-->

Siyah Nokta Çıkarıcı Nasıl Kullanılır?

Siyah noktalarla savaşmak, sabır isteyen bir süreçtir. Siyah nokta bantları, siyah noktalara iyi gelen peelingler, siyah noktalar için maskeler derken bakarsınız çok zamanınız gitmiştir. Üstelik 1-2 denemeyle kurtulabileceğiniz bir dert de değil. Aynı epilasyon gibi işlemi sarıp sarıp yeniden tekrarlarsınız. Çoğu zaman da yaptıklarınız boşuna gider. Özellikle de siyah nokta bantlarının kullanım sonrası yaşattığı hüzünler, onlarla artık savaşmak yerine barış içinde yaşamak zorunda olduğumuza inandırır. Peki hiç siyah nokta çıkarıcıkullanmayı düşündünüz mü? Belki de bir çoğunuzun bu aparattan haberi yoktur.


Siyah nokta çıkarıcı, doğru kullanıldığında size ohhh be dünya varmış dedirtecek cinsten basit ama harika bir buluş. 2 tarafında yuvarlak halkası olan çuvaldız gibi metal bir çubuktur. Komedon aleti olarak da bilinir. Genel olarak ince tarafı burun üstündeki siyah noktalar için, kalın tarafı ise alın, çene ya da dokunulduğunda sertçe ele gelen sivilceler için kullanılıyor. Tabii siz nasıl rahat ediyorsanız öyle kullanabilirsiniz.


Siyah Nokta Çıkarıcı Nasıl Kullanılır?


Aslında işlem oldukça basit. Kısa sürede çok iyi sonuçlar almamızı sağlıyor. Siyah nokta çıkarıcıyı kullanmadan önce mutlaka duş alın. Dilerseniz yüzünüze buhar banyosu da yapabilirsiniz. Ama duşta uzun süre vakit geçirince gözenekleriniz daha güzel açılır. Yani ilk kural, siyah nokta çıkarıcıyı kuru cilde uygulamak yok. Uygulasanız da işe yaramaz, boşa yorulmuş olursunuz. Ayrıca yüzünüz de kıpkırmızı olur.


Banyo sonrası yumuşamış cildiniz işleme hazır hale gelecek. Uygulamayı doğru yapmak çok önemli, aksi takdirde yüzünüzde yaralar oluşmasına neden olabilirsiniz. Siyah nokta çıkarıcınızın uçları sap kısmıyla düz bir şekilde ilerliyorsa, yani dikiş iğnesi gibi dümdüz görünüyorsa işiniz daha kolay. Mantık şu: Çıkarıcının yuvarlak ucuyla siyah noktayı ortalayın. Siyah noktanın çevresine eşit olarak baskı yapın. Ne kadar baskı yapacağınızı kestiremiyorsanız şöyle diyelim. Biraz canınızı acıtsın ama kan oturtacak kadar da cildi zedelemeye gerek yok. Siyah noktayı çıkardıktan sonra %90 orada kırmızı izler oluşacaktır. Endişenmenize gerek yok, 2 dakika sonra geçecek. Gözenekte var alan kiri, yağ ne varsa dışarı çıktığını göreceksiniz.


Siyah nokta çıkarıcınız dümdüz değilse az önce anlattığımız işlemi yaparsanız siyah nokta yerinden çıkmaz. Çünkü aparatın ucunu cilde paralel tutmak ve tam oturtmak şart. Bu durumda aparatınız ucu eğimlidir. O zaman ucunun eğimini değiştirmeniz gerek. Yuvarlak ucun burnu biraz havaya gelecek şekilde cildinize koyun. Açısını kestiremiyorsanız kuzey, güney, doğu, batı diye 4 yönden deneme yapabilirsiniz. Aynı yerle fazla oynamaya da çalışmayın. 3 denemede çıkmadıysa bırakın bir sonraki seansa o bölge kendini hazırlasın.


İşlemler bittikten sonra mutlaka yüzünüzü temizleyici ile yıkayın, mutlaka cilt sıkılaştırıcı tonik ile tonikleyin! Çünkü açtığınız delikleri kapatmalısınız ki yeni kirler içlerine doluşmasın. En son nemlendiricinizi de sürerseniz işlem tamam.


Temizlerken çok oynadığınızı düşündüğünüz yerlerin üzerine Cleocin T, Bephanten Plus gibi yara iyileştirici kremlerden minik minik sürebilirsiniz. Çünkü tam çıkmayan siyah noktalar sonradan ufak sivilcelere dönüşebilir. Bir de aletinizi kullandıktan sonra hijyen açısından kolonyalı pamukla silmeli ya da toniklemeli ve ara ara da tencerede kaynatmalısınız.


Üstüne basa basa tekrar söylemek gerekir ki, aparatı düzgün kullanmanız çok önemli. Yoksa siyah noktanın etrafındaki deriyi soyabilir daha kötü bir görüntüye neden olabilirsiniz. Watsons, Gratis, The Body Shop gibi cilt bakım ürünleri satan yerlerde ya da eczanelerde bulabilirsiniz. Fiyatı da uygun!


Hepinize pürüzsüz, tertemiz, hiç siyah noktası olmayan tenler dileriz.



 


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Siyah nokta çıkarıcı, komedon çubuğu, siyah nokta temizliği, cilt bakımı, güzellik ve kadın sitesi, yağlı ve karma cilt.





YAZININ DEVAMI ==> Siyah Nokta Çıkarıcı Nasıl Kullanılır?
Siyah Nokta Çıkarıcı Nasıl Kullanılır?
Siyah Nokta Çıkarıcı Nasıl Kullanılır?
LihatTutupKomentar