-->

Zayıflama Yöntemleri | Hızlı Zayıflamanın Yolları

Fazla kilolar çoğu kadının sorunu. Oldukça ideal kiloda olan bayanların bile mutlaka bir kaç fazla kilosu vardır. Bu yüzden internette sürekli bir araştırma içinde olduğumuz dönemler olur. 3 günlük diyet, 7 günlük diyet, 1000 kalorilik diyet, dukan diyeti, domates diyeti, karpuz diyeti, lahana diyeti v.s. Peki bu diyetler gerçekten işe yarar mı? Ya da daha da önemlisi sağlıklı mı? Bir kere şunu kabul etmek gerekir ki, siz 3 günde 5000 kalori veren diyeti uyguladığınızda 3 gün sonunda 5000 kalori vermiş olmayacaksınız. Çünkü hiç bir diyet herkeste aynı etkiyi yaratmaz. Herkesin kendine öz bir diyet programı olmalı!


Sadece ekmek yemeyerek bir kişi ayda 10 kilo verebilirken, tüm ay salata yiyip sadece 3 kilo vererek hasta olanlardan yola çıkarsak artık kalıplaşmış diyet listelerine aldanmamamız gerektiğini kabul etmeliyiz. Ayrıca çabuk kilo verdiren diyetler yaparsanız, çabuk kilo alırsınız. Bu hem vücudunuzda çatlaklara neden olur hem de sağlığınız açısından tehlikelidir.


Özellikle çocukluk yaş denen dönemdeyseniz doktorların hızlı kilo vermenin yanlış olduğunu söylediklerini unutmamak gerek. Büyümekte olan bi kişi mutlaka günlük karbonhidrat, kalsiyum, vitamin, mineral gibi besinleri almak zorundadır. Gelişmekte olan bir vücut haftada 1 kilodan fazla vermemelidir. Diyet programınızsu ve kas kaybı değil yağ kaybı sağlamalıdır.


Sağlıklı ve hızlı zayıflamak için;


– Akşam yemeği saatiniz en fazla 19:00 olmalı. Hafif besinlerden oluşmalı. Yatağa girene kadar karındaki tok hisliği gitmeli.


– Tatlı ve şekerli meyvelerden kaçınmalı. Sadece tatlıyı bırakmak da çare değil. Şekerli meyveler de sizin çok kalori almanıza neden olurlar. Yani burada karpuz diyetinin anlamsız olduğunu anlıyoruz.


– Alkol, sigara, gazlı içecekler hayattan çıkarılmalı. Bu içecekler özellikle göbek bölgesinde yağ oluştururlar.


– Günde 3 öğünün dışında ara öğünlerde bol bol su ve yeşil çay tüketilmeli. Yeşil çay günde en fazla 2 bardak içilmeli.


– Erken kalkıp en az 15 dk egzersiz yapılmalı. Vücut ısınızı yükseltmeniz güne dinç başlamanızı sağlar. Sabah kalkar kalkmaz spor yapmak sıkıcıyla dans etmeye ne dersiniz?


– Minik masum görünen ikramlardan uzak durun. Küçücük bir tart ya da poğaça sizi doyurmayacağı gibi çok kalori almanıza neden olur. Fakat 2 kare bitter çikolata yiyebilirsiniz.


– Porsiyonlarınızı küçültün, sofradan tam doymadan kalkın ve ekmeği hatta beyaz mamulleri yani karbonhidratı bırakın. Mesela tavuklu sandiviç yerine tavuklu salata tüketin.


– Okumaktan bıktığınızı biliyoruz ama bol bol su için ve metabolizma hızlandıran besinler tüketin.


– Sporcu içeceği, enerji içeceği, meyveli sütler, light biralar gibi ürünlere kanmayın. Onun yerine suyunuza nane yaprağı ya da limon dilimi atıp için. Suyun 0 kalori olduğunu unutmayın.


– Günde en az 30 dakika spor yapın. Kalp ritminizi artıran aktiviteler daha çok kalori yaktırır. Bisiklete binerek ya da son zamanlarda moda olan fit-kickboxa giderek sporunuzu eğlenceli hale getirebilirsiniz. Spor esnasında ara ara ritminizi artırıp 2 dakika sonra normal temponuza dönmeniz size çok daha fazla kalori yaktırır.


– Spordan önce şekersiz kahve için. Kafein sizs hem enerji verir hem de kilo yakımına yardımcı olur.


– Asla vazgeçemem dediğiniz şeyi bırakın. Mesela her gün çikolata yemeden duramam diyorsanız bir kaç gün sabredin ve yemeyin. 1 hafta içinde artık ona bağımlı olmadığınızı hissedeceksiniz.


– Balık türlerini tüketmenin yanı sıra özellikle somon tüketin. Somon, kaslarınızı sıkılaştırır ve cildinize parlaklık verir.


Hepinize sağlıklı günler dileriz.



 


Bize şu kelimelerden ulaştınız: Zayıflama yöntemleri, nasıl zayıflarım, hızlı zayıflama yolları, sağlıklı yaşam, kadın sitesi, nasıl sağlıklı zayıflanır, obezite ile başa çıkma yolları, fazla kilolardan kurtulma.





YAZININ DEVAMI ==> Zayıflama Yöntemleri | Hızlı Zayıflamanın Yolları
Zayıflama Yöntemleri | Hızlı Zayıflamanın Yolları
Zayıflama Yöntemleri | Hızlı Zayıflamanın Yolları
LihatTutupKomentar