-->

Hamilelik Nedir, Nasıl Hamile Kalınır?

hamile_kalmak_icin_ne_yapmali

Her kadın ve erkek evlat sahibi olup, kendi yavrusunu kucaklamak ister. Hamile kalmak için ne yapmalı? makalemizde hamilelik nedir, nasıl hamile kalınır? konusu hakkında bilgiler verdik.
Hamilelik erkekten gelen spermle, kadının yumurtalığının döllenmesi ile oluşan fetusun kadın bedeninde getirdiği 9 aylık değişime denir.
Hamile kalmak için ilk yapmanız gereken doğum kontrol haplarını, kondomu ve diğer korunma yöntemlerini bırakmakla işe koyulmaktır.hamile_kalmak_icin_ne_yapmali (9)


Sigarayı bırakın. Sigara yalnızca doğurganlığı olumsuz yönde etkilemekle kalmaz, hamilelikte bebeğinize de zarar verir. Sigara içmenin bir zararı da erken menopozu tetiklemesidir. Bebek sahibi olmayı düşünüyorsanız, eşinizin de sigarayı bırakmalı, sigara sperm sayısını düşüren önemli faktörler arasında yer alır.hamile_kalmak_icin_ne_yapmali (1)


Vitamin alın. Vitaminler hem erkek hem de dişi fertilitesi(doğurganlığı) üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Doktorunuza danışarak sizin için uygun vitamini belirleyin.hamile_kalmak_icin_ne_yapmali (2)


C vitaminin spermin DNA’sını korumak ve sperm kalitesini arttırmak için yardımcı olabilir.
E vitamini erkek ve kadında üreme yeteneği artıran bir vitamindir. Ayrıca erkeklerin dölleme oranlarını da yükseltir. Bu vitamin spermin gücünü artıran bir antioksidan olduğu ileri sürülmektedir.
Folik asit (ve B vitaminleri, gerçekten) sağlıklı bebek sahibi olmanızı sağlayabilir. B6 kadınlarda doğurganlığı ve B12 sperm sayısını artırabilir.hamile_kalmak_icin_ne_yapmali (3)


İdeal kilonuza gelin
Şişmanlık yalnızca sağlık konusunda çeşitli risklere yol açmakla kalmaz, hamile kalma potansiyelinizi de olumsuz etkiler. Yapılan çalışmalar obez kadınlarda hamile kalma oranın düştüğünü göstermektedir.
Fazla kilo gibi aşırı zayıflık da kısırlığa yol açabilen etmenler arasında yer alır.
Sağlıklı bir vücut ağırlığında iseniz, beslenmenize dikkat ederek bunu muhafaza edin.


Hamile kalmak isteyen birine önerebileceğimiz en önemli şey, bir jinekoloğa ve diyetisyene başvurup doğru bir beslenme programı ve takviye vitamin hapları ile gebeliğe hazırlanmasıdır. Folik asit hapı alımına hamile kalmadan 3 ay önce başlanabilir.hamile_kalmak_icin_ne_yapmali (7)


Kafeinden vazgeçin. Yapılan araştırmalar neticesinde yüksek oranda kafein tüketimi
ile doğurganlık düzeylerinde azalma arasında bir bağlantı tespit edilmiştir.
500 mg kafein sınırınız olmalı, bu oranı aşmamalısınız. 500 mg çok gelebilir
Starbucks’da büyük boy kahve 330 mg kafein içerir, yani iki bardak içmeniz bile sınırı aşmaya neden olur.hamile_kalmak_icin_ne_yapmali (4)


Ovulasyon tarihinden 2 gün önce cinsel ilişki yaşamanız hamile kalma şansınızı artıracaktır.
Yumurtlama tarihinizi hesaplamak için eczaneden ovulasyon kiti satın alabilirsiniz.hamile_kalmak_icin_ne_yapmali (8)


Cinsel ilişki sonrası sırtı üstü uzanın.Hollanda’da yapılan bir çalışmada ilişki sonrası 15 dakika boyunca uzanan kadınlarda %50 daha fazla gebelik şansı tespit edilmiştir.


Stres hamile kalmayı engelleyen en önemli etmenlerdendir.
Kendinizi kasmayın, vakti saati gelmeden kuş uçmaz, yaprak düşmez,
sebepe yapışıp, gerisini yaradana bırakın.


İlgili konular


Hızlı Hamile Kalma Yolları Tıklayınız


Hızlı Hamile Kalmak İçin 9 Öneri Tıklayınız


 


hamile_kalmak_icin_ne_yapmali (6)





YAZININ DEVAMI ==> Hamilelik Nedir, Nasıl Hamile Kalınır?
Hamilelik Nedir, Nasıl Hamile Kalınır?
Hamilelik Nedir, Nasıl Hamile Kalınır?
LihatTutupKomentar