-->

Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Cilt bakımı bir bayanın hayatı boyunca önem vermesi gereken en önemli konulardan biridir. Cildiniz ne kadar geç yaşlanırsa o kadar güzel görünürsünüz. Görüntünün dışında cilt sağlığınızın yerinde olması da çok önemlidir. Cildinize sağlıklı olursa ve ışıl ışıl parlarsa makyaj yapma ihtiyacı bile hissetmezsiniz. Fondöten, pudra, kapatıcı gibi katman katman cilt makyajı yaparak daha yaşlı görünmeye ya da daha çok vakit harcamaya gerek kalmaz. Peki cilt bakımınızı gerçekten doğru yapıyor musunuz?


Cildinize doğru bakım yapabilmeniz için öncelikle cilt tipinizi bilmeniz gerekir. Cilt tipini öğrenmek için ise bir uzmana gidebilirsiniz. Cilt tipini bilmek çok önemli! Örneğin arkadaşınıza iyi gelen bir kremi sizin de kullanmanız kötü sonuçlara neden olabilir. Çünkü arkadaşınızın cildi kuru iken sizinki yağlı cilt tipi olabilir. Bu da cildinizde siyah noktalara, sivilcelere ve yağ bezelerinin oluşmasına neden olacaktır. Cilt bakımında kullanılan ürünlerin cilt tipinize uygun olması çok önemli!


Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler


  • Vücudunuzda çıkan sivilceleri asla elinizle sıkmayın. İlla ki sıkmam lazım, yoksa elim oraya kayıyor diyorsanız komedon aleti (siyah nokta çıkarıcı) kullanabilirsiniz. Bu metal çubuğu kullanmadan önce ve kullandıktan sonra kolonya ile dezenfekte etmeyi unutmayın! Ayrıntılı bilgi için “Siyah Nokta Çıkarıcı Nasıl Kullanılır?” adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

  • Makyaj yapmak vazgeçilmez bir zevk! Fakat yüzümüze sürdüğümüz makyaj fırçaları temiz tutuyor muyuz? Haftada 1 kez mutlaka makyaj fırçalarınızı temizlemelisiniz. İhtiyaç durumunda makyaj fırçaları günlük olarak da temizlenir.

  • Her zaman cildinize maske ve peelingler yapın diyoruz. Fakat bunu her gün yapıyorsanız yanlış yapıyorsunuz! Çünkü maske ve peelingler ölü deriyi atmak içindir ve cilt her gün ölü deri üretmez. Haftada 1 kez yapmanız yeterlidir. Ayrıca maskeleri hazırlarken içine koyduğunuz malzemelere karşı alerjiniz olup olmadığına dikkat edin.

  • Sigara ve alkol cildinizin en büyük düşmanlarından biri. Hatta siz sigara içmeseniz bile yanınızda içenleriniz varsa lütfen ordan uzaklaşın. Çok sık sigara içilen ortamda durursanız cildinizde lekeler ve sarkmalar oluşacaktır.

  • Sürekli güneşe maruz kalma nedeniyle oluşan yıpranma orta deride birtakım yapısal değişiklikler meydana getirir. Cilt renginde sararma, lekeler, derin kırışıklıklar ve bağ dokusunda da dejenerasyonlar görülür. Evden dışarıya çıkmadan yarım saat önce mutlaka ve mutlaka güneş kremi sürün! Yaz-kış, güneşli-güneşsiz demeden mutlaka sürün.

  • Yağ salgısı fazla olan ciltlerde örtücü ürünler gözenekleri kapatarak, salgının birikimine neden olur. Zamanla bu salgıda mikroorganizmalar gelişmeye başlayabilir. Eve döndüğünüzde mutlaka makyajınızı temizleyin. Hatta temizlik için geceyi beklemeye gerek yok. Eve girer girmez kendinizi banyoya atın ve rahatlayın. Uykudan önce temizlemeyi beklerseniz büyük ihtimal sonrasında üşeneceksiniz. Temizleme jelinden sonra mutlaka tonikle üstünden geçin ki artık ürünler varsa kalmasın. Tabii ki son olarak nemlendirici!

  • Her gün bol bol su için. Su cildinizi güzelleştirir!

  • Her öğünde sebze tüketmeye özen gösterin.

  • Sık sık meyve yiyin. Özellikle yeşil elmanın cilde faydası çok büyük!

  • Cildinizin sürekli kızarmasından şikayetçiyseniz frenküzümü, ahududu, böğürtlen, çilek gibi bol A ve C vitamini içeren meyveler yiyin.

  • Eğer kuru bir cilde sahipseniz cildiniz çabuk kırışıyor, çabuk yaşlanıyor, çevre şartlarından ve hava durumundan çabuk etkileniyorsunuz demektir. Yaz kış demeden cildiniz kızarıyor, pul pul dökülüyordur. Her cilt tipinde olduğu gibi sizin en önem vermeniz gereken nokta nemlendirmektir. Kullandığınız her ürün veyoğun yapılı ve yağ bazlı olmalıdır. Tonikleriniz alkolsüz olmalıdır. Serum kullanmaya özen göstermelisiniz.Kayısı yağı, papatya yağı, sarı kantaron, aloe vera yağı, kediotu, bademözleri, melissa otu, aynısefa otu, ısırgan otu, ıhlamur, susam yağı gibi ürünler içeren kozmetikler cildinizin hassasiyetini dengeler.

  • Yağlı bir cildiniz varsa sivilce ve siyah noktalarınız eksik olmaz. Bu yüzden peelingler ve çeşitli maskeler sizin hayatınızın bir parçası olmalıdır. Temizleme ürünü olarak kullandığınız jeller ve tonikler az miktarda alkol içerebilir. Tüm kozmetik ürünleriniz su bazlı olmalıdır.

  • Karma cildiniz varsa T bölgeniz (alın ve burun) parlarken, diğer bölgeleriniz kurumaya meyillidir. Bu yüzden yüzünüzdeki bölgelere ayrı muamele göstermelisiniz. Temizlemek için ister tonik isterse süt kullanabilirsiniz. Cildiniz yağlanan bölgelerine tonik kullanmalısınız. Nemlendiriciniz ise akışkan (fluid) yapıda, mineralli ve en az 15 SPF içerikli olmalıdır.

  • 30 yaşın üzerindeyseniz gözenekleriniz artık iyice belirginleşmiştir. Artık cildiniz için serum kullanma aşamasına geçebilirsiniz.

  • Cilt gece 12’de yenilenmeye başlar. Bu yüzden gece 12 olunca mutlaka yatağınızda olun ve 8 saat uyumaya özen gösterin.

Yaşıtlarınızın yanında daha genç görünmeniz için cildinize değer verin güzeller. Çünkü ölene kadar cildiniz sizinle yaşayacak.



 


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Cilt bakımı nasıl yapılır, cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler, kuru cilt bakımı, yağlı cilt bakımı, karma cilt bakımı, yağlı ciltlere çözüm, sivilce tedavisi.





YAZININ DEVAMI ==> Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
LihatTutupKomentar