-->

Arı Zehirinin Faydaları, Sağlığa Olumlu Etkileri

ari_zehirinin_faydalari_sagliga_olumlu_etkileri (2)

Amerikan Apiterapi Derneğine göre Apiterapi, ya da “arı terapi” bal arılarının yaptığı bal, polen ve arı venominin tedavi amaçlı kullanılmasıdır. Arı zehirinin faydaları , sağlığa olumlu etkileri makalemizde venom diye de bilinen arzı zehirinin sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerinden bahsettik.


Arı zehiri tedavisi modern tıbbın cevap vermediği hastalıkların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bu zehir, kişiye genellikle şırınga yardımıyla enjekte edilir. Bazı durumlarda ise hastanın, bizzat arının kendisi tarafından sokulup, hastaya arı zehri gönderilir. Seattle İsveç Medikal Merkezine göre, arı zehiri tedavisi ile ilgili çok az sayıda bilimsel çalışma yapılmıştır fakat zehrin yararını kanıtlamak için bilimsel araştırmalar devam etmektedir.


İltihabı giderir
İsveç Tıp Merkezi, arı zehirinin en yaygın maddelerinden olan “melittin, adolapin ve Apamininin” anti-inflamatuar özellikleri sayesinde vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olabildiklerini bildiriyor.ari_zehirinin_faydalari_sagliga_olumlu_etkileri


Artriti tedavi eder
“The American Journal of Chinese Medicine” ‘da 2004 yılında yapılan araştırmada
eklem iltihabı, romatizma, artrit sağlık sorunları yaşayan hastalara arı zehiri enjekte edilmiş ve mevcut hastalıklarda önemli oranda gerileme olduğu gözlemlenmiştir.
Çalışma sonucuna göre arı zehiri ile tedavi olan kişilerde romatoid artritli (RA) gelişiminde azalma gerçekleştiği kanıtlanmıştır.


2005 yılında Oxford Üniversitesinde yapılan bir araştırma arı zehirinin güçlü ağrı kesici özelliğe sahip olduğu saptanmıştır. İsveç Tıp Merkezi arı zehirinin adolapin analjezik özelliklere sahip olduğunu, ağrıyı gidermekte büyük etki gösterdiğini bildiriyor.


Bilim adamları yaptıkları çalışmalarda arı zehirinin Multipl skleroz, zona, yanık, tendinit, cilt kanseri, akne, sedef, ve yara izini tedavi edici etkisi olduğunu tespit etmiştir.


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


 





YAZININ DEVAMI ==> Arı Zehirinin Faydaları, Sağlığa Olumlu Etkileri
Arı Zehirinin Faydaları, Sağlığa Olumlu Etkileri
Arı Zehirinin Faydaları, Sağlığa Olumlu Etkileri
LihatTutupKomentar