-->

Kepeğe Elma Sirkesi İle Son

kepege_cozum_sirke_maskesi

Kepek, kafa derisinde pullanma, kaşıntı gibi belirtiler veren, yaygın görülen saç sorunlarındandır. Kepeğe çözüm sirke maskesi makalemizde adım adım kepekli saça elma sirkesinin uygulanışını anlattık. Baş derisinde kepek oluşumunun en önemli nedeni bakteri ve mantarlar olduğundan, bunları yok edecek, saçın pH seviyesini dengeleyecek bir ürüne ihtiyacınız vardır. Elma sirkesi bunun için ideal olanıdır.
Düzenli kullanımda kısa sürede kepekten kurtulabilirsiniz.kepege_cozum_sirke_maskesi (1)


Saçınızı yıkayın. Kimyasal içerikli şampuanlar yerine eczanede satılan bitki özlü şampuanlardan kullanmanızı tavsiye ederiz.
Çay ağacı yağı içeren şampuanlarda saç derisi için gayet uygundur.kepege_cozum_sirke_maskesi (2)


1 çay bardağı su ve 1 çay bardağı sirkeyi karıştırın ( normalde ölçü bire birdir yani bir birim suya bir birim sirkedir, bir birim kavramı saçtan saça göre değişir, saçınız çok sık ve uzunsa bir su bardağı suya bir su bardağı sirkeyi karıştırıp kullanabilir, seyrekse yarı ölçüyü saça uygulayabilirsiniz) , bu karışımı saça döküp, şampuan kullanır gibi saçlarınızı, saç derinizi ovalayın.


3-4 dakika elmalı sirkeli su saçlarınızda kalsın.kepege_cozum_sirke_maskesi (3)


Daha sonra dilerseniz direk suyla saçı durulayın, şampuan kullanıp daha sonra da durulayabilirsiniz. Yalnızca su ile durularsanız saçta sirke kokusu kalabilir.


Kepekten kurtulana kadar her gün sirke karışımlı su ile saçı yıkamaya devam edin.
Bu formül sayesinde kepekte zamanla belirgin bir azalma olacaktır.kepege_cozum_sirke_maskesi (4)


Yoğun kepek için elma sirkesi kullanımı
Duşa girip saçlarınızı yıkayın.
Küçük bir sprey şişesinde veya kapta 4 yemek kaşığı elma sirkesi ile bir kaç yemek kaşığını karıştırın.
Sulandırılmamış elma sirkesini direk kullanırsanız saçlarda kuruma ve baş derisinde hassasiyete neden olabilir.


Bu karışımı sprey şişesine koyup, saçlara ordan sıkabilir, veya kaseye koyup içine pamuk batırıp öylece saç diplerine uygulayabilirsiniz. Her halükarda sirkenin gözlere kaçmamasına dikkat etmelisiniz.kepege_cozum_sirke_maskesi (5)


Saçlarınıza ve saç diplerine masaj yaparak karışımını yedirin.


20 dakika boyunca sirkeli suyu başta bekletin. Bu süre zarfında başınıza bir bone geçirmenizde fayda var böylece baş derisi sıcak kalıp, gözenekler açılır, sirke saça daha iyi nüfuz eder.kepege_cozum_sirke_maskesi (6)kepege_cozum_sirke_maskesi (7)kepege_cozum_sirke_maskesi (8)


Saçınızı su ile durulayın, dilerseniz şampuan da kullanabilirsiniz.


Yoğun kepek için elma sirkesi tedavisini haftada bir kaç kez tekrarlayın.
Bu sayede kepeğe neden olan bakteriler yok olur, kısa sürede saçlar kepekten kurtulur.kepege_cozum_sirke_maskesi (10)kepege_cozum_sirke_maskesi (11)


Yukarıdaki elma sirkeli su karışımı tariflerine bir kaç damla çay ağacı yağı da ekleyebilirsiniz. Çay ağacı yağı elma sirkesinde olduğu gibi antiseptik özleri sayesinde saç derisindeki bakteri ve mantarların yok edilmesine yardımcı olur.


İlgili Konular


Kepekten Kurtulmanın 15 Doğal Yolu Tıklayınız


Kepek Nasıl Geçer? Tıklayınız


kepege_cozum_sirke_maskesi (12)





YAZININ DEVAMI ==> Kepeğe Elma Sirkesi İle Son
Kepeğe Elma Sirkesi İle Son
Kepeğe Elma Sirkesi İle Son
LihatTutupKomentar