-->

Evde Yapabileceğiniz 5 Cilt Bakım Ürünü | Kendin Yap

Cilt bakımı en çok önem vermen gereken konu. Hayatın boyunca sana eşlik eden cildine en iyi şekilde bakmalısın. Bunun için illa ki büyük paralar harcamana gerek yok. Evde kendi yaptığın doğal cilt bakım ürünleri sayesinde hem bütçeni koruyabilir hem de cildini güzelleştirebilirsin. cilt bakımına ne kadar erken başlarsan senin için o kadar iyi olacak. Yaşıtlarından her zaman daha genç görünmeyi kim istemez ki! Emin ol, cildin pürüzsüz ve sağlıkla parladığında fazla makyaj yapmak bile istemeyeceksin. Çünkü bir kadının teninin güzel olması, gözlerinin ışık saçması her erkeğe muhteşem görünür. O zaman senin için şimdilik 5 tane hazırladığım evde yapabileceğin cilt bakım ürünlerini yapmaya başla!



1- Makyaj Temizleyici Nasıl Yapılır? - Doğal Makyaj Temizleme


1- Makyaj Temizleyici Nasıl Yapılır? – Doğal Makyaj Temizleme


Asla makyajla uyumaman gerektiğini artık sen de çok iyi biliyorsun. Öyle zamanlar oluyor ki makyaj temizleyicimiz bittiğinde ve bir türlü almaya fırsat bulamadığımızda; makyaj yapmaktan da vazgeçemediğimiz için suyla yıkayıp yatıyoruz. Bu çok yanlış! Mutfağında her daim bulunan


Gereken malzemeler;


  • Bir miktar gül suyu,

  • Gül suyu ile eşit oranda zeytinyağı

  • Karıştırmak için bir şişe

Öncelikle gül suyu ve gül suyu ile eşit orandaki sızma zeytinyağını bir şişenin içerisine koyarak iyice çalkala. Sızma zeytinyağı olmasına özellikle dikkat etmelisiniz. Bir pamuğa az bir miktar dökerek göz ve dudak makyajını temizlemeye başlayabilirsin. Zeytinyağının pigmentleri ayırma özelliği sayesinde makyajın kısa süre içerisinde temizlenecek!


Gül suyu ile zeytinyağı karışmadığı için her kullanım öncesi çalkalaman gerektiğini unutma. Bu karışım suya dayanıklı rimel, eyeliner vb. tüm makyajınızı kolayca temizler, gül suyu cildi besler ve zeytinyağı ise gerekli nemi sağlar. Gül suyu, hoş kokusu yanında göz altı morluklarına ve şişliklerine de faydalıdır. Zeytinyağı ise cilde esneklik kazandırır.


Makyajını temizledikten sonra içerisindeki zeytinyağı nedeniyle oluşan bir miktar yağlı his olabilir. Yağlı hissi de bir kağıt havlu ya da pamuk ile silerek ya da yüz yıkama jeli vb. ile yıkayarak da giderebilirsin.


İçerisindeki zeytinyağı ve gül suyu bozulmayacağı ve dayanıklı olduğu içinse uzun bir süre karışımı serin bir yerde saklayıp kullanabilirsin. Bu karışım hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerine uygun. Yağlı bir cilt tipine sahipsen mutlaka yüz yıkama jelinle üzerinden geç ki daha sonra sivilcelenme ihtimaline neden olma.



2- Doğal El Kremi Nasıl Yapılır?


2- Doğal El Kremi Nasıl Yapılır?


Dışarıda satılan minicik el kremleri sırf ambalajları yüzünden ne kadar pahalı değil mi? Üstelik içinde paraben ve türevleri de bulunuyor. Yani hem zararlı hem de ekonomik değil. O zaman sen de parabensiz doğal kendi el kreminizi yap. Eminim bunu çok seveceksin.


Gerekli malzemeler;


  • 2 kaşık vazelin,

  • 2 kaşık gliserin,

  • 2 kaşık limon suyu,

  • 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

  • Krem kabı

Öncelikle iki tatlı kaşığı vazelini tabağa koyarak eritmekle başla. Benmari usulü ile vazelini eritebileceğin gibi su dolu kahve makinesinde de pratik bir şekilde eritebilirsin. Vazelin eridikten sonra iki kaşık gliserini ve iki kaşık limon suyunu ilave edip, bir kaşık zeytinyağını da ekleyip iyice karıştır. Bu karışımı krem kabına alarak buzdolabında 5 dk kadar donması için beklettikten sonra kullanmaya başlayabilirsin. Nemlendirici etkili, C ve E vitaminli, besleyici doğal el kremin hazır.



3- Doğal El Losyonu Nasıl Yapılır?


3- Doğal El Losyonu Nasıl Yapılır?


Kremin yapısı çok yoğun geliyorsa el losyonu da yapabilirsin. Losyonların emilimi daha kolaydır ve daha sıvımsıdır. Parabensiz ev yapımı doğal el losyonu yaparak çatlayan ve kuruyan ellerine bakım yapabilirsin.


Gerekli malzemeler;


  • 2 tatlı kaşığı kakao yağı,

  • 1 tatlı kaşığı limon,

  • 4-5 damla portakal yağı,

  • 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı,

  • Losyonu koymak için bir kap,

  • Son olarak bir tabak, tatlı kaşığı ve çay kaşığı.

