-->

Kaş Dökülmesinin 6 Nedeni

dil_sismesi (2)

Kaş ve kirpik güzelliği en önemli güzellik ölçütlerindendir.Bu nedenle kaşlarda ve kirpiklerde meydana gelen dökülme kişiyi çok üzer. Kaş dökülmesinin 6 nedeni makalemizde kaş dökülmesine yol açan faktörlere yer verdik.


Trikotilomani (saç yolma hastalığı)
Bu rahatsızlık, kişinin psikolojik durumu ile ilgilidir. Trikotilomani bir dürtü denetim bozukluğudur. Hastalık genelde çocukluk ya da ergenlikte başlar. Kişi istemli veya istemsiz olarak kendi saçını, kaşını veya kirpiğini yolar.


Blefarit:
Blefarit, normalde deride bulunan bir bakterinin aşırı çoğalmasının yol açtığı göz kapağı iltihabıdır. İltihaba yol açan, bir diğer neden ise göz kapağının, yağ bezleri ve hatta alerji yüzünden tıkanmasıdır. Bu gibi durumlarda göz kapaklarında kızarma veya kaşıntı görülebilir. Bazen de göz kapağında şişmeye de neden olabilir. Blefarit bakterisi, tamamen yok edilemez, fakat kontrol altına alınabilir.


Alopesi areata:
Alopesi areata, saç kaybına neden olan, bağışıklık sisteminin bozukluğu sonucu meydana gelen bir hastalıktır.Alopesi areata hastalığında, bağışıklık hücreleri kıl köklerine saldırırlar ve bunun sonucunda vücuttaki tüyler dökülmeye başlar. Bu hastalık, bedendeki tüm bölgelerdeki kılların dökülmesine yol açabileceği gibi, kaş, sakal, kirpik ve saç gibi yalnızca tek bir alanda da etkili olabilir.


Tiroid hastalığı
Tiroid bezlerinin aşırı aktif veya normal seyrin altında çalışması da kirpik dökülmesi nedenleri arasında yer alır. Aşırı aktif tiroidde vücut fazla ısıyı tolere edemez, uyku güçlüğü, kilo kaybı, alt boyunda şişme ve baş ağrısı meydana gelir.
Diğer yandan inaktif tiroidde ise soğuğa karşı dayanıksızlık, kuru cilt, kabızlık ve kilo alma belirtileri görülür.
Bu durumda saçta ve kaşta, dökülme incelme, kuruma ve kırılma görülür.


Kemoterapi
Kemoterapi ilaçları saç folikülleri dahil vücuttaki büyüyen tüm hücreleri hedef aldığından, kanser tedavisinde, kirpikler, saç ve tüm bedendeki kıllarda dökülme meydana gelebilir. Kemoterapi tedavisinden sonra, kıllar tekrar eski haline döner.


Maskaranın yan etkileri
Hindistan’da Silonie Sachdeva ve Dayanand Medical College Dermatoloji Anabilim Dalı, madarozis hastaları üzerinde yaptığı incelemede, bunlardan bir kısmında rimele karşı alerji gelişip, kirpikte dökülmeye sebebiyet verdiği, diğer hastalarda ise maskarayı özellikle su geçirmez rimelleri temizlerken kirpiklerinde zayıflama meydana gelip zamanla dökülmeye yol açtığı saptanmıştır.


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir





YAZININ DEVAMI ==> Kaş Dökülmesinin 6 Nedeni
Kaş Dökülmesinin 6 Nedeni
Kaş Dökülmesinin 6 Nedeni
LihatTutupKomentar