-->

Hızlı Makyaj Nasıl Yapılır? Hızlı Makyaj Formülleri

Her sabah işe veya okula giderken makyaja ayırdığınız zaman yüzünden kahvaltıyı atlayanlardan mısınız? Eğer öyleyse, YAPMAYIN! Kahvaltı, en önemli öğündür ve sizi gün boyu dinç tutar. Bu yüzden sizlere hızlı makyajın püf noktalarını anlatmak istedik. Siz de yalnızca bir rujla yetinemeyip tam makyaj yapmayı sevenlerdenseniz, bizi dinleyin ve artık sabah koşturmacalarınızı azaltın hoşler.


bayanbilmis.comÖncelikle şunu söylemek gerekir ki, bütün makyajlarınıza her zaman temiz cilt ile başlayın. Yüzünüzü jelle temizleyip nemlemdirdikten 5 dakika sonra programlara geçin. Gözenekleri tıkanmış veya nemini almamış bir cilde ne yaparsanız yapın güzel durmaz.


Günlük makyajlarınızda her zaman doğal tonları seçmeniz gerekiyor. Makyaj malzemelerinizde ne kadar koyu renge kaçarsanız o kadar fazla hata yapma ihtimaliniz vardır. Bazı günler değişiklik yapmak istersiniz ve bir kırmızı ruj veya buğulu gözler için koyu renk farlar tercih edebilirsiniz. Acele işe şeytan karışır misali, aksilik bu ya kesinlikle bir hata yaparsınız ve revizyonk için yaparken harcadığınız zamandan daha çok zaman harcarsınız. Koyu renkli makyaj ile gezmek yerine daha açık tonları tercih ederseniz, hata yapsanız bile bunu kamufle etmesi çok basittir.


Her zaman aynı makyaj malzemelerini kullanmaya özen gösterin. Tabi ki özel günlerde farklı programlar yapabilirsiniz ama günlük yaptığınız makyajlar birbirine benzer olmalı ve ürünlerin yüzünüzde nasıl durduğuna aşinalık kazanmalısınız. Sürekli farklı programlar denemek el alışkanlığınızı kaybetmenize ve vakit daraldığında elinizin ayağınızın dolanmasına yol açacaktır. Klasik makyajınıza ne kadar alışırsanız, ürün sırasını o kadar rahat ezberlersiniz ve bir müddet sonra minimum zamana indirgersiniz.


Biliyoruz ki hepiniz kuyruklu, keskin hatlı eyelinerlara bayılıyorsunuz. Fakat aceleniz olduğu zaman bilhassa de likit eyelinerlardan uzak durmalısınız. Bunun yerine göz kalemi kullanarak bir fırça sayesinde dağıtmalısınız. Ayrıca dağınık yapılan göz makyajlarında fazlalığı kulak temizleme çubuğu ile almak daha basittir.


hizli-makyaj-formulleri-2[1]Çok problemlu cildiniz yoksa veya kendinizi fondötensiz rahat hissediyorsanız bu rutine zaman harcamaya gerek yok. Bunun yerine direk allığa geçebilirsiniz. Fondöten yerine BB krem tercih edip ürünü parmaklarınızla uygulayarak da prosedürü hızlandırabilirsiniz. Cilt makyajınızda allığı çok açık tonlarda ve hafifçe sürmek yeterlidir. Çünkü çok yoğun renk veren allık -hele ki eliniz de çok hafif değilse daha zAhmetlidir.


Ruj için de yine nude renkleri seçmeniz gerekiyor. Açık renkli rujlarda hata yapılsa da parmağınızla revizyonk son derece basittir. Koyu renkli rujlar çok dağıldığı için temizlemesi zahmetlidir. Dudak renginizden 1 veya 2 ton koyu, dudak kalemi kullanmayı gerektirmeyen bir ruj kesinlikle elinizin altında olmalı.


Gözlerinizi belirginleştirmenin en basit ve en hoş yolu rimeldir. Kirpik kıvırısını es geçmek için kirpikleri kıvıran özelliğe sahip rimelleri tercih ederseniz sizin için doğru seçim olacaktır.


Gördüğünüz gibi vaktiniz dar olsa da yeterince makyaj yapıp hem de vakit harcamadan sonuç elde etmek mümkün hoşler.


Güzelliğin yolu doğallıktan geçer. Doğallıktan uzaklaşmayın.





YAZININ DEVAMI ==> Hızlı Makyaj Nasıl Yapılır? Hızlı Makyaj Formülleri
Hızlı Makyaj Nasıl Yapılır? Hızlı Makyaj Formülleri
Hızlı Makyaj Nasıl Yapılır? Hızlı Makyaj Formülleri
LihatTutupKomentar