Öncelikle 2 tatlı kaşığı kakao yağını tabağa ilave et. Ardından bir tatlı kaşığı limonu ve bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağını ekleyip güzel koku vermesi için 4-5 damla portakal yağından damlat ve iyice karıştır. İşte bu kadar basit! Karışımını krem kabına alıp hemen kullanmaya başlayabilirsin. Sana verdiğim malzeme oranlarını artırarak daha fazla yapmayı düşünme. Çünkü bir kaç haftadan sonra losyonun yapısı bozulabilir. Her zaman taze yap, az az yap. Limonun içindeki C vitamini ve zeytinyağının içindeki E vitamini ellerini besler, onarır ve nemlendirir. Portakal yağı sayesinde çok hoş bir kokusu verir.



4- Doğal Makyaj Sabitleyici Nasıl Yapılır?


4- Doğal Makyaj Sabitleyici Nasıl Yapılır?


Makyajını bir güzel yaptıktan sonra en son görüntüden memnun musun? Mesela pudra kullandıysan cakey bir görünüm olabiliyor. Cildin kek gibi çok yaşlı görünüyor. Ya da hava çok sıcak olunca makyajın uçup gidiyor. İşte bu sorunların dermanı makyaj sabitleyicileri. Artık herkesin bildiği Mac Fix +diye bir sabitleyici ürün var ve fiyatı da malum. Drugstore markalar da yeni yeni çıkarmaya başlamış olsa da performanslarından ve içeriğinden emin olamıyoruz. Hem cilde sıkılan ürünün doğal olmasını kim istemez ki? Çoğu makyaj sabitleyici içinde kimyasallar hariç aynı bileşenler bulunur; gliserin, gül suyu ve salatalık suyu. Bu bilgiden yola çıkarak evde kendi makyaj sabitleyici spreyinizi yapman senin için daha sağlıklı ve daha ekonomik olur.


Gerekli malzemeler;


  • Bir ölçek gliserin,

  • İki ölçek gül suyu,

  • Sprey şişesi.

Watson’s, Gratis veya Sephora mağazalarında satın alabileceğin ya da daha önceden kullanıp bitirdiğin sprey şişenin içini güzelce temizle. Ardından içerisine bir ölçek kadar gliserin koy ve aynı ölçekle iki kat olacak şekilde gül suyu ilave et. Karışımı iyice çalkalayarak kullanmaya başlayabilirsin. Kullanmadan önce her seferinde çalkalamalı ve en az 15 cm. mesafe uzaklıktan gözlerini kapatarak bir iki kere püskürtmelisin. Bu makyajının ömrünü uzatarak makyajını sabitleyecek. Karışıma salatalık suyunu bilerek eklemedik çünkü herhangi bir koruyucu madde olmadığından ürünün ömrünü kısaltarak çabuk bozulmasına neden olur.


Bu makyaj sabitleyiciyi buzdolabında ya da serin bir yerde yaklaşık birkaç ay kadar saklayarak kullanabilirsin. Kullanmış olduğun gliserin ya da gül suyu markası nedeniyle yine de her kullanım öncesi kokusunda ve kıvamında bir değişiklik olup olmadığını kontrol ederek temkinli kullanmanızı öneririm.



5- Makyaj Temizleme Mendili Yapımı


5- Makyaj Temizleme Mendili Yapımı


Bazı günler öyle yorgun oluruz ki makyaj temizleme mendillerine elimiz gider. Fakat bunların cildi derinlemesine temizlemediğini bilmek lazım. Dışarıda satılan makyaj temizleme mendillerinin içindeki zararlı maddeler de buna eklenince cildimizin düşmanı olurlar. En azından ev yapımı doğal makyaj temizleme mendili kullanarak bu zararı en aza indirmen senin için daha sağlıklı olur. O zaman doğal makyaj temizleme mendilini yapmaya başla!


Gerekli malzemeler;


  • Bir su bardağı kaynamış ılımış şişe suyu (Çeşme suyu olmamalı çünkü zamanla küflenme yapar.)

  • Bir yemek kaşığı sls, paraben, parfüm ve boya içermeyen bir şampuan (tercihen bebek şampuanı)

  • Bir adet mendili koyacağın kavanoz. (Tercihen cam kavanoz)

  • Bir çay kaşığı kıl köklerini beslemeyen özellikte olan bir doğal yağ.

  • Bir rulo kağıt havlu

  • Bir adet maket bıçağı

  • Bir kap

Öncelikle kaba bir su bardağı kadar ılık suyu doldur. Bir yemek kaşığı bebek şampuanı ekle. Bir çay kaşığı da doğal yağını ilave et. Ben üzüm çekirdeği yağı kullandım. Rulo kağıt havluyu kavanoza girecek şekilde maket bıçağı ile ölçüp kes.


Kağıt havluyu kavanozun içine sok ve hazırladığın karışımı üzerine dök. Anında ortadaki kısım çıkıyor zaten. Fazla gelen karışımı da süz ki mendil zamanla çok yumuşayıp erimesin. Bu şekilde buzdolabında bir saat kadar beklettikten sonra kullanmaya başlayabilirsin. Ömrünün uzun olması için buzdolabında saklamaya devam etmelisin. Hem böylece gözeneklerin de sıkılaşacak!



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Kendin yap projeleri, kendin yap, makyaj sabitleyici nasıl yapılır, makyaj temizleme mendili nasıl yapılır, makyaj sabitleyici yapımı, makyaj temizleme mendili yapımı,  el kremi yapımı, el kremi nasıl yapılır, el losyonu yapımı, el losyonu nasıl yapılır, makyaj temizleyici yapımı, makyaj temizleyici nasıl yapılır.





YAZININ DEVAMI ==> Evde Yapabileceğiniz 5 Cilt Bakım Ürünü | Kendin Yap
Evde Yapabileceğiniz 5 Cilt Bakım Ürünü | Kendin Yap
Evde Yapabileceğiniz 5 Cilt Bakım Ürünü | Kendin Yap
LihatTutupKomentar