hafif pembe renk oluşmasına sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden gece yatmadan önce uygulanıp temizlenmesi tavsiye edilir.


Mavi Kil: Tüm cilt tiplerinin kullanabileceği bir kil çeşididir. Hücrelerin oksijenlenmesini sağlayan mavi kil cildi kirlerden arındırarak ışıl ışıl görünmesini sağlar. Mavi kil cilde elastikiyet kazandırır, cilt lekelenmelerini önler ve yaşlanma geciktirici özelliği bulunmaktadır.


Tüm kil maskelerinize farklı malzemeler ekleyerek zenginleştirebileceğiniz gibi sadece suyla karıştırarak da kolayca uygulayabilirsiniz. Doğal olarak kurumasını beklemelisiniz. Bekleme aşamasında gülmeyin, konuşmayın ya da herhangi bir çatlakların oluşmasına sebebiyet veren hareketlerde bulunmayın. Tamamen kuruduktan sonra da cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak soyun ve iyice durulayın. Son olarak nemlendiricinizi sürmeyi unutmayın. İşte bu kadar!


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Kil Maskesi Çeşitleri
Kil Maskesi Çeşitleri
Kil Maskesi Çeşitleri
LihatTutupKomentar