-->

Hamileyken Kayak Yapılır mı?

hamilelikte_kayak_yapmak_tehlikeli_midir_1

Aktif bir insansanız, muhtemelen bu hareketli yaşamınızı gebeliğinizde de sürdürmek isteyeceksinizdir. Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde hamilelikte kayak
yapmak canınız isteyebilir, karda kaymak, bu spor gebeler için tehlikeli midir? diye merak edebilirsiniz. Makalemizde sorunuzun cevabını bulabilirsiniz!
Öncelikle şunu bildirelin ki hamilelikte spor yapmanın pek çok faydası vardır. Fakat, hangi sporu yapacağınıza kendiniz karar vermemeli, doktorunuza danışıp birlikte sizin için uygun olan
spor dalını belirlemelisiniz.


Hamilelikte spor yapmanın faydaları


Mayo Clinic.coma göre, hamilelik sırasında egzersizin faydaları şunlardır:
Sırt ağrısında azalma
Daha fazla enerji
Daha iyi bir uyku
Dayanıklılık ve güçte artma
Mutlu ruh hali ve duygusal istikrar


Hamilelikte karda kaymak tehlikeli midir?


Kayak yapmak, gebelikte tecrübeli kayakçılar için bile riskli bir spordur. Hamilelikte ağırlık merkezi değişir, eklemlerde güç kaybı meydana gelir ve bu gibi durumlar dengede durmayı güçleştirir. Çoğu doktor hamilelik sırasında kayak, sörf binicilik gibi faaliyetlerin yapılmasını uygun bulmaz ve bu sporlar düşük yapma riskine neden olan egzersizler olarak kabul edilir. Yürüyüş ve yüzme gibi etkinlikler ise hamile kadınlar için güvenli egzersizler arasında sayılır.


Kayak 6000 fit ve üzeri rakımda yer alan bir dağ spordur. Yüksek irtifa arazilerde oksijen düşüktür ve doğmamış bebek için bu durum uygun olmayabilir. Yetersiz oksijen alımı fetal komplikasyonlara yol açabilir.


Kayak özellikle son trimesterde yani gebeliğin 8.,9. ve 10. aylarında asla önerilmeyen bir spordur. Ağarlaşan anne adayının bedeni denge sağlamakta zorlanıp kendisinde yahut bebeğinde kalıcı hasarlara sebebiyet verebilir.


hamilelikte_kayak_yapmak_tehlikeli_midir


Shares




  • Facebook







  • Twitter







  • Google+







Gebelikte kayak sporunu yapmanın bir başka riski de siz ne kadar usta kayakçı olursanız olun, her an acemi bir kayakçı ile çarpışma ihtimalinizdir. Kaymadan önce tüm bunları göz önünde bulundurup, kaymak için öyle karar vermelisiniz.


Pek çok kadın ilk ve ikinci trimesterın ilk zamanlarda kaymaya gitmeyi uygun bulur. Bunlar genellikle deneyimli kayakçılardır. Yaralanma riskini azaltmak için alabileceğiniz çeşitli önlemler vardır, mesela hafta sonu yerine hafta içi veya tatil günlerine denk gelmeyen, tenha günlerde gitmek gibi…


Kayak sporu karlı dağ yamaçlarında çukurları ve kayalar arasında atlama heyecanını içerir. Fakat şunu asla unutmayın ki kayak kazaları oldukça yaygın görülen bir olaydır. Kendinizin ve bebeğinizin güvenliği için gebelik boyunca macera içeren sporlardan uzak durmalısınız. Hamilelik sırasında düşmek, plasentanın rahim duvarından kopup, düşüğe yol açabilir. Böyle bir gelişme ise erken doğumla sonuçlanır.


Kayak ayrıca yüksek efor isteyen bir spordur ki, anne adayını güçsüz bırakıp, çeşitli komplikasyonlar yaşamasına sebebiyet verebilir.


Şayet ne olursa olsun kaymayı çok istiyorsanız, bu egzersizi yapmadan mutlaka doktorunuzla görüşüp onayını alın, onun bilgisi dahilinde gerçekleştirin.


Hamilelikte Spor Hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.





YAZININ DEVAMI ==> Hamileyken Kayak Yapılır mı?
Hamileyken Kayak Yapılır mı?
Hamileyken Kayak Yapılır mı?
LihatTutupKomentar