-->

Bebeklerde Evcil Hayvan Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

bebeklerde_evcil_hayvan_alerjisi_belirtileri

Çocukların geneli sevgi dolu olarak dünyaya gelir, hayvanları severler, onlara dokunmak hoşlarına gider, kötülük düşünmezler, masumlardır…Bebeklerde köpek alerjisi belirtileri makalemizde köpeklerle temas etmenin bebeğinizde yol açabileceği alerji semptomlarına yer verdik. Bebeklerde evcil hayvan alerjisi şu şekilde gerçekleşir; bebeğiniz evde beslediğiniz hayvanın idrarı, tüyü veya salyası ile temas ettiğinde bağışıklık sistemi bunu bir tehdit olarak algılar ve histamin salgılamaya başlar. Histamin burun mukozasını tıkayıp, hava yollarında iltihap ortaya çıkar. Burun akıntısı, gözde sulanma, hapşırma, ciltte kızarma, tahriş, öksürük de evdeki hayvana, kediye, köpeğe vb evcil hayvana olan alerji sonucunda bebeğinizde görülen semptomlardır.


Hapşırma
Kandaki histamin de insanlarda hapşırma refleksini tetikler. Nefes almayı önleyen tıkanıklık ve hapşırma, bebeğinizdeki köpek alerjisini işaret edebilir. Amerika Astım ve Alerji Vakfına göre, yalnızca evcil hayvanla temas ettikten sonra gerçekleşen hapşırma, muhtemel evcil hayvan alerjisinin en önemli belirtilerindendir.
Köpeği odadan çıkardıktan sonra da hapşurmanın devam etmesi, köpeğe alerjiniz olmadığı anlamına gelmez, çünkü, evrende köpek tüyleri ve mikroorganizmaları aylarca kaybolmadan yaşayabilir.

bebeklerde_kopek_alerjisi_belirtileri_nelerdir


Shares




  • Facebook







  • Twitter







  • Google+







Burun silme
Köpeğe karşı alerjisi olan bebekte, burun ve mukozada kaşıntı görülüp, bebeğiniz sürekli elini burnuna götürmeye ihtiyaç duyabilir.


Gözleri Ovalama
Bebeğiniz gözlerini sık sık ovalıyorsa dikkat!
Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi gözlerdeki kaşının en önemli nedenlerinden birinin histamin kaynaklı alerjik rinit olduğunu bildiriyor.
Evdeki köpekle, kedi ve evcil hayvanla temasta olmak, köpeğinizin bebeğin ellerini yalaması ve çocuğun ellerini gözüne sürmesi ile de gözde alerji ortaya çıkabilir.


Burun akıntısı
Köpek tüylerine olan alerji, bebeğin kanına histamin gönderir.
Bebeğin genizinde sıvı birikip, mukus oluşur.Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi, evcil hayvan alerjisinin en sık görülen belirtisinin perennial alerjik rinitin bir formu olan burun akıntısı olduğunu bildiriyor.


Deri döküntüsü
Bebeklerin cildi yumuşak ve hassastır. Bebekler, köpek tüyü ile doğrudan temas içinde olduklarında bu hassas tenlerinde çeşitli alerjik reaksiyonlar görülebilir. Cilt alerjisi belirtileri kırmızı, kaşıntılı döküntüler ve kurdeşendir.


 YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.





YAZININ DEVAMI ==> Bebeklerde Evcil Hayvan Alerjisi Belirtileri Nelerdir?
Bebeklerde Evcil Hayvan Alerjisi Belirtileri Nelerdir?
Bebeklerde Evcil Hayvan Alerjisi Belirtileri Nelerdir?
LihatTutupKomentar