-->

Pratik Gece Makyajı 5 Adımda Gece Makyajı Nasıl Yapılır ?

Özel günlerde tüm gözleri üstüne çekmek istersin değil mi? Hemcinslerini geride bırakıp ilgi odağı haline gelmek… Gece makyajına, bilhassa özel günlerde dostlarınla, eşinle, sevgilinle baş başa geçireceğin günlerde normalden çok daha fazla önem vermelisin. Her ne kadar gece, kusurlara karşı gündüze göre daha affedici olsa da gece makyajının gündüz makyajı gibi yapılması maalesef kötü sonuçlar ortaya çıkmasına neden olabilir. Zira gece ışıklar ve insanların görme nitelikleri biraz şekil değiştirir ve bu değişiklikler aynı makyajın bile farklı algılanmasına neden olur. Gece için yapacağın makyajın senin açından en büyük avantajı biraz daha renkli kozmetik uygulamalarına olanak tanımasıdır. Çünkü geceleyin; renk algılamaları düşer, daha fazla ve çeşitli renkler kullanarak makyajını tamamlamana imkan verir. Bu renk seçimleri sayesinde gözlerini daha büyük gösterebilir veya öne çıkarmak istediğin bölgelerine daha koyu tonlarda fondötenler sürebilirsin. Bu etkiyi yaratacak gece makyajını nasıl yapılacağını merak ediyorsan, işte sana 5 adımda gece makyajı!


Öncelikle her makyaja başlarken her zaman yaptığın gibi cilt tipine uygun bir nemlendiriciyi temiz cildine sür. Bu aşamada göz çevrene özel serum ya da nemlendirici de uygulayabilirsin.


1- Buğulu Gözler


Gece makyajı yaparken işe gözlerden başlarsan daha temiz bir çalışma olur. Çünkü gece makyajlarında genelde yoğun göz farkları kullanırsın ve bu farlar mutlaka göz altlarına dökülür. Göz makyajını tamamladıktan sonra göz çevreni pamukla rahatlıkla temizleyebilirsin. Fakat ten makyajını yapmış olsaydın kapatıcını, fondötenini de silmiş olacaktın. Gece makyajı yapmak için koyu renkler kullanmak zorundayız diye bir kural yok. Tarzına, kıyafetine ve ruj rengine göre istediğin göz makyajını yapabilirsin. Göz makyajının uzun süre canlı görünebilmesi için far bazı kullanmayı ihmal etme.


Makyajına her zaman beyaz ya da ten rengi mat bir farla başla. Bu rengi astar farı olarak kullan. Eğer gözlerinin damarları çok belirginse kapatıcı uyguladıktan sonra üzerini transparan pudrayla sabitleyebilirsin. Crease bölgesinde karıştırma fırçası kullanarak farlarını iyice karıştır. Hata yapmamak için rengni ton ton koyulaştır. Siyah, füme, lacivert gibi koyu farlara birden yüklenme. Açıktan koyuya doğru yaptığın göz makyajı daha doğal duracaktır. En güzel gizemlerden biri de göz pınarlarına aydınlatıcı uygulamak.


Eyeliner gece makyajında olmazsa olmaz. Eyelinerı ortadan başlayarak sür, bunun nedeni istediğin eyeliner kalınlığına göre hat çekip göz pınarından başlarken bu kalınlığa göre sürebilmen. Yoksa kalınlık farkı çok olabiliyor. Etkileyici bakışlara sahip olmak için biraz daha uzun bir kuyruk çekebilirsin. Yaz gecelerinde rengarenk olmanın sakıncası yok. Farklı ve neon renkte eyeliner’lar deneyebilirsin.


Ve kirpikler! Ne kadar uzun ve gür kirpikler o kadar etkileyici bakışlar! Kirpik kıvırıcı ile kıvırdığın kirpiklerini bolca rimelle. Takma kirpikler de gece makyajında çok kullanışlı olur. Takma kirpiklerin yapıştırıcısını sürdükten sonra 20-30 sn. bekledikten sonra takmalısın. Yoksa yapıştırman zor olacaktır. İstersen “Takma Kirpik Nasıl Takılır?” adlı videoyu izleyebilirsin.


Bakışını etkileyen ilk sıradaki şey kaşların. İnce, seyrek ya da rengi çok açık kaşların varsa hemen onlara bi çeki düzen ver. Kaşların mümkün olduğunca doğal kalınlığında olmalı. Kaşların ne kadar düzgün ve kalınsa o kadar genç görünürsün. Kaşlarını doldurmak için kaş kalemi, kaş jeli, kaş farı ya da kaş rimeli kullanabilirsin. Artık sen hangisini seviyorsan! Ne kullanırsan kullan en son kaş fırçasıyla dağıtmayı unutma. Kaş fırçan yoksa bitmiş maskara fırçanı yıkayıp kullanabilirsin. Kaşlarının alt ve üst çizgisini de açık renk kapatıcı, far ya da aydınlatıcıyla aydınlatırsan kaşların daha kalkık görünür.



