-->

5 Adımda Kolay ve Pratik Cilt Bakımı

Cilt bakımı diyince aklınıza temizlik gelmelidir. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için cildinizi derinlemesine temizlemeli, sivilce oluşumunu azaltmalı, gözeneklerinizi küçültmeye çalışmalı, maske ve peelingler yapmalısınız. Cildinizin ihtiyacı olduğu bakımı yapmadan önce cilt tipinizi bilmelisiniz. Genel olarak 4 farklı cilt tipi vardır. Tüm cilt tipleri farklı bakım gerektirse de aslında hepimizin yaptığı şeyler aynıdır. Sürekli cildimizi nemlendirmemiz, peeling yapıp ölü hücreleri atmamız ve güzellik maskeleri uygulamamız gerektiğini biliyoruz. O zaman cilt bakımımızı 5 adımda pratik cilt bakımına dönüştürebiliriz.


1- Yüzünüzü temizleyin!


Cilt bakımının ilk şartı cildinizin temiz olmasıdır. Gözenekleriniz geniş olsa dahi o gözeneklerin içinde yağlar birikmemelidir. Çünkü gözenekleri tıkayan yağ birikimleri sivilce ve siyah noktaların oluşmasına neden olur. Tüm cilt tiplerinin cilt tipine uygun bir temizlik ürünü olmalı. Biz temizleme jeli kullanmanızı tavsiye etsek de sabun, süt, köpük gibi alternatifler de var. Cildinizi temizlerken pahalı, döndürerek masaj yapan aletler kullanmanız tabii ki şart değil. Fakat sadece parmaklarınızla temizlemek işlemi yüzeysel yapabilir. Bu yüzden 1-2 tl ye satılan minik yüz fırçalarını fazla bastırmadan kullanabilirsiniz. Temizleme sütü ile işlem yapacaksanız cildiniz uzun, yukarı doğru masaj yaptıktan sonra yüzünüzü durulamalısınız.


2- Peeling yapın!


Yüzünüzü düzenli olarak sabah akşam temizlemeniz derinlemesine temizlik yaptığınız anlamına gelmiyor. Hava kirliliğinin artmasıyla cildimizdeki yağ tabakasının kalınlaşması ve siyah noktaların oluşması kaçınılmaz oluyor. Bu yüzden haftalık peeling uygulamaları yapmamız gerekiyor. Dışarıdan satın aldığınız peelingler cildimizi çok iyi temizlese de bir yandan kimyasal yapıları cildimize zarar veriyor. Son zamanlarda evde yapılan maskeler çok moda! Doğallık makyajda olduğu gibi cilt bakımında da ön planda!  


3- Maske Yapın!


Güzellik maskeleri yaşlanmaya karşı cildinizin dostu olan en iyi şeydir. Özellkle de ince çizgiler başladıysa kadınlar maskelere daha fazla yönelmeye başlar. Fakat iş işten geçtikten sonra ne yapsanız fayda vermez. O yüzden yaşınız kaç olursa olsun yüzünüze maske uygulamayı ihmal etmeyin. Cildin zamanla esnekliğini kaybetmesi ve cilt hücrelerinin eskisi gibi hızlı yenilenmemesi nedeniyle ortaya çıkan kötü görüntüleri cilt maskeleriyle erteleyebilirsiniz. Sürekli sizler için hazırladığımız güzellik maskelerini takip edin.


4- Cildinizi Tonikleyin!


Bazılarınızın tonik kullanmayı önemsiz bulduğunu biliyoruz. Halbuki tonik o kadar önemli ki! Gözeneklerinizin geniş olmasından şikayetçiyseniz muhtemelen her gün tonik kullanmadığınızdandır. Tonik, cildinizde makyaj fazlalığı kaldıysa onları alır, gözeneklerinize dolarak sıkılaşmasını sağlar. Tonik kullanmıyorsanız hemen kullanmaya başlayın. Doğal yöntemler seviyorsanız “Doğal Tonikler” ya da “Gözenek Sıkılaştırıcı Doğal Tonik Tarifleri” adlı yazılarımızı okuyabilirsiniz. Tercihiniz hazır toniklerden yanaysa “En İyi 5 Gözenek Sıkılaştırıcı Tonik” adlı yazımızı mutlaka okuyun.


5- Cildinizi Nemlendirin!


