-->

Transparan Pudra Nasıl Kullanılır?

Makyajının kalıcı olmamasından, göz altlarına sürdüğün kapatıcının kısa bir süre çizgi çizgi birikmesinden, yüzündeki fondötenin allığın uçup gitmesinden, gün içinde parlayan cildinden şikayetçiysen bir yerde eksik bir şeyler var demektir. Bu eksik şey tabii ki transparan pudra! Peki transparan pudra nedir? Transparan pudra ne işe yarar? Eskiden transparan pudrayı sadece profesyonel makyaj artistleri kullanırmış. Aslında geç keşfedilmesine şaşırmamak lazım. Sonuçta adı üzerinde renksiz, sürüldüğü belli olmayan, boşuna masraf olduğunu düşündüren bir ürün. Halbuki makyajının göz bebeği!


Transparan pudranın özelliklerini şöyle maddeleyelim.


  • Kendi içinde çeşitleri olan bir pudra türü. Diğer kullandığın renkli pudralar gibi görünmediğinden nereye sürersen sür alttaki görüntüyü bozmaz. Yani cildine renk vermez. Bu şeffaf yapısı sayesinde her tür fondöten ve pudranın üzerine uygulayabilirsin.

  • Makyajını sabitler, fazla yağı alırak parlamayı engeller, makyajın fazlalığını alır, o yapış yapış hissi alırak kadifemsi bir doku sağlar. Böylece mat cildinle daha güzel görünürsün. Zaman geçtikçe makyajının seni rahatsız etmesine engel olur.

  • Makyajının ömrünü uzatır. Mimik çizgilerine dolan ya da göz altlarında koyu halkalar oluşmasına neden olan ürünlerin düşmanıdır. Göz altlarına biriken fondöten ve kapatıcıların birikmesini önler. Maskaraların ya da göz kalemlerinin neden olduğu koyu halkaların oluşmasını önler.

  • Cildini canlı gösterir ve yumuşak bir his verdiği için porselen gibi pürüzsüz yapar.

  • Özellikle karma ciltlerin muzdarip olduğu burun ve alın yağlaması/parlaması sorununu engellemek için birebirdir.

Bu kadar olumlu özellikten sonra transparan pudrayı denememiş biriysen sahip olmak için can attığını biliyorum. O zaman öncelikle transparan pudra nasıl kullanılır sorusunun cevabını merak ediyor olmalısın.  Makyajını yaptıktan sonra geriye bir tek rimelin kalsın. Son adım olan transparan pudranı uygula ve sonra rimeline geç. Öncelikle transparan pudrayı normal renkli pudralar gibi tüm yüzüne uygulamaktan uzak durmalısın. Kaş yapayım derken göz çıkarma. Çünkü fondöten cildine canlı bir görünüm sağlar. Sen cildim parlamasın diye transparan pudrayı yüzüne boca edersen mat fakat oldukça cansız br görüntüye neden olursun. Bu yüzden cildinin gün içinde en çok parladığı yerlere yoğunluk vermelisin. Bu bölgeler de göz altı, alın, burun üstü ve kenarlarıdır. Göz altı ve burun üstü için küçük fırçalar ya da herkesin aşık olduğu o makyaj sürgerlerinden yardım alabilirsin. Fakat burun kenarları ve alın bölgesi için sadece büyük pofidik bir fırça kullanmalısın. Süngerle pudra uygulaması yaparsan pudra transparanlıktan çıkabilir ve cildinde kalın bir tabakaya neden olabilir. Yani seni doğallıktan uzaklaştırır. Fırçayla uygularken de yine kalın tabaka olmaması için pudrayı fırçaya aldıktan sonra sert kısmını hafifçe vurarak fazlalığını almalısın. Pudrayı yüzüne yavaş, yumuşak ve dairesel hareketlerle uygulamalısın. Sert ve hızlı hareketler hem fondöteninin bozulmasına neden olur, hem transparan pudranın etkisi azalır hem de cildine zarar verirsin. Fırçayı ne kadar nazik ve homojen hareketlerle kullanırsan o kadar iyi sonuç verir.


Artık makyajının kalıcı olması için waterproof (suya dayanıklı) ürünlere ihtiyacın olmadığını biliyorsun. Suya girmediğin sürece onlara para harcamana gerek yok. İhtiyacın olan tek şey bir transparan pudra. Uygun fiyatlı transparan pudra tavsiyesi istersen sana Rimmel London Stay Matte Pudrasını ya da biraz daha maliyeti olanThe Balm Sexy Mama’sını önerebilirim. High-end ürün kullanmak istersen Shiseido Translucent Loose Pudrası ya da Nars Soft Velvet Loose Pudrası sevilenler arasında yer alıyor. Burada dikkat etmen gereken bir konu var. Aldığın transparan pudranın isminde HD kelimesinin olmamasına dikkat et. Çünkü HD pudralartamamen fotoğraf çekimleri için geliştirilmiştir. Aynadan baktığında göremezsin fakat yanlış bir uygulama yaptıysan fotoğraflarda vasat bir görüntüyle karşı karşıya kalırsın! Mesela yukarıdaki kadının makyajı sence de tuhaf değil mi?


Sana son bir tüyo! İş yerinde yüzün çok terlediğinde başkalarının yanında transparan pudranı fırçayla sürmek pek hoş bir görüntü değildir. Sabah masana geldiğinde çok ince kat bir peçetenin içine transparan pudrayı fırçanlar sür ve peçeteyi katlayarak çekmecende sakla. İhtiyacın olduğunda peçeteyi yüzüne hafif hafif bastır. Pudranın da etkisiyle cildindeki tüm yapışkanlık hissi ortadan kalkacaktır.



 


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Transparan pudra nasıl kullanılır, transparan pudra nedir, transparan pudra ne işe yarar, transparan pudra şart mı, transparan pudranın diğer pudralardan farkı nedir, uygun fiyatlı transparan pudra, transparan pudranın özellikleri, transparan pudra ne zaman kullanılır, transparan pudra tavsiye.





YAZININ DEVAMI ==> Transparan Pudra Nasıl Kullanılır?
Transparan Pudra Nasıl Kullanılır?
Transparan Pudra Nasıl Kullanılır?
LihatTutupKomentar