-->

Acı Biber Göbek Eritir mi?

gobek_eritme

Vücudunuzun ihtiyacından daha fazla kalori tüketiğinizde, bedeniniz bu fazla kalorileri yağ olarak depolayacaktır. Acı biber göbek eritir mi? makalemizde bu yiyeceğin karın yağları üzerindeki etkilerinden bahsettik. Göbek yağları yalnızca estetiksel bir problem değildir, ayrıca kardiyovasküler hastalık, inme, diyabet 2 ve bazı kanser tipleri gibi birçok hastalığa zemin hazırlayan da önemli bir sağlık sorunudur. Göbek yağlarını eritmeye yardımcı, metabolizmayı hızlandıran pek çok yiyecek vardır. Acı biber de bu besinlerden biridir.


Kapsaisin
Acı biber, kapsaisin isminde, mukus zarının ve cilt ısı reseptörlerine bağlanarak “sıcaklık” hissi üreten bir madde içerir. Kırmızı biberin içindeki kapsaisin miktarı, biberin cinsine göre değişir. Habanero biberi kapsaisini en yüksek içeren biber çeşitidir.
Kapsaisin vücudunuzun ısı üretimini veya thermogenesisini artırarak vücudunuzun enerji kullanımı üzerinde önemli rol oynar. 2009 yılında “Amerikan Klinik Beslenme Dergisi” nde yayınlanan bir çalışmada capsinoidsin günlük tüketiminin abdominal yağ kaybı ve yağ oksidasyonu üzerinde etkili olduğu belirtildi. Acı biber capsaicins içerdiğinden, yağ yakımını artırıp, karın yağ kaybını teşvik edebilir.


İştahı kapatır
Verdiği ısı ile yağ yakımına yardımcı olmasının yanı sıra, acı biber kalori alımını azaltarak da kilo vermenzi sağlayabilir.
New York Times” gazetesinde yayımlanan bir makaleye göre, acı biberin iştahı bastırma özelliği sayesinde yemekten önce acı biberli sıcak sos tüketerek, gıda tüketimini 200 kalori azaltabilirsiniz.


Sonuç olarak
Göbek yağlarını eritmek için, harcadığınızdan daha az kalori sağlayan bir beslenme programı takip etmenizi gerekir. Sağlıklı yiyecekler tüketmek ve düzenli egzersiz karın yağlarından kurtulmak için en iyi yoldur.
Acı biber metabolizma hızını artırmasına rağmen, kilo vermek için sihirli bir değnek değildir. Fakat düzenli tüketimi ile göbek eritmekte size büyük yardımcı olur.


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


 





YAZININ DEVAMI ==> Acı Biber Göbek Eritir mi?
Acı Biber Göbek Eritir mi?
Acı Biber Göbek Eritir mi?
LihatTutupKomentar