-->

Antibiyotik Tedavisi Görürken Yoğurt Yiyin!

Antibiyotik Tedavisi Görürken Yoğurt Yiyin!

Antibiyotikler bakteriyel enfeksiyonların tedavisi için gerekli olan ilaçlardır. Antibiyotik alırken yoğurt yenir mi? makalemizde antibiyotik tedavisi sırasında yoğurt yemenin faydalarından bahsettikç. Antibiyotikler, gastrointestinal floradaki kötü bakterileri öldürerek, vücuttaki hastalığı ortadan kaldırmaya çalışırlar. Ancak, antibiyotikler yan etki olarak barsaklardaki iyi bakterilerin bazılarını da ortadan kaldırır. Yoğurt canlı, aktif kültürler içerdiğinden, hastanın, sağlıklı ve dengeli bir bağırsak kavuşmasına yardımcı olur.


Antibiyotikler bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılır. Bakteriler tüberküloz, salmonella, frengi ve menenjit gibi hastalıklara yol açabilen minik organizmalardır. Genel olarak antibiyotikler iki şekilde çalışır; Bakterileri öldürür ve bakterilerin üremesine engel. Böylece vücuttan zararlı bakterileri ortadan kaldırılmış ve doğal denge yeniden sağlanmış olur.


Antibiyotiklerin Yan Etkileri
Antibiyotikler çeşitli yan etkilere sahiptir, en yaygın yan etkileri, ishal, pamukçuk, mantar enfeksiyonu, sindirim sistemi ve vajina gibi yerlerde fungal enfeksiyonlar, bağırsakları iltihabı, bulantı ve hatta kusma. Nadir yan etkileri arasında güneşe hasasiyet, kan hastalıkları, sağırlık böbrek taşlarının oluşumunu, anormal kan pıhtılaşması sayılabilir.


Probiyotikler, insan bağırsağında bulunan yararlı mikroorganizmaların benzeri canlı mikroorganizmalardır. Bu “dost” ya da “iyi” bakteriler, yoğurt gibi bellirli gıda ve takviyelerde bulunur. Dost bakteriler bağışıklık sisteminin gelişmesi, hastalıklara sebep olan mikroorganizmalara karşı korunması, gıda ve besinlerin sindirimi ve emilimi için gereklidir. Ancak,antibiyotik bağırsaktaki kötü bakteriler ile birlikte dost bakterileri öldürdüğünden, bakteriyel denge kolaylıkla bozulabilir. Antibiyotik tedavisi sırasında yoğurt tüketmek, yararlı bakterilerin popülasyonunun temin edilmesine yardımcı olur.antibiyotik_yogurt_verilirmi


Doğal Sağlık için Bastyr Merkezi antibiyotik tedavisi sırasında yoğurt yiyen bireylerin daha az ishal vakasıyla karşılaştığını bildiriyor.
Antibiyotikle ilişkili diyare yani ishal, antibiyotik alan hastaların yüzde 39’unu etkileyen, antibiyotik tedavisinin en sık görülen yan etkilerinden biridir. Antibiyotik kullanımı sırasında geçmeyen ishal, kolonun şiddetli enflamasyona neden olup, hayati risk bile doğurabilir
Yoğurt çeşitli yararlı bakteriler içerdiğinden, antibiyotik tedavisi sırasında yoğurt tüketmek, antibiyotikle ilgili ishal engeller.
Ayrıca şişkinlik ve sık bağırsak hareketlerini de azalır.


Antibiyotik kullanırken yoğurdu ne zaman yemeli? Yoğurt antibiyotiğin etkisini azaltır mı?
Antibiyotik tedavisi sırasında, antibiyotiğin etkisini yok etmemek için yoğurdu, antibiyotik içtikten en az 2 saat sonra tüketmelidir. Antibiyotik tedavisi tamamlandığında, yoğurt alımını 10-14 gün boyunca iki ya da üç katına çıkarmalı ki barsak bakteri dengesi tekrar sağlansın, barsaklar eski sağlığına kavuşsun.


İlgili Konular


En Güçlü Doğal Antibiyotikler Tıklayınız


Antibiyotiklerin Yan Etkileri Nelerdir? Tıklayınız


Doğal Antibiyotik Tarifi Tıklayınız


Antibiyotikten 100 Kat Güçlü Çorba Tarifi Tıklayınız







YAZININ DEVAMI ==> Antibiyotik Tedavisi Görürken Yoğurt Yiyin!
Antibiyotik Tedavisi Görürken Yoğurt Yiyin!
Antibiyotik Tedavisi Görürken Yoğurt Yiyin!
LihatTutupKomentar