Her zaman duyduğunuz ve duymaya da devam edeceğiniz konu ise cildinizi nemlendirmeniz gerektiği. Nemsiz cilde ne yapsanız boş. Cildinizi temizlediniz, peeling yaptınız, maske yaptınız, toniklediniz. Yani pek çok işleme tabi tuttunuz ve o onu yordunuz. Son adım olan nemlendirme işlemini atlarsanız yaptığınız güzellik uygulamaları zarara dönüşerek cildinizin hızlıca kurumasına neden olur. Bu yüzden “En İyi 7 Nemlendirici Krem” adlı yazımızı da okumanızda fayda var güzeller.



Cildinize yaptığınız bakımların etkisini görebilmeniz için birtakım kurallara da dikkat etmelisiniz güzeller. Her zaman güneş kremi kullanın. Özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının olumsuz etkisinden korunmak için kullanılan güneş koruyucularını kışın rafa kaldırmak başlı başına bir hata. Yazın bitişi güneşin olumsuz etkilerininde biteceği anlamına gelmeyecektir. Sigara içmeyin. Sigara kullanımı cildin oksijen almasını engeller. Dokulara gitmeyen yeterli oksijen cildin erken yaşlanmasına ve sarkmasına neden olur. Sigara kullanımı derin ve daha fazla kırışığa neden olarak 10 sene sigara içen bir insan, sigara içmeyen kişiye nazaran tam 2,5 sene daha yaşlı gözükür. Uyku düzeniniz olsun. Vücudumuz uyku sırasında gün içinde kaybettiklerini tamamlamaya çabalar, bu nedenle yeterli ve düzenli uyumaya özen göstermelisiniz. Sağlıklı ve güzel bir cilt için en önemli etmenlerden biri sağlıklı beslenmedir. Abur cuburdan uzak durmak, düşük karbonhidratlı beslenmek, şekerden ve hamur işlerinden kaçınmak gerekiyor. Çok alınan şeker ve karbonhidrat vücutta insülin hormonunun aşırı salgılanmasına neden olarak, akne oluşumunu ve yağlanmayı tetikliyor. Sivilcelerinizi sıkmayın. Çoğu insan sivilceleri sıkmanın onları daha çabuk iyileştirdiğini düşünür ama gerçek tam tersidir. Sivilceleri ve siyah noktaları sıkayım derken oluşturduğunuz yaralar leke kalmasına ve iyileşme fazının uzamasına neden olur. Sivilce sorunu yaşıyorsanız sivilceleri sıkmayı bırakın ve sivilce yapan nedeni ortadan kaldırın. Düzenli cilt bakımı ve doğru ürün seçimi ile sivilce probleminizi ortadan kaldırın. Ellerimizden düşürmediğimiz telefonlarımızda ne kadar kir ve bakteri olduğunu biliyor muydunuz? Çene ve yüz kenarlarında çıkan sivilcelerin en önemli nedenlerinden biri de telefon kullanımıdır. Telefonlarınızı düzenli olarak alkol ile temizlemeli ve o şekilde kullanmalıyız. Devamlı makyaj yapmayan birisiyseniz makyaj malzemelerinizi ömrü dolmadan tüketmeniz neredeyse imkansız. Vadesi dolmuş makyaj malzemeleri, kıyıda köşede kalmış, kullanmadığımız ve bir gün kullanırız diye beklediğimiz ürünler arasından çıkar. Düzenli olarak makyaj malzemelerimizi ayıklamalı, üzerlerindeki artıkları temizlemeliyiz. Makyaj fırçalarımızı temiz tutmak da çok önemli, her 3 haftada 1 kuralına uygun bir şekilde temizlemelisiniz. Cilt sağlığımız için alkol tüketimini azaltmanız gerekli. Çok alkol tüketimi cildin nem dengesini bozmaktadır ve kalitesini etkilemektedir. Vücudun su kaybına neden olan alkolü aşırıya kaçmadan tüketmeliyiz ve düzenli egzersizler yaparak kan dolaşımını arttırmalıyız.


Güzelleşmek üzere.


Bize bu kelimelerden ulaştınız: 5 adımda pratik cilt bakımı, cilt bakımı nasıl yapılır, cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler, doğru cilt bakımı, günlük cilt bakımı, cilt nasıl temizlenir.





YAZININ DEVAMI ==> 5 Adımda Kolay ve Pratik Cilt Bakımı
5 Adımda Kolay ve Pratik Cilt Bakımı
5 Adımda Kolay ve Pratik Cilt Bakımı
LihatTutupKomentar