2- Pürüzsüz Ten


Göz makyajının kalitesi için teninin de pürüzsüz olması şart. Cildinin ihtiyacı varsa fondötenin yoğun kapatıcılı özellikte olsun. Cilt tipine uygun fondöteni fondöten fırçası yardımıyla yüzünü uygula ve aşağı boyun kısmına kadar yay. Dekoltenin de yüzünle aynı renk görünmesi çok önemli! Belirgin bir hat oluşturmamak için sürdüğün rengi çeneden aşağıya doğru kademeli olarak uygula. Omuz veya göğsüne altın ya da gümüş sim uygulamaktan kaçınmalısın. Yine yoğun bir kapatıcıyı göz altına, burun kenarlarına, burun üstüne sür ve dudak kenarlarına fırça yardımıyla dağıt.  Son olarak tüm makyajını transparan pudrayla sabitle. Eğer fotoğraf çekileceksen bazı noktalara dikkat etmen lazım. Flaş ışıkları pembe tonları belirginleştirir, bu nedenle sarı bazlı fondöten ve pudra kullan. Çekimin hemen öncesinde cildini pudra ile rötuşla; parlak bir cilt fotoğraflarda yağlı görünür.



3- Belirgin Yüz Hatları


En ideal yüz şeklinin oval olduğunu artık biliyorsun. Elmacık kemiklerinin çıkık, gıdının yok olmasını kim istemez ki. Gece kullanacağın bir makyajda kontür için kremsi yapıda ürünler tercih edebilirsin. Gölgelendirme için yüzünden iki ton koyu fondöten, kapatıcı ya da bu iş için özel üretilen paletler kullanabilirsin. Aydınlatma içinse yüzünden iki ton açık aydınlatıcı, fondöten, kapatıcı ya da yine özel üretilen paletler kullanabilirsin. Kremsi ürünlerle yüz kontürleme yaparken ürünleri fırça ya da parmaklarınla uygulayıp sünger yardımıyla dağıt. Fırça yardımıyla dağıtırsan tüm renkler birbirine girebilir. Süngerle ufak dokunuşlarla dağıtıp küçük alanlarda gezdir.



4- Elma Yanaklar


Bu kadar ten makyajının içine biraz da renk katmalı. Yanakları daha belirgin hale getirmek için allığını iyice dağıtarak uygula. Elini hafif tut. Hafif şeftali ya da pembe tonlarındaki allığı burnundan 2 parmak ve dudak kenarlarından 2 parmak mesafe bırakacak şekilde uygula. En ideal allık sürme noktası bu şekilde belirlenir.



5- Seksi Dudaklar


Giyeceğin kıyafete uygun farklı ruj renkleri tercih edebilirsin. Özel gecelerde genelde kırmızının koyu ve çekici tonları tercih edilir. Bilhassa gündüzleri pembe renkleri tercih ediyorsan, kırmızıya kaçan rujlara doğru kayabilir, böylece dudaklarının öne çıkmasını sağlayabilirsin. İlk önce kırmızı dudak kalemini dudak çevresine ve içine sür. Bu adım rujunun ömrünü uzatacak, yemek yerken ya da gün içinde dağılmasını engelleyecektir. Daha sonra da rujunu sür. Ancak gideceğin yerdeki ışık düzeyini de düşünerek hareket etmen yerinde olacaktır. Florasan ışıklarla iyice aydınlatılmış bir yerde gece makyajıyla bulunmak pek mantıklı olmayacaktır. Koyu renk rujunuz sayesinde gözler genelde dudaklarına odaklanacağı için rujuna çok dikkat etmelisin. Göz makyajın çok yoğunsa dudaklarında nude renkler seçmelisin. Bu yüzden “Dudak Şekillerine Göre Ruj Sürme Teknikleri”, “Ten Rengine Göre Ruj Seçimi”, “Rujun Kalıcı Olması İçin Yöntemler” ve “Diş Eti Rengine Göre Ruj Seçimi” adlı yazıları mutlaka okumanızı tavsiye ederim.



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Gece makyajı önerileri, gece makyajı nasıl yapılır, gece makyajında dikkat edilmesi gerekenler, gece makyajı nasıl olmalı, gece makyajı ile ilgili hatalar, 5 adımda gece makyajı, kolay gece makyajı.





YAZININ DEVAMI ==> Pratik Gece Makyajı 5 Adımda Gece Makyajı Nasıl Yapılır ?
Pratik Gece Makyajı 5 Adımda Gece Makyajı Nasıl Yapılır ?
Pratik Gece Makyajı 5 Adımda Gece Makyajı Nasıl Yapılır ?
LihatTutupKomentar