-->

Kahvaltı Yapmamanın Zararları Nelerdir?

kahvalti_yapmanin_onemi

Çoğumuz çeşitli nedenlerden kahvaltı yapmıyor, kahvaltısız güne başlıyoruz. Kahvaltı yapmamanın zararları nelerdir? makalemizde kahvaltıyı atlamanın bedenimizde ne gibi sorunlara yol açabildiğinden bahsettik.


JAMA’da yayınlanan bir araştırmaya göre, kahvaltı yapmayan erkeklerin kahvaltı yapanlara nazaran kalp krizi yaşama oranı % 27 daha fazladır. Araştırmayı yöneten Dr. Leah Cahill, sağlıklı bir kahvaltının kalp krizi riskini azalttığı görüşündedir.
Ayrıca kahvaltı yapmayan kişiler damar tıkanıklığı, hipertansiyon, felç, inme, kronik kalp-damar hastalıklarına daha sık yakalanıyorlar.


Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi beslenme alışkanlıkları ve sağlık arasındaki ilişkiyi belirlemeyi amaçlayan bir çalışma yürüttü. 46.289 kadın, yaklaşık altı yıl yapılan araştırmalara katıldı. Çalışmanın sonuçları şaşırtıcı idi. Sonuçlara göre, kahvaltıyı atlayan kadınların, düzenli kahvaltı yapan kadınlara göre, diyabet 2 hastalığına yakalanma riski çok daha yüksek çıktı.


Kilo vermeye çalışıyorsanız asla ama asla kahvaltı yapmadan güne başlamamalısınız.
Kahvaltıyı atlamak metabolizmanızı yavaşlatıp, kilo vermenizi güçleştirecektir.kahvalti_yapmamanin_zararlari (1)


1999 yılında Fizyolojik Davranış adlı dergide çıkan bir araştırmaya göre, kahvaltı yapmamak enerji ve ruh halimizi olumsuz etkiliyor, İngiliz araştırma ekibi 144 sağlıklı insan üzerinde bir çalışma yaptı. Grup üçe bölündü, 1. gruba mükellef sağlam bir kahvaltı verildi, 2. gruba sadece kahve verildi ve üçüncü grup ise sabah kahvaltı etmeyip, aç bırakıldı. Gruplar daha sonra birkaç saat izlendi. Araştırmaya göre, kahvaltı verilmeyen grupta hafıza zayıflığı ve yüksek yorulma belirtileri gözlendi. Diğer iki grup arasında ise anlamlı bir fark yoktu. Araştırma sonucu şöyle çıktı, kahvaltı yapmamak enerjiyi düşürüp, hafızayı olumsuz etkiliyor!


Kahvaltı yapmamak size gün boyu gizli açlık yaşatıp, abur cubur gıdalara yönelmenize neden oluyor. Bu durumda kolay ve hızlı kilo alıyorsunuz.
İngiltere kanser araştırmaları vakfı tarafından yapılan araştırmaya göre, aşırı kilolu veya obez olan kişiler kanser için risk altı grubundalar.kahvalti_yapmamanin_zararlari (2)


Kahvalt zihnin güzel çalışması için de çok önemlidir.
12 ve 15 yaşları arasındaki gençler üzerinde bir çalışma yürütülmüştür.
Gruptan ilk gün kahvaltı yapmaları, 2. gün kahvalttı yapmamaları talep edildi. Sonuçlar ilginçti. Kahvaltı yapıldığı gün uygulanan testte gençler başarılıyken, kahvaltı yapılmayan gün aynı başarıyı gösteremediler. Yapılan araştırma sonucu kahvaltı yapmanın beyin bilişsel fonksiyonları desteklediği tespit edilmiştir.


Hipoglisemi kan şekerinin düşük seviyede olduğunu belirtmek için kullanılır tıbbi bir terimdir. Öğün hormonların salınımını tetikler, sırayla, şeker düzeylerini de olumsuz yönde etkiler.. Bu durum kan basıncını artırarak, migren ve baş ağrısını tetikleyebiir.


Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Özellikle yumurta, süt gibi proteinlerce zengin olan bir kahvaltı sizi hastalıklardan korur, saç dökülmesini önler. Saçlar keratin denilen maddelerden oluşur, kahvaltı yapmamak,yeterli protein almamak saçlarda dökülme, kırılma gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.


ilgili konular


Kahvaltı Yapmanın Faydaları Hangileridir? Tıklayınız


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


 





YAZININ DEVAMI ==> Kahvaltı Yapmamanın Zararları Nelerdir?
Kahvaltı Yapmamanın Zararları Nelerdir?
Kahvaltı Yapmamanın Zararları Nelerdir?
LihatTutupKomentar