-->

Gelin Makyajınıza Karar Vermeden ÖnceYapılması Gerekenler!

Düğününüzde en çok önem verdiğiniz nokta makyajınız olmalı! Çünkü o gün hayatınızın en çok fotoğraf çektirdiğiniz günü olacak. Sizi değiştirmeyen, fotoğraflara bakıldığında çok farklı çıktığınızı düşündürmeyen, karakterinizle ve gelinliğinizle uyum içinde olan bir makyaj… Makyajınızın tüm gün kalıcı olması ve dinç görünmesi için o gün mutlaka uykunuzu almış olmalısınız. Evet, heyecandan nasıl uyuyacağız diyorsunuz ama fotoğraflarda soluk çıkacağınızı aklınıza getirin ve en az 8 saat uyuyun! Sabah uyandığınızda ise cilt bakımlarınızı yaparak akşamki makyaj için cildinizi hazırlayın. Bu stresli dönemde elbette sivilceleriniz çıkabilir, adet döneminize denk gelebilirsiniz. Mümkün olduğunca stresten uzak durun. Stresli bir cildin makyajı sabit tutması biraz zordur. En ufak terlemede ya da heyecanda akabilir. Bu yüzden makyajınıza ayrı bir özen göstermeniz gerekecek.


Makyajınızın kimin yapacağına önceden karar verin. Kendiniz yapacaksanız makyaj malzemelerinizi özellikle de fırçalarınızı unutmamanız için mutlaka günler öncesinden hazır etmelisiniz. Bize soracak olursanız profesyonel bir makyöz dahi olsanız makyajınızı makyaj uzmanlarına yaptırın. Yani bir kuaförden değil gerçek bir makyaj uzmanından bahsediyoruz. Çünkü makyajınızın en iyi nasıl olacağına, sizin yüzünüze en güzel hangi makyajın yapılması gerektiğine, cilt tipinize göre hangi ürünlerin kullanılması gerektiğine ancak birmakyaj uzmanı karar verebilir. Uzmanın daha önceden yaptığı gelin makyajı çalışmalarını inceleyin. Tanımadığınız birinin düğün günü moralinizi bozmasına izin vermeyin. 1 hafta önceden yüz şeklinize uygun prova makyajınızı mutlaka yaptırın. En kaliteli ürünlerin kullanıldığına emin olun. Ölümsüzleşecek olan fotoğraflarda yıllar sonra bile harika olduğunuzu düşünmelisiniz.


Tüm gün yüzünüzde duracak makyajın kalıcılığı çok önemli! Her makyaj meraklısı bilir ki cilt makyajının kusmaması için sırasıyla nemlendirici, baz, fondöten, makyaj sabitleyici sıralaması şart! Fakat düğün günü bu kural geçerli olmayabilir. Cilt makyajınız ne kadar ince olursa cildiniz o kadar rahat nefes alır ve makyajın kusması ertelenir. Yani kat kat bazlar ve fondötenler uygulamaya gerek yok. Kullandığınız nemlendirici güneş koruma faktörü içermemeli. Çünkü  SPF içerikli kremler fotoğraflarda yüzünüzün beyaz çıkmasına neden olur.Yağlı cildiniz varsa su bazlı, kuru cildiniz varsa yağ bazlı nemlendiricinizi sürüp cildinizin emmesini bekleyin. Sonrasında çok ince kat olacak şekilde fondöteninizi sürün. Fondöten kullanmanın  amacı cildinizdeki kusurları örtmek değil renk eşitsizliğini dengelemektir. Uygulanan fondöten cildiniz ile aynı tonda olmalı ve göğüs dekoltesine kadar sürülerek en ufak renk farkına neden olunmamalıdır. Fondöteni yedirdikten sonra kapatıcınızı kapatmak istediğiniz kusurlarınızın üzerine nokta şeklinde vuruşlar yapın ve dağıtın. Aynı şekilde göz altlarınızı da kapatın. Transparan pudra ile tüm yüzünüzü pudralayarak sabitleyin ve en son makyaj sabitleyicinizi kullanmayı unutmayın.


Kontür yapmak çoğu kadının artık vazgeçilmezi! Yüzünüzün hatlarını belirginleştiren ve yüzü daha zayıf gösteren kontür makyajını yaparken eli hafif tutmak gerekiyor. Kontür pudrası olarak gri alt tonlu soğuk mat bir kahverengi kullanmalısınız. Bronzer ile kontür pudrasını karıştırmayın güzeller. Bronzer sıcak kahve tonları hatta dilerseniz sedefli ürünlerdir. Makyajınızı uzmana yaptıracaksanız o işini bilir. Fakat kendiniz yapacaksanız her yüz tipine göre ayrı ayrı hazırladığımız kontür uygulama videolarını mutlaka izleyin!


Doğal makyaj modası düğün makyajında da geçerli! Kapkara gözler kıpkırmızı dudaklar en uzak durulması gereken makyajlardır. Gözlerinize kahve, toz pembe, gül kurusui lila gibi soft tonlarda farlar kullanın. İncecik bir eyeliner duruluğunuzu bozmaz. Gözlerinizi daha belirgin yapmak isterseniz takma kirpik kullanabilirsiniz. İster tekli ister bütün halinde takma kirpikler kullanılabilir.


Kaşlar mutlaka yüz şekline göre doldurulmalıdır. Olduğundan farklı gösterilmeye çalışılan ya da kopkoyu dağıtılmadan boyanmış kaşlar sizin komik görünmenize neden olacaktır. Kaşlarınızı mümkün olduğunca kalın bırakın. Doğal alınmış ama asla incelmemiş kaşlar en güzeli. “Yüzünüze Uygun Kaş Şekilleri” adlı yazımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. Ayrıca kaşlarınızı incelttiyseniz ve pişmansanız “Kaş Kalınlaştırma Yöntemleri” adlı yazımızı okumalısınız.


Dudaklarınızda ise simli rujlardan kaçının. İster parlak ister mat olsun kullanacağınız ruj doğal renklerde,dudak rengine yakın olmalıdır. Eğer bir kır düğünü yapacaksanız ortamın doğallığı gibi sizin de en doğal gelin makyajını yaptırmanızı tavsiye ederiz. Makyajınız ne kadar doğalsa saçlarınız da o kadar doğal olmalı. Sizin için hazırladığımız “Gelin Saçı Modelleri”ne mutlaka bi göz atın.


Gelin makyajı kadar onu tamamlayacak gelinlik aksesuarları seçimi de son derece önemlidir. Size hayallerinizdeki günü yaşatacak bu aksesuarları seçerken kararsızlığa kapılabilirsiniz. Son zamanlarda gelinler için mükemmel görünen saç bantları tasarımlarıyla birbirleriyle yarışıyor. Özellikle kır düğünü için oldukça ideal olan gelinler için tasarlanan renkli, çiçekli saç bantlarını takmayı düşünüyorsanız kendinizi prenses gibi hissetmeye hazır olun.


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Gelin Makyajınıza Karar Vermeden ÖnceYapılması Gerekenler!
Gelin Makyajınıza Karar Vermeden ÖnceYapılması Gerekenler!
Gelin Makyajınıza Karar Vermeden ÖnceYapılması Gerekenler!
LihatTutupKomentar