-->

Hamilelikte İlk Üç Ayda Uçak Yolculuğu Yapılabilir mi?

hamilelikte_ucak_yolculugu

Hamilelik, çocuk sahibi olmak yaradanın kadına lütfu ihsanıdır. Hamilelikte ilk üç ayda uçak yolculuğu yapılabilir mi? makalemizde gebe kadınların uçak seyahati ile ilgili bilgiler verdik. 2009 yılında, Amerikan Kadın Hastalıkları ve Jinekologları Akademisi birinci trimesterde (gebelikte ilk 3 ayda) uçak yolculuğunun çoğu kadın için genelde güvenli olduğuna dair bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamada yine de doktorunuza danışmalısınız ibaresi de yer aldı. Kişilerin gebelikle ilgili bireysel sorunları olabilir, hamilelik boyunca sizi takip eden doktorun görüşünü almak her zaman önemlidir.


Hamilelikte ilk üç ayda uçmak da mahsur var mı?
Yukarıda da bildirdiğimiz, bu konuda nihai karar doktorunuza aittir, bazı tıbbi durumlar doktorunuzun izninde etkili olabilir;
Diğer gebeliklerinizden herhangi biri düşük veya erken doğumla sonuçlandıysa, doktorunuz uçmak için beklemenizi, ilk üç ayın sizin için tehlikeli olacağını bildirebilir.
Diyabet veya hipertansiyon hastası iseniz
35-40 yaş üstü gibi ileri yaşta gebelik yaşıyorsanız
Çoğul gebelik durumu söz konusu ise
Herhangi bir nedenden yüksek riskli hamilelik durumu varsa doktorunuz ilk üç ayda uçmanıza izin vermeyebilir.


2. trimesterda(4,5,6.aylarda) uçuş 1. trimestera(ilk üç aya) göre daha güvenlidir. Bulantınız azalmıştır, kendinizi daha enerjik hissedersiniz ve ilk üç ayda yaşadığınız mesane basıncı, sık idrara çıkma gibi sorunlar artık yoktur. Düşük, erken doğum gibi riskler 2. trimesterda en düşük seviyede olduğundan doktorunuz uçmak için beklemenizi bildirebilir.


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


 





YAZININ DEVAMI ==> Hamilelikte İlk Üç Ayda Uçak Yolculuğu Yapılabilir mi?
Hamilelikte İlk Üç Ayda Uçak Yolculuğu Yapılabilir mi?
Hamilelikte İlk Üç Ayda Uçak Yolculuğu Yapılabilir mi?
LihatTutupKomentar