-->

Siyah Nokta Temizleme Videosu

Siyah noktalar geniş gözenekli ve yağlı cildi olanların korkulu rüyası. Temizliği de oldukça uğraş istiyor. Yanlış işlemler yapıldığında leke ve deliklere neden olabiliyor. Siyah nokta temizliğinde bu yüzden çok dikkat edilmesi gerekiyor. Siyah noktaları temizlemek için pek çok seçenek bulunmakta. Sizler için hazırladığımızsiyah nokta temizleme yöntemlerini düzenli uygulayarak pürüzsüz ve bakımlı cilde sahip olabilirsiniz.


1- Buhar Banyosu


Yüzünüze yapacağınız buhar banyosu ile siyah noktalarınızdan daha kolay kurtulabilirsiniz. Bunun için bir tencerede bir miktar suyun kaynamasını sağlayın. Sonra başınıza bir havlu geçirerek yüzünüzü tencerenin içinde 10 dakika kadar bekleterek gözeneklerinizin buharla genişlemesini sağlayın. Daha sonra istediğiniz yöntemle siyah noktalarınızı temizlemeye başlayabilirsiniz.


2- Maskeler


Siyah noktalardan kurtulmak için yapacağınız maskeler size çok yardımcı olacaktır. Özellikle kil maskesi bu konuda en etkili olandır. Kil maskesi ile hem cildinizi ölü deriden arındırabilir hem de siyah noktalarınızı temizleyebilirsiniz. Doğal kil maskesine bazı malzemeler ekleyerek maskenin etkisini artırabilirsiniz. Örneğin maskeye ekleyeceğiniz bir kaç damla limon, asitli yapısı sayesinde siyah noktaların bulunduğu gözeneklerden çıkmasını kolaylaştırır. Kil maskesini gül suyu ile hazırlarsanız cildiniz cildinizi aynı zamanda beslersiniz. Çok az miktarda zeytinyağı ekleyerek de maskenin kaskatı donmasını engelleyebilirsiniz. Siyah nokta temizleme maskeleri için bize takip etmeye devam edin.


3- Siyah Nokta Temizleme Bantları


Acil durumlarda siyah nokta bantları işinizi kolaylaştırır. Fakat etkisi kısa sürer. Çünkü siyah nokta bantları deriye sadece yüzeysel dokunur. Derinin üst tabakasında biriken yağ tabakasını alır. Gözeneklerin içinde biriken yağları alamaz. Siyah nokta bantlarını nasıl kullandığınız da çok önemli. Çünkü genelde satın aldığımız siyah nokta bantlarının işe yaramadığından yakınırız. Siyah nokta bantlarını suda ısıtarak yumuşamasını sağlamalı, buhar banyosu yaptırdığınız yüzünüze uygulamalısınız. Bantlar iyice kuruduktan sonra hızlı çekmelisiniz. Siyah nokta bandı tavsiyesi olarak Bim’lerde satılan Rituel de Beaute isimli ürünü ve Watsons markalı siyah nokta bantlarını gösterebiliriz. Unutmayın, bunların etkisi çok kısa sürüyor!


4- Peeling


Siyah noktalardan kurtulmak için tercih edilen yöntemlerden biri de peeling. Evinizde hazırlayabileceğiniz basit karışımlarla tertemiz cilde sahip olabilirsiniz. Peeling’i düzenli olarak yapmanız çok önemli. 1 çay kaşığı Türk kahvesi, 1 çay kaşığı toz şeker ve bir miktar balı macun haline getirene kadar karıştırıp siyah noktalı bölgenize sürün. Kuruduktan sonra parmaklarınızla ovalayarak cildinizi temizleyin. Çeşitli siyah nokta peeling tarifleri için bizi takip etmeye devam edin.


5- Siyah Nokta Temizleme Aleti veya Siyah Nokta Çıkarıcı


Cilt bakımı yaptırmaya gittiğiniz yerde de siyah nokta temizleme aleti kullanıldığını görebilirsiniz. Basit bir aparat olduğu gibi geniş kapsamlı aletler de var.



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Siyah nokta, siyah nokta temizliği, siyah nokta aleti, siyah nokta aparatı, siyah nokta temizleme, cilt temizliği, cilt bakımı, geniş gözenekler, yağlı ve karma cilt, bakımlı cilt, siyah nokta band, siyah nokta çıkarıcıı.





YAZININ DEVAMI ==> Siyah Nokta Temizleme Videosu
Siyah Nokta Temizleme Videosu
Siyah Nokta Temizleme Videosu
LihatTutupKomentar