-->

Sigara ve burun estetiği

burun_estetigi_sigara

Rinoplasti, estetik cerrahide en sık uygulanan ameliyatların başında gelmektedir.  Bu ameliyat, yüzün tam ortasındaki bir yapıya müdahaleyi gerektirdiği için kişilerin güzelleşmek ve kendilerine olan güvenini arttırmak adına başvurdukları en önemli operasyonlardan biridir.


Bu ameliyatı olmaya karar veren hastalar istedikleri sonuca varmak için hekim seçiminde ve operasyonun başarısında çok hassas davranmaktadırlar. Ancak bilinmelidir ki iyi bir sonuç için doğru hekim seçimi kadar önemli olan başka bir nokta da hastaların operasyon öncesi ve sonrası dikkat etmeleri gereken hususların olduğu gerçeğidir.


Bunlar; ameliyat öncesinde kan sulandırıcı ilaçlar ve gıdalar tüketmemek, yakın zamanda yoğun güneş ışınına maruz kalmamak, alkol tüketmemek, mens dönemini göz önünde bulundurmak gibi bazı faktörler olsa da en önemlisi ve üzerinde durulması gereken nokta sigaradan uzak durulmasıdır.


Sigara toplumda sıklıkla bilinen kanser yapıcı etkisi, kalp damar tıkanıklıklarında başrol üstlenmesi dışında cilt için oldukça zararlı etkileriyle bilinmekte ve burun estetiği için pek de istenilmeyen bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Burnun iskeletini ne kadar güzel yaparsanız yapın onu örten bir cilt tabakasıdır ve onun ne kadar sağlıklı olduğu yaptığınız ameliyatın başarısı için oldukça belirleyicidir.


Rinoplasti en komplike estetik ameliyatların başında gelir. Ameliyat sonrasında sigara içmeniz halinde burnunuzda sigara dumanı ödemi arttıracak ve kılcal damarlara zarar verebilecek bu durum da, ameliyat sonrası kanamaya, şişlik ve ödemin geç dağılmasına, morluk var ise bunların kalıcı hale gelebilmesine yol açabilecektir.


Sigaranın, cildin esnekliğini ve kalitesini sağlayan elastin lifler üzerinde olumsuz etkileri vardır. Ameliyat öncesinde, sigara etkisi altında kalmış olan cildin yapısı bozulabilmektedir. Ameliyat sonrasında ise yaraların iyileşmesini zorlaştırmakta ve geciktirmektedir. Ayrıca sigara kullanımı cilt ve cilt altındaki kan dolaşımını olumsuz etkileyerek burnunuzu şekillendirmek adına konulan yumuşak doku ve kıkırdak parçalarının incelmesine yol açabilmekte ve alınacak iyi sonucun önüne geçebilmektedir.


Yapılan araştırmalar, estetik ameliyat olan hastaların yarıdan fazlasının sigarayı yaşamlarından çıkarma kararı aldıklarına dikkat çekiyor. Hayatınızdan sigarayı tamamen uzaklaştıramıyorsanız ameliyat öncesi en az 10 gün, ameliyat sonrasında ise en az 1 ay süreyle sigara içmemenizi öneririm.


Op.Dr.Muhammet DİLBER
Nose Estetik “Estetik Burun Ameliyatları”
www.noseestetik.com , www.muhammetdilber.com


Op.Dr.Muhammet Dilber Facebook 
Op.Dr.Muhammet Dilber twitter


İlgili yazıları ;


– Burun estetiği ile birlikte yapılan operasyonlar 
– Burun şekli nefes almayı etkiler mi ?
– Doğal burun estetiği
– Burun operasyonu öncesi öneriler
– Burun estetiği operasyonlarında doğru zaman ?





YAZININ DEVAMI ==> Sigara ve burun estetiği
Sigara ve burun estetiği
Sigara ve burun estetiği
LihatTutupKomentar