-->

Aromaterapi Nedir? Aromaterapi Yağları Nelerdir?

Aromaterapi, sağlığa zarar vermeden şifa veren ve işin ehli tarafından uygulandığında gerçekten iyi sonuçlar alınan bir tedavi yöntemidir. Yaklaşık 6000 yıllık bir geçmişe sahip olan aromaterapi’nin ilk olarak mumya yapımında eski Mısır uygarlığı tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Aromaterapi bir çeşit bitkisel yağlarla tedavi etme yöntemidir. Fiziksel hastalıklara ve çeşitli cilt sorunlarına iyi gelir. Kimyasal ilaçlardan korunmak isteyen kişiler aromaterapi yağlarını tercih ederler. Aromaterapinin tedavi ve güzellik maksadıyla kullanımı ise ilk olarak eski Yunan medeniyetlerinde ortaya çıkmıştır. Günümüzde kullanıldığı şekliyle modern aromaterapinin babası Dr.René-Maurice Gattefossé’dur. Şimdi o yağlardan başlıca olanlarını açıklayalım.


Sarı Papatya: Öküzgözü olarak da bilinen sarı papatya yağının kokusu elmaya benzer. Hassas cilt tipleri için de uygundur. Sakinleştirici ve sinirleri yatıştırıcı özelliği vardır. Birçoğunuz saç rengini açmak için kullanmıştır.


Bergamot: Anti-depresan, antiseptik ve sıkılaştırıcı özelliği ile önemlidir. Sivilceli, yağlı ciltler için ve saç bakımı için kullanılır.


Buhur Günlük Ağacı: Kırışıkların önlenmesine daha doğrusu geciktirilmesine yardımcı olur. Solunum problemi yaşayanlara kullanılır. Ayrıca sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği vardır.


Sardunya: Hem evinizden böcekleri uzaklaştırır hem idrar söktürür hem de anti-depresan özellik taşır.


Aloe Vera: Bir çok şeye faydası var. Hatta biraz pahalıdır. Yara ve yanık iyileşmelerine yardımcı olurken acısını da hafifletir. Bağırsak sendromu, ülser gibi hastalıkların ağrılarını hafifletmede de kullanılır.


Çay Ağacı: Sivilce ve sivilce izlerini iyileştirmek için üretilen ürünlerin içinde olduğunu fark etmişsinizdir. Mantar iyileştirme özelliği de vardır.


Mercanköşk: Adet ağrıları, baş ağrıları ve uykusuzluğa iyi gelir. Cildi yatıştırır, ısıtır ve rahatlatır. Spor sonrası kullanılabilir.


Yasemin: Parfümlerde de sık sık tercih edilen yaseminin egzotik ve tatlı bir kokusu vardır. Enerji verir. Doğum sonrası depresyona girmişseniz denemenizi tavsiye ederiz.


Biberiye: Özellikle yağ yakıcı olarak bilinir. Karına sürülüp üzerine streç filmle sarılarak zayıflamaya çalışan kadınları görmüşsünüzdür. Ayrıca zihin açar, romatizma ağrılarına iyi gelir, saç derisini beslediği için şampuanın içine eklenebilir.


Okaliptus: Öksürük, soğuk algınlığı ve grip ağrılarında kullanılır.


Neroli: Kuru ciltler için uygundur. Uykusuzluk ve sinire karşı savaşır.


Lavanta: Saç uzatmak için maske ya da çay olarak kullanılır. Baş ağrısı, uykusuzluk, küçük yaralara ve böcek ısırıklıklarına iyi gelir. Cildi yatıştırır. Güneş yanıkları tedavisinde kullanılabilir.


Defne: Sindirim ve iştah problemlerine iyi gelir. Kas ve eklem ağrıları ve ezik tedavisinde kullanılır.


NOT: Kanser riskiniz varsa, ateşli hastalığa yakalanmışsanız, açık yaralarınız, varisleriniz, deri ya da eklem iltihaplanmalarınız varsa ve ameliyat olduktan sonra 6 ay kadar bir süre geçmemişse aromaterapi yapmanız tavsiye edilmez!



Bize bu kelimelerden ulaştınız: Aromaterapi nedir, aromaterapi yağları nelerdir, bitkisel yağlar, bitkisel tedavi, bitkisel yağların özellikleri, aromaterapi ne işe yarar, aromaterapi bitkileri.





YAZININ DEVAMI ==> Aromaterapi Nedir? Aromaterapi Yağları Nelerdir?
Aromaterapi Nedir? Aromaterapi Yağları Nelerdir?
Aromaterapi Nedir? Aromaterapi Yağları Nelerdir?
LihatTutupKomentar