-->

Seslendirme Ajansı için Kadın Seslerin önemi!

Seslendirme Ajansı için Kadın Seslerin önemi!

Birçok kişi, filmlerde, dizilerde, reklamlarda Dublaj ve Seslendirme sanatçısı olmayı hayal etmiştir. Bir karakterin sesini çokları taklit etmiştir. Dublaj ve seslendirme sanatçısı olmak kadını-erkeği birçok kişi tarafından hayali kurulan bir meslek dalı. Seslendirme Ajansı cast’ında yer alan kadın seslerin oranının, erkek seslere oranla 2 kat olduğunu biliyor muydunuz? Bu istatistik İstanbul’da Seslendirme ve Dublaj Ajansı olarak faaliyet gösteren BiberSA Prodüksiyon’a ait.


Aynı ajanstan aldığımız bir başka bilgiye göre, kadın sesler; reklam seslendirme, tanıtım filmi seslendirme, santral seslendirme, kitap seslendirme, görüntü seslendirme gibi seslendirme hizmetlerinde en çok tercih edilen sesler kategorisinde yer alıyor. Kadın seslerin, erkek seslere oranla daha çok tercih edilmesinin nedenlerinden en önemlisi, kadın sesinin frekansının ‘beğeni bandı’ arasında yer almasından kaynaklandığı söyleniyor.


Seslendirme ve Dublaj stüdyolarına kayıt yaptırma konusunda da kadınların erkek seslere oranla üstünlüğü bulunuyor. Bu araştırma da bize kadınların, özgüven ve yetenek olarak erkeklerden daha aktif olduğunu gösteriyor. Bu araştırmalardan yola çıkarak seslendirme ajansları için kadının tercih edilen sesler grubunda önemli olduğunu görüyoruz. Seslendirme ve dublaj konusunda yetenekli bir sese sahip olduğunu düşünenler ve bu konuda deneyimli olan kadın sesler, seslendirme ajansına başvuru yapabilirler. Dublaj Seslendirme konusunda daha önce hiçbir deneyimi olmayan kadın sesler ise, yine bir seslendirme ajansından bilgi alabilirler.





YAZININ DEVAMI ==> Seslendirme Ajansı için Kadın Seslerin önemi!
Seslendirme Ajansı için Kadın Seslerin önemi!
Seslendirme Ajansı için Kadın Seslerin önemi!
LihatTutupKomentar