-->

Türk Kadını Nasıl Makyaj Yapıyor?

“Yabancı kızlar da neymiş, en has Türk kadınıdır!” demesini biliriz. Türk kadını işine gelince her konuda başarılıdır. Peki güzellik konusunda ne kadar tecrübeliyiz? Evet, bir kaç yıldır çoğalan bloggerlar sayesinde makyaja olan merakımız ve isteğimiz gittikçe arttı. Makyaj yapmak isteyen herkes belli başlı kuralları artık biliyor. Bu devirde makyaj yapmayan kadınlar bile zevkle makyaj videoları izliyor. Tabii bu videoların faydaları kadar zararları da var. Mesela her övülen ürünü merak eden ve almak isteyen kadınlarımız da var. Türk kadınının makyaj konusunda yaptığı en büyük hatalardan biri, çok ürün satın alması ve onları bir kenarda bekletmesi. Çünkü günlük hayatta herkesin yaptığı makyaj bellidir. Ne yazık ki ayda bir kere kullanacağımızmakyaj malzemesine sahip olmaya bayılırız. Bu huyumuzdan vazgeçmeye çalışalım ve Türk kadınının nasıl makyaj yaptığını konuşmaya devam edelim. Fark ettiyseniz bu videolarda gördüğümüz makyajlar ile çevrenizde ya da düğünde, özel günlerde gördüğünüz makyajlar arasında bazı farklar var.


Ne yazık ki Türk kadını düğünlerde demode göz makyajından hala kurtulamadı. Yaşından oldukça büyük gösteren abiyesini bir de kat kat fondötenlerle pudralarla kaplattığı cildi ve bol simli göz makyajı, parlak kırmızı ruju ile tamamladığında sonucu tahmin edersiniz. Ama biz inanıyoruz ki gün geçtikçe her Türk kadını doğru makyajı yapmayı öğrenecek.


Ülkemizde kötü örnekler verebildiğimiz gibi çok güzel makyaj yapan kadınların da var olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Güzelliğini bir adım daha öne çıkarmak için doğal makyaj yapabilen ya da tek bir noktasına (göz, dudak, yanak vs.) dikkat çekerek daha çekici olmayı bilen kadınlarımız da var. Şimdi bu kötü ve iyi makyaj yapan kadınlarımızın ortalamasını aldığımızda, Türk kadınının genel olarak nasıl makyaj yaptığına ulaşabiliriz.


Ülkemizde en fazla satılan makyaj malzemesi ruj! Hem de kırmızı! Türk kadını, hiç makyaj yapmadığı gün bile kırmızı rujundan vazgeçemiyor. “3 kuruş fazla olsun kırmızı olsun!” lafını boşuna söylemiyoruz. En seksi, en dikkat çeken renk olan kırmızıyı dudaklarımızdan eksik edemeyiz. Cesur ve enerji verici kırmızının yanında tabii ki diğer renkler de tercih ediliyor. Pembesi, somonu hepsi farklı güzel.


Rujdan sonra en çok tercih ettiğimiz güzellik ürünümüz ise ojeler! Yine başta kırmızı olmak üzere pembenin tonlarını da sıklıkla tercih ediyoruz. Türk kadının elleri güzel olunca haliyle ojeler vazgeçilmez oluyor.


Makyaja genelde siyah göz kalemiyle başlayanlarımızın çoğunlukta olduğunu düşünürsek, Türk kadını göz kaleminden vazgeçemiyor. Rimel sürmeyi beceremeyen daha doğrusu zor olduğunu düşünüp üstüne gitmeyen kadınlarımız da var. Fakat hepsinin rujundan sonra göz kalemine de  önem verdiği konusunda hem fikiriz. Çünkü Türk kadını bir şeyi bir kaç şeyde kullanmayı sever. Göz kalemi ile hem eyeliner çizeriz, hem buğulu makyaj yaparız, hem de gözlerimizin içini boyayarak derinlik katarız.


Türk kadınlarının makyaj konusunda düştükleri en önemli hata ise fondöteni yanlış seçmesi. Hepimiz olmasa da bazılarımız ne yazık ki hala fondöten kullanmayı bilmiyor. Çok çalışkan olan ve günü çok yoğun geçen kadınlarımızın makyajı da aceleye geldiği için fondöteni nemlendirici kullanmadan ve alelacele  sürdükten sonra üzerine renkli pudra geçtiğine şahit oluyoruz. Yalnız %6.4 gibi bir oranın fondöten kullanmayı tercih ettiğini unutmayalım. Allık olarak ise Türk kadını seçimini doğal pembe tonlarından yana kullanıyor.


Dediğimiz gibi Türk kadını çok yoğun. Makyaja saatlerini harcayacak zamanı yok. 5 dakikada yapılan makyaj ruj, göz kalemi ve biraz allıktan ibaret. Bu yüzden ülkemizde far kullananların oranı çok düşük. Kullananlar ise seçimini klasik tonlardan yana kullanıyor. Fakat bu oran şüphesiz ki ilerleyen zamanda artacaktır!


Gördüğünüz gibi kozmetik ürünlerine olan tutkumuz tartışılmaz. Belirli bir yaştan sonra cilt bakım ürünlerine olan tutkumuz da oldukça fazla. Arkadaşımızın deneyip de memnun kaldığı bir ürünü mutlaka biz de denemek isteriz. Ne de olsa hepimizin korkulu rüyası kırışmak değil mi? Cilt bakımı güzellikle apayrı ve özen gösterilmesi gereken bir konu. Kimimiz cilt bakım ürünlerini sürekli aynı yerden satın alırken, kimimiz farklı mağazalar ve farklı markalar denemekten çekinmiyor. Cilt bakım ürünlerinde en çok göz çevresi bakım kremi, selülit kremi ve kırışıklık kremine önem veriyoruz. Türk kadınının tutumlu olması özelliği makyajda da yerini koruyor. İster çalışan bayan olun isterse ev hanımı. Aile bütçemizin zarar görmemesi için çoğumuz uygun fiyatlı ürünleri tercih ediyoruz. Tek bir ürüne çok fazla para harcamak yerine, aynı parayla çeşitli ürünler alma huyumuz var. Tüm güzellik ürünlerimizi satın alırken ise önem verdiğimiz noktalar; markanın ünlü olması, fiyatının uygun olması, ürünün birden fazla amaçla kullanılabilmesi ve arkadaşlarımızın tavsiye edip etmediğidir. Özellikle göz bakım kremi ya da fondöten alacağımız zaman, hangi markadan alacağımıza ve ne kadar harcama yapacağımıza karar verip bilinçli bir şekilde alışveriş yapıyoruz.


Parfüm kullanmayı çok seviyoruz. Parfümlerimiz ise genelde çiçeksi kokuyor!


Türk kadını olmaktan gurur duyuyoruz.



 


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Makyaj nasıl yapılır, Türk kadını, Türk kadını makyajı, Türkler nasıl makyaj yapıyor, makyaj teknikleri, makyaj tercihleri, makyaj modelleri.





YAZININ DEVAMI ==> Türk Kadını Nasıl Makyaj Yapıyor?
Türk Kadını Nasıl Makyaj Yapıyor?
Türk Kadını Nasıl Makyaj Yapıyor?
LihatTutupKomentar