-->

Çikolata güçlü antioksidan

Çikolata güçlü antioksidan

Çikolata yiyerek antioksidan kazancınızı artırmak kalbinizi, beyninizi güçlendirip gençleştirmek, cinsel iştahınızı artırmak ya da moralinizi düzeltmek, hele hele yüksek LDL kolesterolü çikolata ile düşürmek hiç de akılcı bir yaklaşım gibi görünmüyor.


Batı Afrika ile Orta ve Güney Amerika’da yetişen kakao ağaçlarının meyvesi olan kakao çekirdeklerinden elde edilir. Hemen hemen tüm insanlar tarafından zevkle tüketilen çikolatanın içerdiği biyoaktif maddeler nedeniyle sağlık üzerine olumlu, yüksek yağ ve enerji içeriği nedeniyle de olumsuz etkileri günümüzde çok konuşulan konulardandır. İsterseniz hep birlikte çikolatayı geniş olarak ele alalım…


cikolata_antioksidan (2)


Shares




  • Facebook







  • Twitter







  • Google+







Çikolata güçlü antioksidan özelliktedir.


Çikolata şaraptan daha güçlü bir antioksidandır ve bu özelliğiyle bağışıklık sistemini artırır ve kanserden korur. Yapılan çalışmalar çikolatadaki antioksidan moleküllerin beyindeki kan akışını artırıp sinir hücrelerine olumlu etkilerinin olduğunu ve kan akışının artmasıyla kan basıncının düştüğünü göstermektedir. Ayrıca kakaodaki antioksidanların Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azalttığı açıklanmıştır.


Çikolata ruh sağlığını etkiler.


Birçok çalışma göstermiştir ki çikolata tüketimi mutluluk etkisi olan bazı hormonların salınımını artırarak stresi azaltmaktadır. Duygusal stres ve kötü ruh halinde olan bireylerin çikolata tüketmeye karşı olan istekleri buradan gelir.




dark chocolate bars; ordered on white base; Shutterstock ID 113790286; PO: aol; Job: production; Client: drone


Shares




  • Facebook







  • Twitter







  • Google+







dark chocolate bars; ordered on white base; Shutterstock ID 113790286; PO: aol; Job: production; Client: drone



Çikolata kalp ve damar sağlığını korur.


İçerdiği antioksidanlar sayesinde hücrelerin yıpranmasını önler. Bu etkisiyle yaşlanmayı yavaşlatır. LDL kolesterolün –halk arasında kötü kolesterol olarak bilinir- oksidasyonunu azaltarak damar sertliğinin oluşmasını önler ve kanın pıhtılaşmasında ve kalp hastalıklarında önemli rol oynayan trombositlerin etkinliğini azaltarak kalp sağlığını korur.


cikolata_antioksidan (5)


Shares




  • Facebook







  • Twitter







  • Google+







Çikolata saf şekere oranla çinko, magnezyum potasyum, fosfor gibi minerallerden zengindir.


Yararlarını öğrendikçe insanın çikolata yiyesi geliyor değil mi? Bu noktada eklemek istediğim bir şey var. Lütfen çikolatanın içerdiği yüksek kaloriyi göz önüne alalım ve etiket okumaya özen gösterelim.


Bitter çikolata diğer çikolatalara göre daha az kaloriye sahiptir. Canınız çok çikolata istediğinde tercihinizi bitter çikolatadan yana kullanırsanız daha az kalori ancak daha fazla antioksidan almış olursunuz…





YAZININ DEVAMI ==> Çikolata güçlü antioksidan
Çikolata güçlü antioksidan
Çikolata güçlü antioksidan
LihatTutupKomentar